Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je maly, syn nastoupil na par dopolední ve 2,5 letech a ze začatku to bylo děsný, pořád plakal, zlepšilo se to až tak po 2 měsících zhruba. od 3 let to pak bylo lepší. Pokud není jiná možnost, musíš vydržet, nic jiného na to není.
A jak je tam pak dlouho a jak dlouho pláče? Jaký přístup k tomu mají učitelky?
@pikola píše:
A jak je tam pak dlouho a jak dlouho pláče? Jaký přístup k tomu mají učitelky?
No prý chvíli klid pak křik, pak když šli ven na hřiště tak už dobrý prý. Ale i tak odcházet od plakajiciho dítěte je hrozne
![]()
@Anonymní píše:
No prý chvíli klid pak křik, pak když šli ven na hřiště tak už dobrý prý. Ale i tak odcházet od plakajiciho dítěte je hrozne![]()
No a jak je tam dlouho, půl dne, pár hodin? Většina dětí si časem zvykne, jste tam teprve druhý den.
A mas moznost si dite nechat doma nebo musis pracovat?
Holka taky v cerstvych trech letech brecela, ale kdyz jsem rekla, ze tedy jdeme domu, tak to nechtela, chtela do skolky.. pak mi ucitelka rikala, ze se za mnou zavrou dvere a je po placi
parkrat jsem schvalne cekala za dverma a spicovala usi a opravdu to tak bylo, do pul minuty bylo po placi a holka si sla hrat ![]()
@Anonymní píše:
Pekny večer, můj syn byl dnes po 2. Ve školce
Má necelé 3 roky, pri předávání silene place a mě to trhá srdce… jak zvládnou tyhle dny? Strašně se bojim zitrku
Chápe dítě, co je to školka, co se děje a proč se to děje? Jak rozumí?
Jak dlouho tam zůstává? Už chodíš do práce?
@Anonymní píše:
No prý chvíli klid pak křik, pak když šli ven na hřiště tak už dobrý prý. Ale i tak odcházet od plakajiciho dítěte je hrozne![]()
Toi si musíš srovnat sama. Pokud je matka v křeči, tak bude v křeči i to dítě.
@pikola píše:
No a jak je tam dlouho, půl dne, pár hodin? Většina dětí si časem zvykne, jste tam teprve druhý den.
Je tam 4 hodky, jo doufám ze brzy
Tohle je tu kazdy rok. Je to dite od ditete. Castecne to zalezi i na Tvem rozpolozeni. Nejstarsi dcera protestovala do posledniho dne predskolaku (podobne jako synovec), dokonce mela i nekolikatydenni zvraceci epizodu
. Do skoly narozdil od synovce chodi rada (nastesti). Prostredni syn prorval asi 3 tydny a nejmladsi dcera cca mesic ve stylu „scena matce, aby se nereklo“, nez jsem si za dvermi zavazala boty, byla v pohode
- to bylo teda jeste v jeslich v necelych 2r. No a pak rvala posledni dva mesice predskolaku, asi se neco stalo ve skolce, nic jsem z ni nevypacila. Ted je druhy den ve skole a zatim dobry
.
Ja si pamatuju svuj nastup do skolky, tak emotivni to pro me bylo. Brecela jsem, nechtela jsem tam byt. Ale uz jsem mela 3 roky. Jen jsem nervala, ale sedela a tekly mi slzy. No, ziju. Ale uz jsem nejak chapala, ze mamka prijde, jen mi bylo desne smutno, ze jsem v cizim prostredi s cizima lidma a nechtela jsem se s nikym bavit. A pak zahrala ucitelka na klavir a to se mi desne libilo, nikdy predtim jsem to nevidela 😃 a bylo lepe. Ale stastna jsem tam nebyla vlastne nikdy, jako introvert dost hruza zazitek. Jen jak rikam, byla
Jsem starsi. Nemuzete jeste chvili pockat? Je malinka. Az bude starsi pochopi to a zvladne to lepe.
Taky mám podobnou zkušenost, nebojte, do 14 dní to bude dobrý a dítěti se bude ve školce líbit. Vím, že je to těžké, ale zkuste si to tolik nebrat k srdíčku.
Můj malej brečel hodně dlouho, byl často nemocný, takže, když si tam konečně zvyknul a neplakal, musel být doma, tak jsme začínali pořád znovu a znovu. Ořvala jsem asi první týden, když ho učitelka musela doslova odemně odtrhnout.
No a teď? Přišly nové děti, které logicky taky brečí, no a můj syn se rozhodl, že bude brečet s nimi, místo aby je uklidňoval ![]()
Hlavně nedělej to, že si ho vezmeš domů, příště by to bylo mnohem horší.
Soucítím, taky bojujeme a ráno je to s pláčem. Snad to brzo přejde, už musím do práce. Starší je v pohodě až teď, jako předškolák.
Pekny večer, můj syn byl dnes po 2. Ve školce
Má necelé 3 roky, pri předávání silene place a mě to trhá srdce… jak zvládnou tyhle dny? Strašně se bojim zitrku