1. Den ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.9.23 19:34

1. Den ve školce

Pekny večer, tak dneska pro plno děti 1. Den ve školce, zajímá mě jestli nekdo má stejnou zkušenost.
Dcerka má 2 roky a 9 měsíců a dnes byla poprvé ve školce, zvládla to beze mě dobre. Nebrecela vše v pohode Ale vůbec nechtěla nic půjčit dětem, když si vzala nějakou hračku. A když se ji to pokusili vzít děti tak je klidně bouchla nebo odstrčila. Jsem z toho dost nesva
Učitelky říkali ze si určitě zvykne
Zažila jste některá stejnou situaci? Kdy to přešlo? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2330
4.9.23 19:43

Zažil to asi každý, prostě dítě. Přejde to a najde další manýr, neboj se. :lol: Mimochodem děti by taky měly vědět, že jí to nemají co brát, když si s tím hraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.23 19:45

@prejeta_zaba ale oni ji třeba i hezky poprosi a ona nechce vůbec
Třeba venku na hřišti radši bude sedet hodinu na houpačce než aby se šel houpat nekdo jiný :,( byl to první den, tak snad se adaptuje a bude to jiné

• Citovat
  • Upravit
16184
4.9.23 20:18
@Anonymní píše:
Pekny večer, tak dneska pro plno děti 1. Den ve školce, zajímá mě jestli nekdo má stejnou zkušenost.
Dcerka má 2 roky a 9 měsíců a dnes byla poprvé ve školce, zvládla to beze mě dobre. Nebrecela vše v pohode Ale vůbec nechtěla nic půjčit dětem, když si vzala nějakou hračku. A když se ji to pokusili vzít děti tak je klidně bouchla nebo odstrčila. Jsem z toho dost nesva
Zažila jste některá stejnou situaci? Kdy to přešlo? :think:

Strkani není pěkně, na druhou stranu je to její volba, zda se dělit chce, nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
4.9.23 20:23

Mně to nepřijde jako manýr. Ona si s něčím hraje, a když druhé dítě hezky poprosí, přece hned nemusí ukončit svou hru a dát mu hračku :nevim: Když chodíte na hřiště spolu, dělá to taky? A jak na to reaguješ?

Ta houpačka je něco jiného, ale já bych čekala, že jí to vysvětlí i učitelky. Jako rodič bych si s ní o tom doma promluvila, ale ve školce s ní nejsi.

• Citovat
  • Upravit
8379
4.9.23 20:26

A Tohle dělala, i když jste chodily ven a byla mezi dětmi (piskoviště, herna…)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.23 20:37

@Ounou
Ano dříve mi to delala taky na hřišti, vysvětlovala jsem a pokud proste nechtěla normlane jsem ji vzala pryc a šli jsme. Ale prave už nějakou dobu mi to nedělá tak jsem si rikala super to období skončilo, ale ve školce to zase dela tak já nevim

• Citovat
  • Upravit
30913
4.9.23 21:03

Smankote, mám stejně staré dítě a beru za úžasné to, že tam zvládne chodit s úsměvem. Co tam dělá a nedělá, to ať si vyřídí učitelka. A tedy že ti říká takové blbiny po dvou dnech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76123
4.9.23 21:22
@Anonymní píše:
@Ounou
Ano dříve mi to delala taky na hřišti, vysvětlovala jsem a pokud proste nechtěla normlane jsem ji vzala pryc a šli jsme. Ale prave už nějakou dobu mi to nedělá tak jsem si rikala super to období skončilo, ale ve školce to zase dela tak já nevim

tak z houpačky na hřišti bych ji po chvíli sundala s tím, že i ostatní děti se chtějí houpat, tak jsem to dělala z mojí dcerou,
jinak - půjčování hraček ve školce bych úplně neřešila, nejsi tam s ní, od toho jsou učitelky, aby to dětem nějak diplomaticky dokázaly podat, pokud jim to vadí, že si jedna hraje pořád s jednou hračkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
4.9.23 21:26
@Anonymní píše:
@Ounou
Ano dříve mi to delala taky na hřišti, vysvětlovala jsem a pokud proste nechtěla normlane jsem ji vzala pryc a šli jsme. Ale prave už nějakou dobu mi to nedělá tak jsem si rikala super to období skončilo, ale ve školce to zase dela tak já nevim

Hele, za mě to řešíš/snažila ses to dceru naučit. Zbytek si opravdu musí vyřešit učitelky, těžko dceru sundáš z houpačky, když tam nejsi.

Ber to tak, že je šikovná, že to zvládá tak malá bez pláče, zbytek dopiluje/te :kytka:

• Citovat
  • Upravit
32871
4.9.23 22:30

Zažila vloni. Syn byl tedy o rok starší než tvoje. První měsíce byly peklo. Měl hodně úzký osobní prostor, nechtěl si hrát s ostatními, půjčovat hračky, dělat řízenou činnost, účastnit se společných věcí, dřív jednal než myslel a navíc má opožděný vývoj řeči, takže komunikace taky nic moc. Poslední měsíce školky se to všechno zlepšilo, a dneska ho vyloženě chválili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
4.9.23 22:32
@Cuddy píše:
Smankote, mám stejně staré dítě a beru za úžasné to, že tam zvládne chodit s úsměvem. Co tam dělá a nedělá, to ať si vyřídí učitelka. A tedy že ti říká takové blbiny po dvou dnech…

My jsme kvůli chování a špatné adaptaci ( ale do školky chodil v pohodě, od druhého týdne se spaním, žádné scény) měli po 14 dnech schůzku se spec.ped. a po měsíci plán pedagogické podpory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22364
4.9.23 23:18
@Anonymní píše:
Zažila jste některá stejnou situaci? Kdy to přešlo? :think:

Informace od ucitelek ber jen informativne. Oni ti podali report, jak to dite ve skolce zvladlo. Je to prtousek a bude chvili trvat nez si na skolku zvykne. Ucitelky to urcite zvladnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
5.9.23 03:59

@andelka83 ve dvou a třičtvrtě v obecní školce? Tedy u dvouletaka mezi 24 dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.23 05:49

@Cuddy ano v obecní, ale mají 3 třídy po 15ti. A ona má 3 učitelky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML