Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dej tělu čas se zotavit. Mě se postava srovnala až rok od porodu. ![]()
Dej tomu čas, nějaké zpevňující cvičení, promazavani kůže určitě neuškodí. Já to neznám, já měla po šestinedělí prakticky zpátky svoji predtehotenskou postavu. Ale každému to trvá jinak dlouho, záleží jak máš pružnou kůži, kolik si nabrala a zas shodila atd…
Taky jsem mela dlouho desny bricho. Vytahane a povolene. Srovnalo se mi zpátky do predtehotenske podoby tak za pul roku (bez cileneho cviceni). Po sestinedeli delat nejake zavery je strasne brzo. Jak dlouho se telo pripravovalo na dite, tak dlouho obvykle trva navrat zpatky..
Tvoje břicho se 9 měsíců zvětšovalo a teď má minimálně 9 měsíců na to, vvrátit se, ale bez práce nejsou koláče.
Posílám foto 14 dní po druhém porodu, měla jsem jeden v lednu a druhý další rok v březnu
Určitě nějakou dobu trvá než se to dá do kupy. Řekla bych tak půl roku aspoň. Jinak já jsem měla břicho ok dost rychle na druhou stranu povolenou kůži mám. S dcerou nemám čas cvičit, jsem rok od porodu a když udělám plank tak se mi svěsí teda dost… Když stojím je to ok. Víc mě teda trápí prsa po ukončení kojení ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, zítra mám šest neděl od porodu a břicho zatím vypadá… no podle mě naprosto děsivě!Čekala jsem, že touhle dobou nebudu vypadat jak ve 4. měsíci, jen samotná kůže vypadá hrozně. Těžko snáším pohled do zrcadla a neumím si představit, že se zas někdy svlíknu před svým mužem.Měla jste to některá taky tak? Zabralo vám na břicho nějaký konkrétní cvičení nebo krém? Díky!
Kůže na břichu krásná, žádné strie. Ale zato jizva v plavkové oblasti, docela velká. Po 5 letech stále viditelná. U nás strie geneticky dané, já jsem byla ušetřena. Ale mám jen jedno dítě.
@Jukat píše:
@jizvíková a to jí chceš jako nas*at nebo co?
Jen ukazuje, jak na tom byla já. Já si třeba břicho po porodu vůbec nefotila. Nějak jsem neměla čas a pomyšlení.
@Russet já si nefotila břicho ani před porodem…natož po něm. Poslat fotku plochyho břicha zakladatelce asi nepomůže, no ale co já vím.
@Jukat píše:
@Russet já si nefotila břicho ani před porodem…natož po něm. Poslat fotku plochyho břicha zakladatelce asi nepomůže, no ale co já vím.
Tak plochý není, ale prostě chce ukázat, že někdo ho plošší má. Moje známá, cvičí pilates a je jak vysoustruhovaná po dvou porodech. Vysedáváním u PC si ho nevycvičila. Já jsem líná, tak nikdy ploché břicho mít nebude, ale pohled na tuhle fotku by mě po šestinedělí nerozložil.
Před porodem jsem se fotila, abych měla památku, u fotografky. Ale žadný pravidelný záznam po měsících jsem si nevedla.
@Anonymní píše:
Ahoj, zítra mám šest neděl od porodu a břicho zatím vypadá… no podle mě naprosto děsivě!Čekala jsem, že touhle dobou nebudu vypadat jak ve 4. měsíci, jen samotná kůže vypadá hrozně. Těžko snáším pohled do zrcadla a neumím si představit, že se zas někdy svlíknu před svým mužem.Měla jste to některá taky tak? Zabralo vám na břicho nějaký konkrétní cvičení nebo krém? Díky!
Po porodu jsem začala s „30 denní výzvou“ na břicho. Jsou na to appky, tak se mrkni. Pokud máš strie, tak možná nějaký krém pomůže, ale chce to hlavně čas. Protože ony nakonec vyblednou. A kůže se zase stáhne, neboj.
@Russet samozrejme, to by nemělo nikoho položit. Jen třeba mrzet by to i mohlo. Někomu třeba na tom, aby vypadal dobře, opravdu záleží.
Já jsem taky lenoch, ale od pondělí nastupuji po pěti letech a dvou dětech opět do práce, tak mě okolností donutily zamakat
ať že mě puberťáci nemají srandu.
@Jukat: a s tou výzvou začala jste za jak dlouho od porodu? Taky jí mám v plánu, ale podle fyzioterapeutky je „povolené“ cvičit přímé břišní svaly až 3 měsíce po porodu, tak zatím cvičím jen šikmé podle seznamu, co mi dali v porodnici ![]()
Ahoj, zítra mám šest neděl od porodu a břicho zatím vypadá… no podle mě naprosto děsivě!
Čekala jsem, že touhle dobou nebudu vypadat jak ve 4. měsíci, jen samotná kůže vypadá hrozně. Těžko snáším pohled do zrcadla a neumím si představit, že se zas někdy svlíknu před svým mužem.
Měla jste to některá taky tak? Zabralo vám na břicho nějaký konkrétní cvičení nebo krém? Díky!