Břicho po menopauze, hubnutí

Anonymní
12.9.23 11:45

Břicho po menopauze, hubnutí

Manželka během menopauzy přibrala. Nejvíce se to projevilo v pase. Není tlustá to ne, ale to břicho je dost vidět. Měří cca 168cm a váží cca 78kg. Asi před 3/4 rokem začala chodit do fitnes. Je to již troch znát na nohách, zadku, rukou, ale bohužel břicho ne. Jí celkem zdravě. Podporuji ji ještě i jinými aktivitami kolo, procházky. Co vám s tímto problémem pomohlo? Myslím na zchudnutí v oblasti břicha. Přpadné rady např: nežrat a podobné, si prosím nechejte pro sebe. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2075
12.9.23 12:33

Snad této diskuzi ví a sama chce radu….protože jinak bys byl “chlap” k poblití ;)

Břicho, zvlášť jestli máte děti, tak snadno nejde. Jsem vyšší a lehčí a stejně mám pupek. A jestli ji hodnotíš jako tady, tak může být oteklá ze stresu. Rada na to není, hormony a učebnice biologie leda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.9.23 12:39

Smířit se s tím nebo liposukce.

• Citovat
  • Upravit
4164
12.9.23 12:51

Aerobní aktivita - rychlá chůze, pomalý běh - a přerušovaný půst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
12.9.23 12:53

Hlavně bych chtěla vidět jaké bříško má zakladatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17976
12.9.23 13:01

Hlavne ji neustvi. Menopauza je zahul. Pohyb fajn, ale i vetsi unavnost a efekt je mnohem pomaleji a min. Zastavam nazor, ze v menopauze potrebuje zenska hlavne psychickou podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
12.9.23 13:02
@Anonymní píše:
Manželka během menopauzy přibrala. Nejvíce se to projevilo v pase. Není tlustá to ne, ale to břicho je dost vidět. Měří cca 168cm a váží cca 78kg. Asi před 3/4 rokem začala chodit do fitnes. Je to již troch znát na nohách, zadku, rukou, ale bohužel břicho ne. Jí celkem zdravě. Podporuji ji ještě i jinými aktivitami kolo, procházky. Co vám s tímto problémem pomohlo? Myslím na zchudnutí v oblasti břicha. Přpadné rady např: nežrat a podobné, si prosím nechejte pro sebe. Díky.

Břicho je po menopauze bohužel normální a za normálních okolností se velmi těžko shazuje a je to vše spojeno s hormonálními změnami. tedy hledejte řešení tímto směrem, „hormony v menopauze“ a podobně. Každopádně počítejte s tím, že to půjde hodně pozvolna a pomalu. Píšete, že chdí do fitka, tak ať to ani tam nepřehání, protože velká fyzická námaha po menopauze způsobuje, že nadledviny, které pomalu převzaly tvorbu hormonů, začnou při námaze produkovat kortizol, který metabolizují z progesteronu, postup je takový, že z cholesterolu metabolizují progesteron, z něho testosteron a z něho estrogen a kortizol je hormon, který se podílí na ukládání zásob, zrovna tak, jako nadbytek estrogenu. Pokud je zátěž, místo testosteronu metabolizují nadledviny kortizol a není tedy ani progesteron, ani estrogen, tedy je, ale nedostatek. A hlavně klid, pravidelná strava, pravidelný a dostatčný spánek.

Příspěvek upraven 12.09.23 v 13:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.9.23 13:14
@Anonymní píše:
Manželka během menopauzy přibrala. Nejvíce se to projevilo v pase. Není tlustá to ne, ale to břicho je dost vidět. Měří cca 168cm a váží cca 78kg. Asi před 3/4 rokem začala chodit do fitnes. Je to již troch znát na nohách, zadku, rukou, ale bohužel břicho ne. Jí celkem zdravě. Podporuji ji ještě i jinými aktivitami kolo, procházky. Co vám s tímto problémem pomohlo? Myslím na zchudnutí v oblasti břicha. Přpadné rady např: nežrat a podobné, si prosím nechejte pro sebe. Díky.

Procházím si stejným obdobím a mám i stejné problémy. Beru to ale tak, jak to je a nemyslím si, že y stím něco zásadního budu schopná udělat. Chodím dva roky na jógu, po které se cítím skvěle po těle i po duši a svou vizuální změnu na těle beru tak, že to tak má být. Prostě ačkoliv máme s manželem hodně pohybu, tak modelka už ze mě nebude a naštěstí on to neřeší a má mě rád takovou, jaká jsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
12.9.23 13:18
@marbes píše:
Procházím si stejným obdobím a mám i stejné problémy. Beru to ale tak, jak to je a nemyslím si, že y stím něco zásadního budu schopná udělat. Chodím dva roky na jógu, po které se cítím skvěle po těle i po duši a svou vizuální změnu na těle beru tak, že to tak má být. Prostě ačkoliv máme s manželem hodně pohybu, tak modelka už ze mě nebude a naštěstí on to neřeší a má mě rád takovou, jaká jsem ;)

Máte svatou pravdu, perfektního muže a smýšlíte správným směrem. Bohužel jsou ženy, kterým to vadí, trápí je to a některé to dokonce stresuje. Tedy evidentně patříte k těm šťastnějším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.9.23 13:29
@LadaSva píše:
Máte svatou pravdu, perfektního muže a smýšlíte správným směrem. Bohužel jsou ženy, kterým to vadí, trápí je to a některé to dokonce stresuje. Tedy evidentně patříte k těm šťastnějším.

Jako kecala bych, že bych lepší tělo nebrala, ale díky tomu, že nemám v manželovi někoho, který by mi to dával „sežrat“, tak to nechávám být a zjistila jsem, že ta vlastní spokojenost sama se sebou je ve finále hrozně znát na celkové pohodě v partnerství. Ono čím víc jsem se zaměřovala na nějakou vlastní nedokonalost, tím hůř s tím šlo něco udělat.
Jo a moc díky za Váš „hormonální“ příspěvek, to jsem vůbec netušila a pomohlo mi to mnohé pochopit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
12.9.23 13:36
@marbes píše:
Jako kecala bych, že bych lepší tělo nebrala, ale díky tomu, že nemám v manželovi někoho, který by mi to dával „sežrat“, tak to nechávám být a zjistila jsem, že ta vlastní spokojenost sama se sebou je ve finále hrozně znát na celkové pohodě v partnerství. Ono čím víc jsem se zaměřovala na nějakou vlastní nedokonalost, tím hůř s tím šlo něco udělat.
Jo a moc díky za Váš „hormonální“ příspěvek, to jsem vůbec netušila a pomohlo mi to mnohé pochopit :palec:

Já si myslím, že pokud jde o milujícího muže, tak vždy ženu přijímá takovou, jaká je. To, že si umíte užívat života v pohodě je pro vás obrovské plus. Pro ženy po menopauze hotový balzám, žena v tomto období má být nad věcí. Dnes se starším ženám říká „bába“ a je to považováno za hanlivé pojmenování. Ale toto pojmenování vyšlo ještě z pohanských dob a znamenalo, že se žena v tomto období stává vědmou.
Přeju krásný den, pevné zdraví a neustálý klid v duši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
12.9.23 16:43

Pomozte ji najit kvalitniho vyzivoveho poradce. V tomto veku je krome pohybu potreba predevsim spravne jist - adekvatne veku a vsem zmenam. To je zaklad.

• Citovat
  • Upravit
2288
9.11.23 08:00

Pokud je problém způsobený hormonálně poradce většinou moc nepomůže, problém je v produkci estrogenu tukovou tkání, velké množství estrogenu se podílá na ukdáná tuku především v centrální části těla a především v podobě viscelárního tuku. Co zaručeně funguje je přerušovaný půst, potlačovat aromatázu a snižovat estrogen, podporovat progesteron. https://www.emimino.cz/…ubnu-506842/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.1.26 18:56

+1 Nuvialab Meno - https://nuvialab.com/…uviaLab-Meno som spokojná, zmiernili sa mi dosť „návaly“ pri menopauze odporúčam. Je aj cena prijateľná.

Příspěvek upraven 04.02.26 v 17:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
19.1.26 18:58
@posbrig píše: Více

Nějaký počet jídel je dávno vyvrácená hloupost. Bohudík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí