Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím někoho z žen kdo byl na urologii. mám opakované záněty močového měchýře.
Vyšetřuje vás jako na gyndě? Dik
Při návštěvě kvůli akutnímu zánětu jen anamnéza, odběry (moč na kultivaci) a ultrazvuk. Je třeba mj. správně nastavit antibiotika a zaléčit
Docházím jak na urologii, tak nefrologii.. na urologii mi dělají UZ + při komplikacích cévkují, pak se popř. řeší další vyšetření.
@mamule42 píše:
Mně k tomu asi jako bonusudělali cystoskopii.
Já byla na cystoskopii taky, brala jsem to tak, že u opakovaných zánětů je to standard ![]()
@ivašot. píše:
Já byla na cystoskopii taky, brala jsem to tak, že u opakovaných zánětů je to standard
No jo, ale já neměla opakované záněty, po operaci se mi v moči objevila krev, a i když se to vyřešilo antibiotiky, tak mi stejně na urologii cystoskopii udělali. Ale zase na druhé straně vím že močák je úplně čistý a v pořádku.
Měla jsem 2× zánět močového měchýře a odebrali jenom moč, prohlédli břicho ultrazvukem, dostala jsem antibiotika a šla domů.
@mamule42 píše:
No jo, ale já neměla opakované záněty, po operaci se mi v moči objevila krev, a i když se to vyřešilo antibiotiky, tak mi stejně na urologii cystoskopii udělali. Ale zase na druhé straně vím že močák je úplně čistý a v pořádku.
Presne tak. Navic je to nebolestive a nijak dlouhe vysetreni.
@nikolššš píše:
Prosím někoho z žen kdo byl na urologii. mám opakované záněty močového měchýře.
Vyšetřuje vás jako na gyndě? Dik
Ano, maji tam stejny vysetrovaci stul jako na gynekologii. Jen vysetruji jiny otvor.
V dobe zanetu se ale fyzicky nevysetruje. Proto se pred vysetrenim odebira moc, aby se zanet vyloucil.