Břicho v šestinedělí

79
9.6.19 19:35

Jsem 2,5 měsíce po druhém porodu a je to lepší, i když břicho je pořád velké. U mě se zavinutím dělohy žádná viditelná změna, spíš mám povolené svaly, diastáza, no víte jak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
9.6.19 19:45

Mě se břicho zatáhlo do 2 týdnů, to zavinovani trvá tak 10 dni. Ale jak mám povolenou kůži, tak prostě není tak ploché jako předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
9.6.19 20:15

Takhle - u prvního pamatuju své zoufalství, když to 3 m po porodu ještě nebylo ono :mrgreen: U druhého (jsem 4 m po) se tím utěšuju, že v půl roce prvního už to bylo na normálu :lol: Ale teď napodruhé jsem si pořídila diastázu, poctivě cvičím (začala jsem po 6n) a hodně se to lepší, ale stejně mám furt břicho o 8 cm větší než před porodem, i když už jsem pod vahou při otěhotnění. 9 měsíců rostlo, tak teď mu dám 9 měsíců na návrat zpět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
9.6.19 20:18

Mne se spravilo po prvnim (!) az po ukonceni kojeni, nerozumim souvislosti, ale bylo to tak. Nepomahaji na to nejake ty stahovaci pasy? Nekdo to tu radil v jine diskusi, ale mam o tom spise pochybnosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
10.6.19 20:58

Vím, že se doporučuje ležet na břiše. Což šlo tak první tři dny, než se mi nalily prsa.
Určitě mám i diastázu…ale neměřila jsem si to.
Při diastáze se hlavně nesmí posilovat klasicky břicho.
Spíš tajně doufám, že část toho pupku je děloha, ale pokud se stahuje jen 10 dní, tak to asi ne :lol:
O šátku nebo o stahovacím pásu jsem četla, ale taky jsou i názory, že to břicho zleniví a nezapojují se ty vnitřní svaly vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
10.6.19 21:02

Zajdi si po šestinedělí k šikovné fyzioterapeutce, nech zkouknout tu diastázu, poradit si ty správné cviky (ono ne všecko, co se dá plošně vygůglit na netu, je vhodné pro každého). A pak už si jen denně vyšetřit čtvrthodinku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.6.19 22:12

Asi nepotěším - jsem 7 měsíců po SC, během těhotenství jsem přibrala 17 kg, z toho mám už dlouho 15 dole, ale břicho mám taky chvílemi jak v pátém měsíci. :,( Už v porodnici mi fyzioterapeutka říkala, že mám větší diastázu, takže to bude asi hlavně tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí