Brigáda a MD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Brigáda a MD
Holky, chtěla jsem se zeptat. Našla jsem si při mateřské brigošku jako servírka, jen víkendy. Dělala jsem servírku spoustu let, dokonce jsem poslední roky vlastnila bar. Takže praxi mám. Ovšem, tam kde dělám je to platově velice fajn, sice se nadřu, ale stojí nto za to. Moje šéfová mi příjde, že nikdy nepodnikala, nerozumí tomu, ale je strašně „chytrá“.Vzala na brigošku do kuchyně jako kuchaře a na víkend. grilování kluka „16let“.Nevěřím mu. Zlodějina mu kouká z očí. Však taky ano. Dělali jsme spolu směnu, samozřejmě jsem měla zamklý šuplík. Pořád chodil, že se nudí, ať mu půjčím klíče, že mi spočítá peníze. Poslala jsem ho slušně někam, že za ty prachy zodpovídám a že neexistuje.Ten den se tam pořád ochomejtali jeho kamarádíčci, večer s nimi šel na zábavu a já dělám účet a 3 marlbora a semtex chyběli. Zapřel mi to!!! Další směnu mi šéfka řekla, že mám mít šuplík otevřený, že mi ten kluk v tom frmolu chtěl pomoct, ale že byl šuplík zavřený a nemohl vracet peníze..řeklajsem, že bude zamčený..na to ona, ať ho odemknu, že to takhle nejde..A jak to dopadlo? Chybělo mi 1000,–…nikdy se mi nic takovýho nestalo. Opět to zapřel. Peníze potřebuju, ale za takovou cenu? Co by jste dělaly v mé situaci? Díky za podporu a názory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Otevřeně si o tom promluv se šéfovou a když bude trvat na tom, že ti má „pomáhat“, tak ať za peníze odpovídá on. Za současného stavu bych tam nepracovala, taky bys mohla z výplaty sponzorovat spratka.
- Citovat
- Upravit
Jestli máš za peníze odpovědnost, tak bych si o tom promluvila se šéfovou. Není možné, abys za něco zodpovídala a přitom to bylo volně všem přístupné. Taky se může stát, že ukradne celou tržbu a co pak? Budeš to platit ze svého?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už o tom s šéfovou mluvila, řekla jsem, že neexistuje aby mi lezlo do peněz 16ti leté dítě. Řekla, že má pomáhat. Proto jsem oponovala, že max. točit pivo, jinak nic, že se raději sedřu, ale budu si jistá. Ohledně ukradených cigaret jsem se zmínila, řekla( podotýkám před ním),že jsem ho nechytla za ruku, tak to nemůžu tvrdit. Jediný měl přístupk cigaretám on a já. Já je neprodala tak kde jsou…slyšel toa frká si dál, když ví, žemu to projde.Moje nervy!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš hmotku za kasu tak neotevírat, když by šéfka trvala ok ale nepřijímat hmotku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nic nepodepisovala, jen papír, že jsem brigádnice, aby to mohla doložit na úřad, ale hmotku jsem nepodepisovala, ani nechtěla. Akorát jsem teda ten litr zaplatila, že…debil taky…celkově to tam vře ze všech stran. Mám rozjednanou ještě jednu brigošku, tak uvidíme. No a ještě by mě zajímalo…Jelikož se šéfka toho mladýho velice zastává a nevěří, že by něco ukradl a já jsem zase od huby a nenechám ze sebou vys. rat, to se jí asi nelíbí. Každopádně. kdyby mě chtěla propustit musí mi udat důvod jako brigádnici nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lecka píše:
Pokud máš hmotku za kasu tak neotevírat, když by šéfka trvala ok ale nepřijímat hmotku
Presne tak.
A nebo se na tu brigadu vyprdni a mas klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ronja11 píše:
Já nic nepodepisovala, jen papír, že jsem brigádnice, aby to mohla doložit na úřad, ale hmotku jsem nepodepisovala, ani nechtěla. Akorát jsem teda ten litr zaplatila, že…debil taky…celkově to tam vře ze všech stran. Mám rozjednanou ještě jednu brigošku, tak uvidíme. No a ještě by mě zajímalo…Jelikož se šéfka toho mladýho velice zastává a nevěří, že by něco ukradl a já jsem zase od huby a nenechám ze sebou vys. rat, to se jí asi nelíbí. Každopádně. kdyby mě chtěla propustit musí mi udat důvod jako brigádnici nebo ne?
A tim padem se ti tam ztratilo vic jak 1000kc protoze urcite mas i nejake dyzka.
Myslim, ze duvod ti rict nemusi jako brigadnici te muze propustit ze dne na den. Jestli ne tak me opravte.
A proc jsi to platila?? Kdyz nemas hmotku ja bych to neplatila uz jenom z duvodu ze jsem za to nemohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ronja11 důvod nemusí udat žádnej, ale upřímně v případě že nemáš hmotnu nedala bych jí ani korunu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No holky, upřímně, jsem takovej poctivej blbec. Pak jsem nad tím přemýšlela, nespala 2 noci, na prd. Platila jsem přes 500,–,dýško jsem měla kolem 5ti kila taky, takže počítám ten litr. Nasraná jsem byla neskutečně. V sobotu jdu zase. Řeknu jí, že pokud něco bude chybět tentokrát tak jí nic nezaplatím. Ještě mi říkala..no asi jste někomu vrátila o 1000,– víc..no vymaštěná jak plech na koláč
..nechápu nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na jakou smlouvu pracuješ, ale řekla bych že to může ukončit bez udání důvodu. Jestli nemáš podepsanou hmotku, tak jí nic neplať a asi bych jí to před směnou rovnou řekla, že buď bude kasa zamčená nebo, že za prachy neručíš.
- Citovat
- Upravit
Zažila jsem něco podobného-ale měla jsem pod sebou učně-frajírek hadr.Ale já to měla horší-byla jsem tam zaměstnaná, podepsanou hmotku a zmizelo mi 6500.-,takže jsme tenkrát byla bez výplaty. Ale já měla štěstí, že šéfová stála při mě, nainstalovali sme i kamery a na nich se přišlo na to, že mi lozí po šuplíkách, kde neměl co dělat. Ale my hloupé, jelikož měl před závěrečkama sme to nechtěli řešit se školou, tak sme se domluvili s jeho rodiči, že to zaplatí-a co myslíš? Rodiče mi nevrátili ani korunu!!!
Pokud si tam jen brigádně, bez hmotky, tak peníze nedávej nebo opravdu odejdi-nestojí to za ty nervy!!!
- Citovat
- Upravit
Jasně. Udělám poslední směnu, možná ani tu ne, když si dnes domluvím něco jiného a seru na ně. Určitě každá víte co to je, vydělat si aspoň nějakou kačku bokem k mateřské, člověk z toho má radost, nohy sice až v pr,,, ale nemusím obracet každou korunu a v obchodě se rozmýšlet jestli můžu malé koupit hračku. A nějakej fracek mě tam bude obírat aby měl na zábavu, cigára a chlast. Neskutečný. To co si tam vypije anipomalu nevím, jen mám nervy. Motá se tam hodně lidí. Šéfové dcera, šéfka, on..lítám na zahrádku, vevnitř, s takovou fakt člověk neví co si kdo vezme. Už dnes mám mrazení co zase bude. nejhorší je, když je šéfka proti vám, zřejmě jsem jí nesympatická, hlavně i tím, že si nenechám dirigovat.Ona mi přikazuje jaké mám dávat míry-podmíry piva samozřejmě a taky podmíry panáku..jeto panák0,04 s ryskou, kterou každý vidí a já budu nalívat podmíru..se asi posrala.Pak budou lidi nadávat mě. Ani bych si to nikdy nedovolila šidit lidi. Vše je teď drahý, tak ať mají to za co si zaplatí. Já bych taky řvala, kdyby mě někdo šidil…A kor tam, je to vesnice a všichni si to tam hlídají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenechala bych teda nikoho lozit do peněz, za který zodpovídám. A nechápu, jak to po tobě někdo může chtít. Dělala jsem servírku 10 let a pracovala jsem se spoustou brigádnic, ale prachy do ruky žádná nedostala. Může pomáhat jakkoliv, ale kasírovat si budu sama. Pokud to tvá šéfová nechápe, z práce bych odešla. Abych pokáždé přicházela o peníze, tak to tam ani nemusím chodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych se bránila tomu mít kasu otevřenou. Vždy klíče od ní má mít jeden, ten za to odpovídá, a nebo pak otevřenou a nemít žádnou hmotku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit