OČR paragraf - jak je proplácen víkend?

Anonymní
12.7.12 08:30

OČR/PARAGRAF jak je proplácen víkend?

Chtěla bych se zaptat na jednu věc. Vím, že je placen víkend u OČR. Ale nevím přesně jak to funguje. Pokud nastoupím na paragraf např. v pondělí a příští pondělí jdu již do práce, mám proplacen víkend, nebo bych musela ukončit paragraf až v úterý /tedy jít do práce až v úterý?/? Moc díky za radu :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1166
12.7.12 08:36

Ahoj na toto tema jsem se ted bavila s kamaradkou a ta mi rekla, ze jeji manzel si bere paragraf vzdy od soboty do nedele dalsi tyden a je to nejlepe placena takto. Ale z vlastni zkusenosti nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
12.7.12 08:48

Já myslela že paragraf je placený max 9 dní a je jedno, kdy se nastoupí, prostě od kdy to napíší a den kdy to ukončí tak proplatí ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
12.7.12 08:49

Sak ano, ale v praci nemas placeny vikendy, tak se ti vyplati to vzit pres dva vikendy, kdy je mas na paragrafu placeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
12.7.12 08:51
@mapos píše:
Sak ano, ale v praci nemas placeny vikendy, tak se ti vyplati to vzit pres dva vikendy, kdy je mas na paragrafu placeny.

no ale to nic nemění na tom že zaplatí jen 9 dní, tak je přeci jedno, kdy začneš. nemoc si stejně nenaplánuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.12 08:53

V pátek se dostavíš k dr. s tím, že OČR chceš ukončit v neděli a v pondělí nastoupíš do práce ;) víkend bude proplacen

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.12 09:27

Tak ted jsem z toho jelen. To jde si vzít paragraf od soboty do neděle dalšího týdne? tedy 8 dní se dvma placenými víkendy?? Tak to koukám, to jsem myslela, že opravdu nejde.. Jak může paragraf začínat sobotou? 8o Pokud ano, tak bych byla samozřejmě ráda, hodí se každá korunka, to je jasné.

• Citovat
  • Upravit
8561
12.7.12 09:38

Jasně že může začínat v sobotu, protože někteří lidé, jako třeba já dokud jsem chodila do práce (teď jsem na další mateřské) pracují v nonstop provozu. Když mi prcek onemocněl v sobotu tak jsem si holt v pondělí nechala napsat paragraf zpětně od soboty, dr se sice cukala, ale já jí vysvětlovala že si to sociálka může ověřovat jak chce a zjistí že já ten den prostě měla být v práci a potřebuju to tak, tak to tak napsala. ;) A jak už tu někdo řekl, proplácí se ty dny všechny průměrem bez ohledu na to jestli měl nebo neměl být pracovní, sociálka si to nezjišťuje kdy kdo má být v práci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
31.10.14 09:37

Dobry den, ja mam taky jeden dotaz, dnes jsem nastoupila na očr, je 31 takze konec mesice a nechala bych si to do nedele, at mam proplaceny vikend, ale nebude vadit ze pracuji jen pres tyden a v dalsim mesici tedy budu pracovat cely mesic plus 2 dny očr? Nebo to muzu nechat az do soboty protoze pres tyden mam hlidani a tim teda vice dostanu od socialky?
Diky moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
31.10.14 10:24

Jak to myslíš, že budeš v dalšm měsíci pracovat + 2 dny OČR…jasně ti proplatí OČR na ty dny, co budeš mít v nároku od Dr. uvedené - pokud nárok bude končit víkendem, byť v dalším měsíci, tak je to úplně jedno…ty je přeci neodpracuješ, právě naopak…a započítávají se do podpurčí doby (placené).-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
31.10.14 10:30

Myslim to tak ze dalsi mesic nejspis odpracuji cely, takze aby nebyli problemy ze budu mit jeste nejaky penize z ocr. A ocr mi vyplati zaroven cely za 3 dny? Nebo mi proplati toho 31 zvlast a 1.a2.11 mi prijde az nekdy v prosinci?
Na ocr jsem nikdy nebyla tak v tom mam gulas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
31.10.14 10:46

Pokud to myslis tak, ze budeš na OCR a zároveň chodit do prace, tak te zklamu. Účetní pak na formulář vypíše opracované dny a za ne samozřejmě davku nedostanes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
31.10.14 14:10
@koblizek12 píše:
Myslim to tak ze dalsi mesic nejspis odpracuji cely, takze aby nebyli problemy ze budu mit jeste nejaky penize z ocr. A ocr mi vyplati zaroven cely za 3 dny? Nebo mi proplati toho 31 zvlast a 1.a2.11 mi prijde az nekdy v prosinci?
Na ocr jsem nikdy nebyla tak v tom mam gulas…

Podle mě to příjde zvlášť - protože zaměstnavatel nejdřív vykáže ossz ten podíl do října a až zpětně - až bude mít oficiální ukončení OČR od tebe v ruce, tak i zbytek v listopadu…no ono je to tak, že na OČR máš nárok víc dní, ale jen těch 9dní je placenených - u samoživitelek je placených 16dní -jinak myslím, že to čistě závisí na potřebě ošetřování a to omezené není…třeba u neštovic je léčba min. 14dní a co bys jako měla dělat pak, když by ti zaměstnavatel odmítal dát dovolenou nebo neplacené volno?.-)
Jinak já měla cca dvakrát variantu, že jsem i v průběhu očr nějaký den odpracovala…takže ty mi z té podpůrčí doby odečetli..víkend mezi tím proplatili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
31.10.14 16:17

To vim ze zamestnavatel mi napise ktere dny odpracuji, me jde o vikend, ted bych mela napsanou sobotu a nedeli a pak by mi to jeste vychazel na dalsi sobotu, ze by mi proplatili kdybych neukoncila očr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
23.6.15 11:57

Holky, nemáte některá zkušenost, jak to je… Mám OČR od pondělí, ve čtvrtek a pátek si manžel vezme v práci volno, pohlídá malýho a já půjdu do práce. Musím, mám tam domluvené schůzky a nikdo to za mne nevezme. OČR bych si nechala ukončit další pondělí, kdy máme jít na kontrolu, na kterou jdu zase já. I kdyby prcek nebyl ještě zdravý, tak od úterý už budu mít hlídání od prarodičů, kteří se vrátí z dovolené. Tedy pondělí - pondělí, čt, pá v práci. Proplatí mi i víkend? O víkendu do práce běžně nechodím, mám normální pracovní týden po-pá. Nemáte některá zkušenost? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat