OČR paragraf - jak je proplácen víkend?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11620
5.3.18 17:56

@Stevia Díky.Takže mám dojít pak v pondělí ukončit, a proplatí mi i víkend?
@j.a.n.i1 Lékařka má k tomu všemu od středy do pátku dovolenou, takže nemá problém mi očr ukončit až v pondělí.
Hele a to takhle můžou jen tak zavřít školku, když rodiče na očr ztrácí na platu, když by mohli pracovat? Nebo jsem měla chtít omluvenku od školky? Situace mě zastihla naprosto nepřipravenou, řekli mi to v poledne a lékařka měla do 13:00, zítra tam jít nemůžu kvůli práci a od středy už tam není. Tak jsem to akcí kulový blesk řešila takto. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
5.3.18 18:09

@Genovesa jj,očr se narozdíl od nemocenské platí od prvního dne po dobu max 9 dní, u samoživitelek myslím 16? to nevím přesně…pokud ukončis v pondělí máš placený i oba víkendové dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
5.3.18 18:09

@Genovesa To by ti měla vydat školka, když se jedná o uzavření kvůli chřipkové epidemii, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
5.3.18 19:03

@Lendeš No ale to mi nenabídli. Zbylo jim tam 10 dětí a protože jsou tu v okrese jarní prázdniny, mysleli si, že mám prázdniny i já (jsem učitelka). Jenže já pracuju v jiném okrese a prázdniny máme jindy. Ředitelka se tomu velmi divila a jen koktala omluvy :cert:. Zas nechci tam dělat extra dusno kvůli dětem, ale ráda teda nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
5.3.18 20:45

Holky ještě dotaz - selským rozumem spočítáno - zůstanu-li doma st. a čt., ztratím na platu dohromady 80% dne. V pátek neučím - nemusím nutně do práce, tudíž nepotřebuju omluvenku (mám částečný úvazek). Pokud nezruším očr, ztratím i za pátek 40% platu - tj. s předchozími dny 1,2 dne. Za víkend dostanu 2× 60%, takže zas 1,2 dne. Takže podle mě je to fuk a nula od nuly mi pojde, ne? :think: @Stevia

Příspěvek upraven 05.03.18 v 20:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
5.3.18 20:46

@j.a.n.i1 Prosím koukni na předchozí příspěvek. Díky za vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
5.3.18 21:25

@Genovesa no to asi jo, ale nevím, jestli máš jinou možnost…asi ne…pokud bys měla zadarmo hlídání tak asi takhle nepočítaš…jak to jinak udělat…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
5.3.18 21:30

@Stevia Jinak to udělat nemůžu. Já jen že mám fuk, jestli si to vezmu jen st. a čt. nebo i přes víkend. Ba co víc, pokud bych byla na očr ještě v pondělí, tak už spíš prodělám ještě víc. :nevim: Prostě budu na tom finančně tratná bohužel :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
5.3.18 23:04

@Genovesa Ale řekla bych, že jiná možnost než, že ti to napíše školka není, protože dětský doktor přece nemá nic společného se zavřením školky. A pokud to bude psát školka, tak tam není důvod, aby to ukončila až v neděli nebo pondělí, když o víkendu stejně není v provozu :think:

§ 39
(1) Nárok na ošetřovné má zaměstnanec, který nemůže vykonávat v zaměstnání práci z důvodu
b) péče o dítě mladší 10 let, protože
1. školské zařízení nebo zvláštní dětské zařízení, popřípadě jiné obdobné zařízení pro děti, v jehož denní nebo týdenní péči dítě jinak je, nebo škola, jejímž je žákem, jsou uzavřeny z nařízení příslušného orgánu z důvodu havárie, mimořádného opatření při epidemii nebo jiné nepředvídané události,

§ 109
(5) Nárok na výplatu ošetřovného se uplatňuje
b) v případech uvedených v § 39 odst. 1 písm. b) bodě 1 na předepsaném tiskopise potvrzením školského zařízení nebo zvláštního dětského zařízení, jiného obdobného zařízení pro děti, v jehož péči dítě jinak je, nebo školy, jejímž je žákem, o jejich uzavření na základě nařízení příslušných orgánů. Pro výplatu ošetřovného je třeba osvědčit na předepsaném tiskopise trvání nebo ukončení tohoto uzavření,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
8.3.18 15:33

@Lendeš No tak o tom jsem opravdu nevěděla, dětská lékařka mi napsala to očr, nijak se tomu extra nebránila. No a ta návštěva se nám vymstila, napřed jsem dostala chřipku já a ode mě mladší dcera, takže očr je nakonec oprávněné… :,( :,( :,(
Jinak ředitelce ve školce jsem říkala, že musím chodit do práce, byla velmi překvapená. Tak jsem právě před ní říkala, jestli si mám brát očr na zdravé děti… A ona, ať je dám někomu na hlídání. Já jsem jí na to řekla, že nemám komu a že teda zajedu za lékařkou. A ona na to nic. Dokonce jsem u té lékařky potkala jednu paní učitelku ze školky, šla si prodlužovat paragraf, který měla k úterku ukončený, aby se ve středu vrátila do práce. No a bylo jí prý řečeno, že si má ten paragraf prodloužit. :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2042
29.11.18 17:47

Ahoj holky :mavam: ,omlouvám se,není to kvůli vyplácení očr přes víkend,nechtěla jsem zakládat novou disluzi.Chci se zeptat,jsem s dcerkou na očr,zítra ko a netuším,na jak dlouho to ještě bude.Ale láme se měsíc,nevíte jestli stačí dát do práce první část očr,nebo je potřeba ještě něco jako papír na peníze?
Moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
29.11.18 17:50

@Mia 01 toto jsem nikdy neřešila. OČR je jen na 9 dní, takže i přelom měsíce se vydrží a po ukončení to přijde během pár dnů z úřadu. Nevšimla jsem si že by OČR vypláceli v nějakém určeném termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2042
29.11.18 17:57

@Aspera Já si právě taky myslím,že se to neřeší jako u kontrolky.Tvrdila mi to kamáradka,tak jsem se chtěla optat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
29.11.18 18:06

@Mia 01 fakt se nic neřeší. Jeden papír na začátku, druhý na konci a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
29.11.18 18:07

@Mia 01 ja jsem jednou mela taky behem zlomu mesicu a bohuzel to prislo az jakoby najednou a za ten druhy mesic, protoze ucetni to poslala az na konci mesice druheho. Je ale moznost si to nechat v praci po ukonceni potvrdit a donest na socialku sama, to se pak vyplaci driv, nebot to tam maji driv doruceno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat