OČR paragraf - jak je proplácen víkend?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@LL Jo, pokud na něm budeš ještě v pondělí, což jsem pochopila, že ano, tak ti víkend proplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LL
Pokud půjdeš do práce, ukončíš tím OČR na své jméno a musí začít OČR manžel…
Nemůžeš být zároveň na OČR a v práci… Nelze
Jinak s tím proplácením…někde to je tak, že ti proplatí dny, na které máš plánovanou směnu a to v délce plánovaných hodin…např. v Po směna 7,5 - placeno 7,5, v Út směna 11,5 - placeno 11,5, ve St volno - neplaceno, ve Čt 7,5 - placeno 7,5, v Pá volno, neplaceno, v sobotu 11,5 - placeno 11,5, v Ne volno - neplaceno…
a tak dál…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martasvob píše:
@LL
Nemůžeš být zároveň na OČR a v práci… NelzeJinak s tím proplácením…někde to je tak, že ti proplatí dny, na které máš plánovanou směnu a to v délce plánovaných hodin…např. v Po směna 7,5 - placeno 7,5, v Út směna 11,5 - placeno 11,5, ve St volno - neplaceno, ve Čt 7,5 - placeno 7,5, v Pá volno, neplaceno, v sobotu 11,5 - placeno 11,5, v Ne volno - neplaceno…
a tak dál…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě že klidně muže jít na ty 2 dny do práce a očr tím neukončí. Jen je nebude mít zaplacené jako ocr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martasvob
lze, během podpůrčí doby OČR může být v práci - jde mzda, tyto dny neproplatí. A pak doma na ošetřování a jde jen ošetřovné.
Již jsem několikrát praktikovala, označím vždy na blanketu a bez problémů proplatili ty dny, které byly vyznačené jako ošetřování. Včetně víkendu a to o víkendu nepracuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martasvob píše:
@LL
Nemůžeš být zároveň na OČR a v práci… Nelze
Ale lze, přímo na tom formuláři na to je kolonka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím, že jde. OČR přeruším, nebudu pobírat ty dny co budu pracovat a pak se na ni zase vrátím. Jen by mne zajímalo, co s tím víkendem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LL Jak jsem psala, pokud budeš mít OČR ještě v pondělí, tak máš víkend placený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem, dnes jsem lehla s antibiotikama, můj se stará o malou…nevíte, jak je to s proplácením když je zítra svátek? a kolik se vlastně proplácí? nikdy jsme to neuplatnili..bude se mu svátek počítat jako svátek? dělá ranní a odpolední po-pa- díkyv (za tři čtyři dny už stejně zase naběhne)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@reinkarnace pokud má OČR ode dneška, tak se mu jako svátek počítat nebude a dostane za něj těch cca 54% hrubého platu, jak za ostatní dny na OČR
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Prosím o radu. Zavřeli mi školku coby chřipkové prázdniny. Jsem tak nucená si vzít na děti očr, protože mi je nemá kdo pohlídat. Jak je pro mě nejlepší finančně si očr vzít? Do práce potřebuju omluvenku jen na středu a čtvrtek, v pátek neučím. V pondělí předpokládám bude školka fungovat, ale to už máme jarní prázdniny a do práce nutně nemusím.
Mám si vzít jen stř. a čtvrtek, nebo nechat očr a ukončit až v pondělí? Děkuju za radu. Zuřím kvůli nucenému A-čku a ještě přijdu o peníze. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Genovesa určitě si to dej ukoncit v pondělí, třeba se i domluvíš že sestřičkou nebo kdo to u vás píše, platí se i víkend a alespoň se ti to trochu vyplati, budou ti počítat vlastně 5 dní. v Lednu jsem to taky řešila.
Příspěvek upraven 05.03.18 v 17:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Genovesa Tak pokud by se jednalo o nemocné dítko, tak je jasné, že až do pondělí. Akorát nevím, zda to jde i v případě zavření školky, když ta je zavřená pouze do pátku a tedy by to OČR mělo pátkem končit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit