Brigáda a sirotčí důchod

Anonymní
27.6.22 14:46

Brigáda a sirotčí důchod

Ahoj, prosím anonymní je to citlivé téma.

Pobírám sirotčí důchod po svém zemřelém rodiči, do toho studuju VŠ a vydělávám si na brigádě na dpp. Ovšem dpp je 300 hodin za rok u jednoho zaměstnavatele, což mi teď bude končit, mám už odpracováno přes 280 hodin, takže koncem měsíce budu se smlouvou končit.
Jde pak jít samozřejmě na dpč, ale to je taky jen do 2500 Kč za měsíc, což nevím, zda se mi vyplatí. Ale u zaměstnavatele bych chtěla ještě zůstat, je se mnou na 100% spokojen a já s ním.
Jako příjemci sirotčího důchodu mi nemůže vzniknout podíl na sociálním pojištění, jinak mi sirotčí vezmou, to dopředu říkám

Co jde dělat jiného, než jít na dpč?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5949
27.6.22 15:42
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonymní je to citlivé téma.

Pobírám sirotčí důchod po svém zemřelém rodiči, do toho studuju VŠ a vydělávám si na brigádě na dpp. Ovšem dpp je 300 hodin za rok u jednoho zaměstnavatele, což mi teď bude končit, mám už odpracováno přes 280 hodin, takže koncem měsíce budu se smlouvou končit.
Jde pak jít samozřejmě na dpč, ale to je taky jen do 2500 Kč za měsíc, což nevím, zda se mi vyplatí. Ale u zaměstnavatele bych chtěla ještě zůstat, je se mnou na 100% spokojen a já s ním.
Jako příjemci sirotčího důchodu mi nemůže vzniknout podíl na sociálním pojištění, jinak mi sirotčí vezmou, to dopředu říkám

Co jde dělat jiného, než jít na dpč?

Budeš muset najít jinou dpp, je to blbá situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
27.6.22 16:23

Makat načerno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
27.6.22 16:47

Dpc je do 3500. A jen tak mimochodem, z ceho vychazis s tim, ze nesmis mit ucast na pojištění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
27.6.22 17:14

S tím sociálním pojištěním je to nesmysl, jestli studuješ normální denní studium, tak k tomu můžeš pracovat jak se ti zlíbí a důchod pobíráš stále. Pokud teda nejsi nějaký dálkový apod. student - to nepíšeš. :think:

(4) Za nezaopatřené dítě se pro účely tohoto zákona považuje dítě do skončení povinné školní docházky, a poté, nejdéle však do 26. roku věku, jestliže
a) se soustavně připravuje na budoucí povolání (§ 21 až 23),

§ 21
(1) Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se pro účely tohoto zákona považuje
a) studium na středních a vysokých školách v České republice21), s výjimkou dálkového, distančního, večerního a kombinovaného studia, je-li dítě v době takového studia výdělečně činno alespoň v rozsahu uvedeném v § 27 nebo pobírá-li podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při rekvalifikaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
27.6.22 17:24

Tak asi je to v podmínkách sirotčího důchodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
27.6.22 18:37
@Upirek123 píše:
Tak asi je to v podmínkách sirotčího důchodu

Kdybysme to v nich nasli, tak se neptame, ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat