Práce v klinické laboratoři

Anonymní
27.6.22 13:40

Práce v klinické laboratoři

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na pár věcí ohledně práce v klinické laboratoři. Jsem biolog, je mi 40+. Do teď jsem pracovala ve výzkumu, jenže pro vědu přestávám být perspektivní. Juniorský grant už nedostanu, nemám zahraniční stáž, kterou teď dost vyžadují a se dvěma dětma už na ten minimálně rok nikam neodjedu.
Tak jsem se rozhodla zkusit kliniku, udělala jsem si kurz AKK, abych mohla pracovat ve zdravotnictví.
Co byste mi poradily? Má cenu zkoušet posílat životopis, i když laboratoř nemá vypsané místo? Jaký obor by byl perspektivní? Hematologie, genetika, mikrobiologie…? Biochemii dělat nechci, k té mám daleko. Byla bych ochotná si udělat i atestaci, mám to zmínit?
Díky všem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7855
27.6.22 14:35

Co se protlačit na monitoring klinických studií…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
27.6.22 23:06
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na pár věcí ohledně práce v klinické laboratoři. Jsem biolog, je mi 40+. Do teď jsem pracovala ve výzkumu, jenže pro vědu přestávám být perspektivní. Juniorský grant už nedostanu, nemám zahraniční stáž, kterou teď dost vyžadují a se dvěma dětma už na ten minimálně rok nikam neodjedu.
Tak jsem se rozhodla zkusit kliniku, udělala jsem si kurz AKK, abych mohla pracovat ve zdravotnictví.
Co byste mi poradily? Má cenu zkoušet posílat životopis, i když laboratoř nemá vypsané místo? Jaký obor by byl perspektivní? Hematologie, genetika, mikrobiologie…? Biochemii dělat nechci, k té mám daleko. Byla bych ochotná si udělat i atestaci, mám to zmínit?
Díky všem.

Krasny vecer, mam PhD (Biochemie) a pracovala jako vedec. pracovnik. A po rodicaku jsem nasla za necely mesic (myslela jsem, ze to bude trvat dele) praci kolem klinickych studii apod. Prace me bavi (vetsina) a penize lehce nadprumerne. Po 4 mesicich 1-2 home office/tydne. Doporucuji zkusit tuto cestu. Jen to chce odvahu a „mit koule“, zpocatku to bylo narocnejsi - mnoho novych informaci a lide premysli trochu jinak nez ve vede (ne lepe nebo hure, proste jinak - jsou dravejsi).

Drzim palce :palec:

PS: nemam ani AKK a ani atestaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
28.6.22 11:02

A musi to byt klinicka laborka? Respektive chcete zustat vic k te biologii? Pak bych taky koukala okolo klinickych studii.
Pokud muze byt i chemie, pak jsou moznosti myslim sirsi.
V cechach je nemalo firem vyrabejicich leky nebo se zabyvajici jejich analýzou.
Pripadne potravinářské laborky, ale tam si myslim, ze to a platy bude horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 09:26

Holky, děkuju za odpovědi a typy. Mám Phd z molekulární biologie, tak chci zůstat ideálně u toho. Nemáte ještě typ kam nechodit ;)? Tady jsou laboratoře Synlab, Aeskulab…jedná se o Brno. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat