Asistent pedagoga v praxi

Anonymní
25.6.22 13:14

Asistent pedagoga v praxi

Prosim anonym.
Cekaji me pohovory na pozici asistenta pedagoga.Mam z toho docela obavu.
Tesim se, ze budu ve skole, s detmi atd, ale nevim uplne co tato prace obnasi v praxi. Nejvic mam strach z toho, ze budu vyrusovat ucitelku tim, jak se budu venovat diteti.
O prestavce musim byt ve tride?
Budu muset danemu diteti vysvetlovat i ucivo? Kontrolovat? Abych danou latku vubrc ovladala, pokud pujde o matematiku, tam mu asi moc nepomuzu..dekuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Stará známá
25.6.22 13:19

Jake mas vzdelani? Ja jsem zila v domneni, ze na to musi byt alespon nejaky kurs…

• Citovat
  • Upravit
9296
25.6.22 13:25

Já doufám, že si děláš legraci 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.22 13:27

Smozrejme kurz mam

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.22 13:28

S tou matikou jsem to myslela obrazne…

• Citovat
  • Upravit
66852

Zalezi na tom, jake dite budes mit na starost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
@Stará známá píše:
Jake mas vzdelani? Ja jsem zila v domneni, ze na to musi byt alespon nejaky kurs…

Musí, ale na ty kurzy chodí tak z 80% ženský, který už to v praxi dělají (= nastoupí do školy a posléze teprve vstoupí do kurzu). Rozdíly v úrovni AP jsou obrovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
25.6.22 13:30
@zrcadlo píše:
Musí, ale na ty kurzy chodí tak z 80% ženský, který už to v praxi dělají (= nastoupí do školy a posléze teprve vstoupí do kurzu). Rozdíly v úrovni AP jsou obrovské.

s tim nemuzu souhlasit. Vsechny ap, se kterymi jsem se setkala, mely vzdelani predtim, nez nastoupily do skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
25.6.22 13:40
@zrcadlo píše:

Ani jedna asistentka, co kdy u nas nastoupila, nedodelavala vzdělání pozdeji. Ten pomer bude opacny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
25.6.22 13:41
@Anonymní píše:
Smozrejme kurz mam

Tak pak snad mas predstavu, co te ceka?

• Citovat
  • Upravit
65674
25.6.22 13:42
@Anonymní píše:
Prosim anonym.
Cekaji me pohovory na pozici asistenta pedagoga.Mam z toho docela obavu.
Tesim se, ze budu ve skole, s detmi atd, ale nevim uplne co tato prace obnasi v praxi. Nejvic mam strach z toho, ze budu vyrusovat ucitelku tim, jak se budu venovat diteti.
O prestavce musim byt ve tride?
Budu muset danemu diteti vysvetlovat i ucivo? Kontrolovat? Abych danou latku vubrc ovladala, pokud pujde o matematiku, tam mu asi moc nepomuzu..dekuji :kytka:

Záleží na diteti a tride. U mensich deti byva asistent ve třídě. U tech starsich je to podle diagnozy, podle domluvy s poradnou. U některých deti se buduje vetsi samostatnost, tak asistent odchazi na vetsinu prestavek. U nas maji asisteni i dozory na chodbach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.22 13:43

Ja mam zdravotnicke vzdelani a rozhodla jsem se ze zdravotnictvi jit pryc.
Chtela jsem jenom priblizit tuto pozici, at se pred event. nastupem pripravim. Mozna mi to spis ale ozrejmi reditel ZS.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.22 13:45

@vokishka dekuji

• Citovat
  • Upravit
65674
25.6.22 13:47
@Anonymní píše:
Ja mam zdravotnicke vzdelani a rozhodla jsem se ze zdravotnictvi jit pryc.
Chtela jsem jenom priblizit tuto pozici, at se pred event. nastupem pripravim. Mozna mi to spis ale ozrejmi reditel ZS.

Jo, kazda skola to ma nastavene jinak. Vcetne prime a neprime činnosti. A zalezi na diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
25.6.22 13:49
@vokishka píše:
Ani jedna asistentka, co kdy u nas nastoupila, nedodelavala vzdělání pozdeji. Ten pomer bude opacny

Já netvrdím, že ve školách dělá 80% AP bez kurzu, já říkám, že 80% těch účastníků kurzu už jako AP pracují, to je rozdíl.
A to opravdu vím, protože kamarádka na rodičáku pomáhá z administrací a organizací těchto kurzů pro jednu společnost, v podzimním kurzu bylo 30 žen, z toho jen 5 tu práci nedělalo. Možná bude rozdíl u kurzů přes nějaké VŠ a u kurzů těch jiných společností jako Scholaservis, Služba škole apod., třeba je to specifikum jen některých společností. Ale příbuzná si dělala kurz a bylo to stejné, naprostá většina účastnic už pracovala jako AP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat