Kde nahrát své audioknihy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
24.6.22 16:36

Kde nahrát své audioknihy

Zdravím, nevíte někdo, kde nahrát své audioknihy? Nejlépe, aby z toho byly i nějaké peníze. Bohužel jsem nikde nenašla platformu, která by byla otevřená neprofesionálům. Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20858
24.6.22 18:33

Jakože sis namluvila vlastní knihu vydanou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
24.6.22 20:14

Spotify nebo youtube. Zacni takhle. Pokud je to dobre, sve publikum si to najde. Ale jak ctu, ze z toho chces hned penize, tak bohuzel mam predsudky, ze zas tak dobre to nebude. Nicmene zkus tyto platformy, vzdycky si to sve publikum najde, i kdyz to nebude primo ve formatu audioknihy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5382
24.6.22 20:40
@Morana03 píše:
Zdravím, nevíte někdo, kde nahrát své audioknihy? Nejlépe, aby z toho byly i nějaké peníze. Bohužel jsem nikde nenašla platformu, která by byla otevřená neprofesionálům. Děkuji :srdce:

Nemám problém za takový obsah platit, ale mám problém koupit zajíce v pytli. Dřív, než bych si od tebe poslechla aspoň pár kapitol, bych určitě nic nekoupila. Někomu nemusí tvůj hlas nebo projev sedět, ale s tím asi počítáš. Doporučuju začít tím YouTube, pokud budou kladné komentáře, můžeš se dočkat i nějakých drobných příspěvků a postupně pomalu vyrůst.

Mimochodem, jak jsou v případě mluveného slova řešená autorská práva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5382
24.6.22 20:56

@Morana03 Teď jsem si ještě vybavila jednu věc… Pamatuju Království mluveného slova. Tam nahrávali svoje namluvené knihy (i) amatéři a byla možnost jim pár korun přispět. Ale to padlo a nevím, jeslti je TOHLE něco jako nástupce; to samé to ale nebude. KMS padlo podle mě právě kvůli porušování autorských práv, ale netuším, jestli byl problém i v těch amatérských nahrávkách, nebo „jen“ v tom, že tam lidi nahrávali i audioknihy, co se normálně prodávaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.6.22 21:05

@TRG autorská práva u spoustu autorů již vypršela. Jde o uplynutí doby od jejich smrti. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.6.22 21:07

Samozřejmě, že ne hned. Ale je hloupost dávat x hodin práce do něčeho, co mi nepřinese zisk NIKDY. Třeba spotify platí úplně minimum hudebníkům a mluvenému slovu nedává nic, proto jsem k příspěvku přidala i tu část s penězi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
24.6.22 21:07

Nevím, jak v češtině, ale v angličtině je na tohle Librivox, tam jsou v podstatě všechny známější knihy ve veřejné doméně. Ale namlouvají to, myslím, zdarma dobrovolníci.
 https://librivox.org/

Příspěvek upraven 24.06.22 v 21:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.6.22 21:08
@TRG píše:
@Morana03 Teď jsem si ještě vybavila jednu věc… Pamatuju Království mluveného slova. Tam nahrávali svoje namluvené knihy (i) amatéři a byla možnost jim pár korun přispět. Ale to padlo a nevím, jeslti je TOHLE něco jako nástupce; to samé to ale nebude. KMS padlo podle mě právě kvůli porušování autorských práv, ale netuším, jestli byl problém i v těch amatérských nahrávkách, nebo „jen“ v tom, že tam lidi nahrávali i audioknihy, co se normálně prodávaly.

Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5382
24.6.22 23:19
@Morana03 píše:
@TRG autorská práva u spoustu autorů již vypršela. Jde o uplynutí doby od jejich smrti. 😊

Chápu. Takže načítat autory bezpečně dlouho mrtvé.
Tak když něco najdeš, pošli, kam jsi to nahrála. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat