Výpovědní lhůta a směny

Anonymní
23.6.22 13:39

Výpovědní lhůta a směny

Ahoj, může mi zaměstnavatel ve výpovědní lhůtě přidávat další směny? 12.6. jsem podala výpověď a vedoucí mi od té doby pořád přidává směny, jak za trest. Jsem na DPČ

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102087
23.6.22 14:10

No, zákoník práce DPČ moc neřeší, víceméně pokud splní podmínky pro pauzy mezi směnami a podmínku, že DPČ může být max na polovinu úvazku, tak je to OK. Nicméně jelikož za 3 dny stejně končíš, tak myslím, že nemá smysl to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20972
23.6.22 14:15

Aspoň si vyděláš. Ty další 3-4 dny než skončíš už bych neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
23.6.22 14:41
@j.a.n.i1 píše:
No, zákoník práce DPČ moc neřeší, víceméně pokud splní podmínky pro pauzy mezi směnami a podmínku, že DPČ může být max na polovinu úvazku, tak je to OK. Nicméně jelikož za 3 dny stejně končíš, tak myslím, že nemá smysl to řešit.

Výpovědní doba je u DPČ sice patnáctidenní, ale mohli se dohodnout k určitému datu a to třeba až za měsíc. Takže kdoví, jestli končí za 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
23.6.22 15:38
@Velešínka3 píše:
Výpovědní doba je u DPČ sice patnáctidenní, ale mohli se dohodnout k určitému datu a to třeba až za měsíc. Takže kdoví, jestli končí za 3 dny.

Pokud by se dohodli, tak je to ukončení dohodou a nikoliv výpověď a těžko by měla výpovědní lhůtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat