Naschvály v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.6.22 06:45

Naschvály v práci

Ahoj, chci se zeptat na názory:

Pracuji třetím rokem jako AP, první rok mi dali i vychovatelství - peníze (Ap je 7 platová a vychovatel v 9platové), prý abych jim hned neutekla, přišlo mi to super. S tím, že jsem si měla vychovatelství dodělat, tak jsem se přihlásila na 3semestrální doplnění vzdělání pro pedagogické pracovníky a vše si platím sama, nic po nich nechci (ani by mi to prý neproplatili). Ale po roce studia mi změnili práci a jsem jen AP jak dopoledne, tak nově i odpoledne, čili družinu nestíhám. Ale opět s tím, že mi rozdíl proplatí v premiich a že se budou snažit mi to vyrovnat. Jenže snaha trvala jen měsíc, pak jsem finančně strašně spadla (o 7tisíc), stále jsem si říkala, že to tam mám ráda, že na to kašlu. Ale pak se tam nějak začala měnit atmosféra, bylo tam strašné dusno, nejen vůči mě. V průběhu roku odešla jedna učitelka a teď na konci školního roku nás odchází 5!
Doma jsme se shodli, že za ty peníze tam nezůstanu. Dostala jsem místo ve školce, kde budu finančně ještě lépe, budu konečně zase „sama sobě paní“ - prostě kreativně tvořit, chodit s dětmi ven apod. strašně se těším. Dala jsem výpověď, resp jsem se domluvila, že necháme doběhnout pracovní smlouvu a odcházím.

No a tady to začalo - sebrali mi příspěvky na oběd, sebrali mi čas na nepedagogickou činnost, nevyplatili mi závěrečnou odměnu (v červnu se dostává příspěvek na léto, většinou velmi hezký) a nově mi neumožnuji studium (pro ně už neperspektivní), jenže já mám tento týden dopoledne odevzdat Závěrečnou práci, jinak musím rok opakovat. Celý týden supluju, miluju to, ale zvažuju, že si na pátek vezmu OČR. Já nechci opakovat ročník - musela bych si to připlatit + už to chci mít za sebou, chci pak slavit se spolužáky!!… a pro co? Abych nezameškala někde, kde stejně nepokračuju a kde se všichni hádají? Důkazem je to, že za jeden jediný školní rok odešlo 6 lidí, když počítám školníka, který odešel hned z kraje školního roku, tak nás letos odešlo(odchází) 7!!! z malé školy o 30zaměstnancích.

Jenže já jsem pipka svědomitá, puntičkářská a normálně mě strašně tíží svědomí že jeden den zazdím :oops: ale kdybych radila komukoli jinému, tak bych mu taky poradila, aby šel odevzdat práci, dodělal studium a jeden den neřešil. :nevim: dvojnásob, když příští týden končí školní rok.

Snad to tady nikdo od nás nečte :oops: :lol: a jestli jo, omlouvám se, ale uznejte že to dělám pro sebe a pro své děti, chci zase fungovat jako máma a nešprtat se zavřená v ložnici a co druhý víkend být ve škole a aby mi utíkalo dětství mých dětí… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32079
22.6.22 06:49

No přeci nebudeš opakovat ročník kvůli jednomu dni? Vezmi si ten den dovolenou nebo cokoliv…a koukej tu práci odevzdat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13117
22.6.22 06:50

Mám ráda fér jednání. A to ti moc nenabídli. Za mě to udělej s klidným svědomím, nikdo na tebe brát ohled nebude. Z pohledu zisky x ztráty - je to jasné. Dodělej, co jsi začala a těš se na novou práci. Ber to jako kompenzaci za sebrání bonusů a odměn.
OT - to jsem teda zvědavá, jestli ta vaše ředitelka do září sežene adekvátní náhrady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35575
22.6.22 06:50

Klidně bych si OCR vzala do konce školního roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
22.6.22 07:15

Udělala bych všechno proto, abych práci odevzdala a školu dodělala. Nejen vzhledem k tomu, jaká je u vás atmosféra, sebrali ti bonusy atd…ale budeš mít dokončené vzdělání a hlavně příští rok klíííd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42228
22.6.22 07:17

Tak tady bych se asi taky nerozmýšlela… Souhlasím s @Magical-eyes a taky bych ráda viděla, jak ředitelka shání náhradu… Zažila jsem něco podobného v jednom nejmenovaném sociálním zařízení, kde během půlroku odešla třetina zaměstnanců kvůli šílenému přístupu nového vedení. Po roce musela být ředitelka odejita, páč nebyly sestry ani ošetřovatelky, ani pomocný kuchařky a uklízečky, když dala výpověď technická provozní, bylo jasný, že to půjde brzy do kopru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20857
22.6.22 07:22

Udělat školu jednoznačně. Práce ti může být u zadku, ještě když se k tobě chovají takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
22.6.22 07:27

Ber OČR a dostuduj, jednoznačně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
22.6.22 07:28

Souhlasim s holkama. Vedi, ze je ten den pro tebe dulezity. Pokud sezenes oficialni omluvu (napr. navsteva lekare), abys nemela neomluvenou absenci, tak hura do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
22.6.22 08:07

Dodělej si vychovatelství (to hlavně nevzdávej) a jdi pracovat jinam. Kde se budou chovat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
22.6.22 08:12
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat na názory:

Pracuji třetím rokem jako AP, první rok mi dali i vychovatelství - peníze (Ap je 7 platová a vychovatel v 9platové), prý abych jim hned neutekla, přišlo mi to super. S tím, že jsem si měla vychovatelství dodělat, tak jsem se přihlásila na 3semestrální doplnění vzdělání pro pedagogické pracovníky a vše si platím sama, nic po nich nechci (ani by mi to prý neproplatili). Ale po roce studia mi změnili práci a jsem jen AP jak dopoledne, tak nově i odpoledne, čili družinu nestíhám. Ale opět s tím, že mi rozdíl proplatí v premiich a že se budou snažit mi to vyrovnat. Jenže snaha trvala jen měsíc, pak jsem finančně strašně spadla (o 7tisíc), stále jsem si říkala, že to tam mám ráda, že na to kašlu. Ale pak se tam nějak začala měnit atmosféra, bylo tam strašné dusno, nejen vůči mě. V průběhu roku odešla jedna učitelka a teď na konci školního roku nás odchází 5!
Doma jsme se shodli, že za ty peníze tam nezůstanu. Dostala jsem místo ve školce, kde budu finančně ještě lépe, budu konečně zase „sama sobě paní“ - prostě kreativně tvořit, chodit s dětmi ven apod. strašně se těším. Dala jsem výpověď, resp jsem se domluvila, že necháme doběhnout pracovní smlouvu a odcházím.

No a tady to začalo - sebrali mi příspěvky na oběd, sebrali mi čas na nepedagogickou činnost, nevyplatili mi závěrečnou odměnu (v červnu se dostává příspěvek na léto, většinou velmi hezký) a nově mi neumožnuji studium (pro ně už neperspektivní), jenže já mám tento týden dopoledne odevzdat Závěrečnou práci, jinak musím rok opakovat. Celý týden supluju, miluju to, ale zvažuju, že si na pátek vezmu OČR. Já nechci opakovat ročník - musela bych si to připlatit + už to chci mít za sebou, chci pak slavit se spolužáky!!… a pro co? Abych nezameškala někde, kde stejně nepokračuju a kde se všichni hádají? Důkazem je to, že za jeden jediný školní rok odešlo 6 lidí, když počítám školníka, který odešel hned z kraje školního roku, tak nás letos odešlo(odchází) 7!!! z malé školy o 30zaměstnancích.

Jenže já jsem pipka svědomitá, puntičkářská a normálně mě strašně tíží svědomí že jeden den zazdím :oops: ale kdybych radila komukoli jinému, tak bych mu taky poradila, aby šel odevzdat práci, dodělal studium a jeden den neřešil. :nevim: dvojnásob, když příští týden končí školní rok.

Snad to tady nikdo od nás nečte :oops: :lol: a jestli jo, omlouvám se, ale uznejte že to dělám pro sebe a pro své děti, chci zase fungovat jako máma a nešprtat se zavřená v ložnici a co druhý víkend být ve škole a aby mi utíkalo dětství mých dětí… :nevim:
:think: Odešel i školník, hm, velmi zajímavé.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
22.6.22 08:18

I na AP tě odrbávají. Škola dostává pro AP na osmičku platovou třídu a tobě dávají jen sedmičku.
Dodělat školu a pryč.
Jinou varovat, ať tam ani nechodí na pohovor.
Mám taky kombinaci 0,5 AP a 0,67 vychovatelka. Platové třídy mám 8/4 a 9/4. Plus něco dostávám na prémiích. Takže se mi vyplatí, abych to zatím nechala takhle. Mám Mgr. učitelský směr. Zatím neodcházím jinam. Nehledám. Čekám, až někdo půjde do důchodu u nás. Kdyby mi náhodou někdo stáhnul ruku na plat.
Tak balím a odcházím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
22.6.22 08:32

Jak ti sebrali příspěvek na obědy? Nám hospodářka vždycky opakuje, že pokud je zaměstnanec v práci minimálně 3h. denně, tak má nárok na dotovaný oběd. Pokud není. Tak se platí plná cena obědu, když o něj stojí.
V té škole se dějí nějaké podivné věci. Odměny ano. To je nenároková složka. Je v kompetenci pouze vedení. Někde jsou odměny děleny nespravedlivě.
Dneska odpoledne napiš životopis. A pošli ho všem školám v okolí. V pátek dokončí školu, jak máš.
A příští týden podat výpověď.
Jestli si to tady někdo přečte? Ať si to přečtou. Třeba se jím rozsvítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
22.6.22 08:33

Studium není nárokové, k vůli potřebě uvolňování na studium mě tenkrát ve více školách odmítli, prý se mám ozvat, až to bude hotové. Dnes děkuji osudu, že jsem tam kde sem(našla se škola, kde to nevadilo, naopak mě podpořili).
U nás je atmosféra příjemná a práci se snaží zajistit každému, koho jednou přijmou a nabídnout místo podle jeho vzdělání. Pokud má více lidí vzdělání na jednu volnou pozici, dostane ji ten kvalifikovanější, tzn. bakalář dostane přednost před tím, kdo má jen maturitu a vychovatelský kurz, magistr má přednost před bakalářem. A říkaly služebně starší kolegyně, že když někdo podá sám výpověď, ztrácí nárok na odměny a na příspěvky z FKSP, který nám doplácí i obědy. Takže normální věc.

Podle mě se Ti neděje nic divného ze strany školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
22.6.22 08:37

@Kelsey Nám FKSP doplácí obědy tak, že z vlastní kapsy platím jednocifernou částku. Na to skutečně zakladatelka nárok nemá. Na dotovaný oběd ano, kolik to přesně je, je dané nějakou vyhláškou. Clenove mé rodiny a kamarádky působící na jiných školách platí za dotovaný oběd 25-30 Kč. FKSP jim obědy nedotuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat