Naschvály v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
To je dobře, že odcházíš jinam a to OČR si bez výčitek samozřejmě vezmi!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vysseerr se na ně, hlavně si dodělej školu…
Ať ti do dobře dopadne…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem tento týden v práci. Tak se na nástěnku nepodívám. Ale my doplacíme ze svého 35,– na obědy, kdo chodí na oběd. Kolem 35-40,– je ten příspěvek.
Jedna kolegyně nám odchází a má dál nárok na dotované obědy. Jak máme všichni ostatní. I normálně čerpá FKSP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dodělat vzdělávání a nakašlat na ně. Známá taky odcházela ze školy kvůli změně vedení, dala výpověď hned v říjnu a nebyla sama. Člověk není otrok svého zaměstnavatele, nikdo ho v té práci nedrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše:
@Kelsey Nám FKSP doplácí obědy tak, že z vlastní kapsy platím jednocifernou částku. Na to skutečně zakladatelka nárok nemá. Na dotovaný oběd ano, kolik to přesně je, je dané nějakou vyhláškou. Clenove mé rodiny a kamarádky působící na jiných školách platí za dotovaný oběd 25-30 Kč. FKSP jim obědy nedotuje.
Tomu nerozumim, pokud doplaci FKSP obrdy, ma narok kazdy, kdo ma za ten mesic mzdu, vzdyt se to z te mzdy strhava. Nikdy jsem neslysela (ani se mi to pri odchodu ze skol nestalo), abych musela platit jinou cenu obeda nez ostatni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Tomu nerozumim, pokud doplaci FKSP obrdy, ma narok kazdy, kdo ma za ten mesic mzdu, vzdyt se to z te mzdy strhava. Nikdy jsem neslysela (ani se mi to pri odchodu ze skol nestalo), abych musela platit jinou cenu obeda nez ostatni.
Každý zaměstnavatel může mít ty podmínky čerpání FKSP jiné. U nás nemají nárok čerpat FKSP ani noví zaměstnanci, kteří byli přijatí po 30.6.,až příští kalendářní rok. Každý zaměstnavatel má trochu jiné podmínky, na co ty peníze může zaměstnanec použít. U nás se to liší škola od školy.
Myslím si, že pokud sama podala výpověď, může o ten příspěvek na obědy z FKSP přijít, ale nemůže přijít o dotaci od státu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vezmi si čtvrtek i pátek, ať máš jistý, že to stihneš. Vzali ti spoustu peněz, tak jakepak ohledy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše:
Studium není nárokové, k vůli potřebě uvolňování na studium mě tenkrát ve více školách odmítli, prý se mám ozvat, až to bude hotové. Dnes děkuji osudu, že jsem tam kde sem(našla se škola, kde to nevadilo, naopak mě podpořili).
U nás je atmosféra příjemná a práci se snaží zajistit každému, koho jednou přijmou a nabídnout místo podle jeho vzdělání. Pokud má více lidí vzdělání na jednu volnou pozici, dostane ji ten kvalifikovanější, tzn. bakalář dostane přednost před tím, kdo má jen maturitu a vychovatelský kurz, magistr má přednost před bakalářem. A říkaly služebně starší kolegyně, že když někdo podá sám výpověď, ztrácí nárok na odměny a na příspěvky z FKSP, který nám doplácí i obědy. Takže normální věc.Podle mě se Ti neděje nic divného ze strany školy.
Mě se FKSP přestalo vyplácet (doplácet obědy) už v únoru, výpověď jsem nedala, jen jsem obeznámila ředitelku, že v srpnu neprodloužím smlouvu. Čili mi sáhli na cenu obědů daleko před moji výpovědí. Donutili mě udělat si školu, platím si ji sama a pak mi znemožní jít odevzdat práci, kdy bych za hodinu byla doma? Já bohužel musím odevzdat práci s občankou, nemůže to za mě udělat nikdo
to mi příjde jako nakopnutí do zadku ![]()
Vychovatelství mi vzali kvůli zhoršení PO mého žáka, kdy musel mít AP i v družině ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Mě se FKSP přestalo vyplácet (doplácet obědy) už v únoru, výpověď jsem nedala, jen jsem obeznámila ředitelku, že v srpnu neprodloužím smlouvu. Čili mi sáhli na cenu obědů daleko před moji výpovědí. Donutili mě udělat si školu, platím si ji sama a pak mi znemožní jít odevzdat práci, kdy bych za hodinu byla doma? Já bohužel musím odevzdat práci s občankou, nemůže to za mě udělat nikdoto mi příjde jako nakopnutí do zadku
Vychovatelství mi vzali kvůli zhoršení PO mého žáka, kdy musel mít AP i v družině
A za těchhle podmínek vůbec přemýšlíš, jestli to máš odevzdat nebo ne? To by mě fakt mohli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Žákovi navýšili PO, potřeboval AP i v družině. Tyto organizační věci jsou plně v kompetenci vedení školy. Co se týče Tvého studia, máš s vedením školy nějakou smlouvu ohledně studia? Někdy se to dělá, pokud je to požadavek vedení školy. V tomto případě by byli povinni uvolňovat Tě ohledně studia a poskytovat studijní volno, Ty bys měla povinnost v nějaké určené době studium dokončit. Pokud bys nedokončila a Tvoje volno by bylo placené, mohla bys škole vracet peníze za tu dobu. Málokteré vedení ale k něčemu takovému přistoupí a pokud ano, určitě nepůjde o vychovatelský kurz, to by se jim nevyplatilo. Dovedu si to představit u doplnění studia na nějakou specializovanou pozici, ale vychovatelku v ŠD může dělat holka se střední pedagogickou školou. Pokud mezi sebou nic takového nemáte, studium je Tvoje dobrovolná aktivita, nemají povinnost Tě uvolnit.
Mě se FKSP přestalo vyplácet (doplácet obědy) už v únoru, výpověď jsem nedala, jen jsem obeznámila ředitelku, že v srpnu neprodloužím smlouvu. Čili mi sáhli na cenu obědů daleko před moji výpovědí. Donutili mě udělat si školu, platím si ji sama a pak mi znemožní jít odevzdat práci, kdy bych za hodinu byla doma? Já bohužel musím odevzdat práci s občankou, nemůže to za mě udělat nikdoto mi příjde jako nakopnutí do zadku
Vychovatelství mi vzali kvůli zhoršení PO mého žáka, kdy musel mít AP i v družině
Jak to přesně máte s FKSP nevím. U nás vedení vydalo k podmínkám čerpání závazný dokument a tím se řídí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše: Žákovi navýšili PO, potřeboval AP i v družině. Tyto organizační věci jsou plně v kompetenci vedení školy. Co se týče Tvého studia, máš s vedením školy nějakou smlouvu ohledně studia? Někdy se to dělá, pokud je to požadavek vedení školy. V tomto případě by byli povinni uvolňovat Tě ohledně studia a poskytovat studijní volno, Ty bys měla povinnost v nějaké určené době studium dokončit. Pokud bys nedokončila a Tvoje volno by bylo placené, mohla bys škole vracet peníze za tu dobu. Málokteré vedení ale k něčemu takovému přistoupí a pokud ano, určitě nepůjde o vychovatelský kurz, to by se jim nevyplatilo. Dovedu si to představit u doplnění studia na nějakou specializovanou pozici, ale vychovatelku v ŠD může dělat holka se střední pedagogickou školou. Pokud mezi sebou nic takového nemáte, studium je Tvoje dobrovolná aktivita, nemají povinnost Tě uvolnit.
Jak to přesně máte s FKSP nevím. U nás vedení vydalo k podmínkám čerpání závazný dokument a tím se řídí.
já mám zaplaceného vychovatele školou, ve smlouvě nějaká studijní volna a můj závazek pět let zůstat ve škole. Ale zakladatelka to nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
já mám zaplaceného vychovatele školou, ve smlouvě nějaká studijní volna a můj závazek pět let zůstat ve škole. Ale zakladatelka to nemá.
Naštěstí není vázána tam zůstat. Kdo by chtěl mít nucený závazek k takovým kreténům?
Dodělat školu a rychle pryč. Včera bylo pozdě. Nejednají slušně vůči zaměstnancům. Nedivím se, že jim houfem odchází.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše: Žákovi navýšili PO, potřeboval AP i v družině. Tyto organizační věci jsou plně v kompetenci vedení školy. Co se týče Tvého studia, máš s vedením školy nějakou smlouvu ohledně studia? Někdy se to dělá, pokud je to požadavek vedení školy. V tomto případě by byli povinni uvolňovat Tě ohledně studia a poskytovat studijní volno, Ty bys měla povinnost v nějaké určené době studium dokončit. Pokud bys nedokončila a Tvoje volno by bylo placené, mohla bys škole vracet peníze za tu dobu. Málokteré vedení ale k něčemu takovému přistoupí a pokud ano, určitě nepůjde o vychovatelský kurz, to by se jim nevyplatilo. Dovedu si to představit u doplnění studia na nějakou specializovanou pozici, ale vychovatelku v ŠD může dělat holka se střední pedagogickou školou. Pokud mezi sebou nic takového nemáte, studium je Tvoje dobrovolná aktivita, nemají povinnost Tě uvolnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cha, vzala jsem si OČR a dostala jsem příkazem volno - ve školní rok, prý mám moc dovolené. Jako bonus nesmím předat dětem vysvědčení a vzít si ani kytku od nich - nesmím ten den vstoupit do školy
Věci mám odevzdat den předem na poradě, které se zučastnit musím. Celý srpen až na jeden týden mi tedy vyšlo neplacené volno a ten jeden týden jsem měla být k dispozici na stěhování
prý když já se nechovám fer, nebudou se ani oni ke mě chovat fér - moje nefer jednání bylo to, že jsem měla hodně OČR
Tak fajn, nazdar a šáteček, nikdy více…
A tohle dělají ženský ve škole, které mají vzdělávat naše děti, hnus.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Cha, vzala jsem si OČR a dostala jsem příkazem volno - ve školní rok, prý mám moc dovolené. Jako bonus nesmím předat dětem vysvědčení a vzít si ani kytku od nich - nesmím ten den vstoupit do školyVěci mám odevzdat den předem na poradě, které se zučastnit musím. Celý srpen až na jeden týden mi tedy vyšlo neplacené volno a ten jeden týden jsem měla být k dispozici na stěhování
prý když já se nechovám fer, nebudou se ani oni ke mě chovat fér - moje nefer jednání bylo to, že jsem měla hodně OČR
Tak fajn, nazdar a šáteček, nikdy více…A tohle dělají ženský ve škole, které mají vzdělávat naše děti, hnus.
Na poradu nemusíš, pokud máš OČR. A na ten srpen si ho vem taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit