Zaškolení v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
536
21.6.22 07:53

Zaškolení v práci

Ahoj holky, prosím poradíte mi? Od srpna nastupuji do práce, je to moje první pravé na HP a je poměrně náročná na to se všechno naučit. Proto jsme se se šéfem dohodli, že se budu již přes červen a červenec chodit postupně zaučovat, ať mám pak co nejlehčí přechod. To já sama určitě chci, nemám pak ráda ten stres, že nic nevím. Chodila bych tam asi každý týden/2× do týdne třeba na 4 hodiny. Několik lidí v okolí mi řeklo, že bych tyto hodiny měla vykázat a že by mi je měli proplatit. Ale je to moje první práce a moc nevím jak toto chodí, přijde mi to takový hloupý, když jsem ještě nenastoupila, si říkat o peníze. Na druhou stranu je fakt, že mi to asi zabere docela dost času. Já to ani vykompenzovat nepotřebuji, spíš mi jde o to, se zachovat v této situaci správně, abych zas na druhou stranu nevypadala jako nějaká puťka, která se neumí ozvat.
Proto budu moc ráda za váš pohled :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20853
21.6.22 07:56

Ať ti napíše brigádnickou smlouvu a zaplatit, aspoň nějakou část. Jako pokud bys tam došla párkrát, tak bych to asi neřešil a měl to jako vstřícné gesto mého zájmu. Ale ty to máš hodně často.

Já bych se zeptal, jestli není možnost brigadnicke smlouvy, že kromě učení můžeš i vypomoct s něčím a uvidíš co na to řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.6.22 07:57

Cože? Jako že budeš chodit do práce zadarmo, aby si zaměstnavatel ušetřil práci se tvým zaškolením?

To je jeho zodpovědnost, aby novému zaměstnanci poskytl věšechny podmínky k práci, tedy i zaškolení absolventa.

V rámci pracovní doby. Za plat. Normálně od srpna. Nebo tedy podepište dohodu na to léto.

Zaměstnavatel potřebuje tebe, ty si jinou práci najdeš snáze, než on někoho na kvalifikovanou pozici.

Nehledě na to, že dokud nemáte podepsanou smlouvu, tak tam nic dělat nesmíš - co když něco rozbiješ? Co když se ti tam něco stane - jak se bude řešit pojištění?

Příspěvek upraven 21.06.22 v 08:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76106
21.6.22 07:57

Dle mého názoru nárok na plat nemáš, nejsi ještě jejich zaměstnanec, a nepodáváš pracovní výkon, jdeš se zaučovat kvůli sobě, abys pak měla lepší rozjezd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.6.22 08:00
@stinga píše:
Dle mého názoru nárok na plat nemáš, nejsi ještě jejich zaměstnanec, a nepodáváš pracovní výkon, jdeš se zaučovat kvůli sobě, abys pak měla lepší rozjezd

člověk co nemá podepsanou smlouvu, neprošel školením bezpečnosti, nemá zdravotní prohlídku nemá co dělat na pracovišti.

Od zaměstnavatele to je jednak dost na hraně s právem, tak pěkně vychccané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2609
21.6.22 08:00

Ano pokud tam budeš chodit dva měsíce na x hodin týdně domluv se na proplacení. Mě se tenhle způsob zadarmo ve volném čase těžce neosvědčil. Hned na začátku by jsi jim ukázala, že si svého volného času nevážíš. No a než se naděješ sedíš tam 40 hodin presčasů každý měsíc a nic z toho.
Dobrou vůli projevuješ už tím, že se to naučit chceš před nástupem. Dost jim tím pomůžeš. Až nastoupíš budeš už téměř samostatná. Ale neber to rozhodně, že je to od nich dobrá vůle. Naopak! Pro firmu je to výhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
21.6.22 08:08
@Gabiiinka píše:
Ahoj holky, prosím poradíte mi? Od srpna nastupuji do práce, je to moje první pravé na HP a je poměrně náročná na to se všechno naučit. Proto jsme se se šéfem dohodli, že se budu již přes červen a červenec chodit postupně zaučovat, ať mám pak co nejlehčí přechod. To já sama určitě chci, nemám pak ráda ten stres, že nic nevím. Chodila bych tam asi každý týden/2× do týdne třeba na 4 hodiny. Několik lidí v okolí mi řeklo, že bych tyto hodiny měla vykázat a že by mi je měli proplatit. Ale je to moje první práce a moc nevím jak toto chodí, přijde mi to takový hloupý, když jsem ještě nenastoupila, si říkat o peníze. Na druhou stranu je fakt, že mi to asi zabere docela dost času. Já to ani vykompenzovat nepotřebuji, spíš mi jde o to, se zachovat v této situaci správně, abych zas na druhou stranu nevypadala jako nějaká puťka, která se neumí ozvat.
Proto budu moc ráda za váš pohled :srdce:

Na zaučení máš 3 měsíce zkušební doby, kdy to má šéf a kolegové tebe všechno naučit. Takže na nějaké chození zdarma do práce bych se jim velmi rychle vykašlala.
Peníze nedostaneš, budeš tam chodit zadarmo, pak nastoupíš budeš mít 3 měsíce zkušebky a během toho ty řeknou adios

• Citovat
  • Upravit
12582
21.6.22 08:12

Určitě ti nesmí nic být hloupý, jinak tam budeš za vola. Slušně bych se zeptala, jak to bude s proplácením zaškolení. Na tom není nic špatného, je to tvůj volný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9000
21.6.22 08:15

To je sranda, ne? Normálně se zaučuje až po nástupu a máš to placené úplně stejně jako kdyby jsi už podávala 100% výkon. Nechápu, že jsi jim na tohle kývla. Já si třeba běžně ze začátku do práce nosím sešit a píšu si poznámky+si fotím obrazovku PC a doma se na to pak ještě podívám, abych se do toho rychleji dostala. Třeba ti to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2658
21.6.22 08:25

Musí ti to zaplatit a musíš na to mít smlouvu. Nemůžeš být na pracovišti, pokud to nemáš papírově ošetřeno. Kdyby přišla kontrola, tak máš průser i ty, že tam pracuješ bez smlouvy. Kdyby se ti na pracovišti něco stalo, tak nejsi ničím krytá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14569
21.6.22 08:33

Zadarmo se nepracuje. Takže pokud tam mas chodit obcasne před řádným nástupem, má ti to byt samozřejmě proplaceno, například jako brigáda. Normálně to funguje tak, ze člověk nastoupí podle smlouvy a zaucuje se až od toho dne, ne drive. To se te tedy pan šéf snaží pekne obalamutit🙈 pokud ti to tedy vážně nehodlá zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14588
21.6.22 08:34

To zní jako dost neseriozní zaměstnavatel a byla bych velmi ve střehu do budoucna. Když pominu jistý druh vyčůranosti, tak vzít si na pracoviště někoho bez smlouvy - střelec, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
21.6.22 08:35

Buď bych to chtěla proplatit na DPP nebo se zaskolovala ve zkušební době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
21.6.22 08:49

Se divím, že ti to vůbec dovolí. Bez smlouvy, bez proškolení je to pro toho zaměstnavatele celkem o hubu, tě k té práci vůbec pustit :think: tak si na ty dva měsíce nech napsat jenom nějakou brigádnickou smlouvu za minimálku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12552
21.6.22 08:54
@Ou píše: člověk co nemá podepsanou smlouvu, neprošel školením bezpečnosti, nemá zdravotní prohlídku nemá co dělat na pracovišti.Od zaměstnavatele to je jednak dost na hraně s právem, tak pěkně vychccané.

Přesně tak..kdyby jsi se tam sklouzla na chodbě po mokré podlaze, tak, má zaměstnavatel pěkný průšvih a ty taky..v práci nemá nikdo neznámý co dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat