Úřad práce odhlásit se či ne

25
19.6.22 14:45

Hezký den, chtěla bych se zeptat, jsem 2 měsíce vedena na úřadu práce a našla jsem si práci, nastoupila do ní a chodila týden. V pátek jsem bohužel musela dát výpověď, protože jsem očekávala něco jiného. Ale má otázka zní mám se jít odhlásit z úřadu práce a znovu potom zaevidovat (protože jinou práci nemám) nebo to mám nechat tak jak to je - jsem tam teď vedena, zatím jsem jim smlouvu neposlala, lhůta je do 8mi dnů tuším.

Prosím o radu.
Mám dilema děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smajlik345
19.6.22 15:13
@Simona1407 píše:
Hezký den, chtěla bych se zeptat, jsem 2 měsíce vedena na úřadu práce a našla jsem si práci, nastoupila do ní a chodila týden. V pátek jsem bohužel musela dát výpověď, protože jsem očekávala něco jiného. Ale má otázka zní mám se jít odhlásit z úřadu práce a znovu potom zaevidovat (protože jinou práci nemám) nebo to mám nechat tak jak to je - jsem tam teď vedena, zatím jsem jim smlouvu neposlala, lhůta je do 8mi dnů tuším.Prosím o radu.
Mám dilema děkuji.

těžko říct. Když se neodhlásíš tak tě možná vyřadí, protože si jim zatajila práci o které se podle mě určitě dozví, když je systém propojen a uvidí, že za tebe někdo platil zdr. a soc.
Lhůta 8 dnů už jsi prošvihla, podle mě se do lhůty počítá i víkend. Takže se asi odhlas a přihlas se až v červenci

• Citovat
  • Upravit
4201
19.6.22 15:37

@Simona1407 Jaképak dilema?! Samozřejmě oznámit nástup do zaměstnání. Nebo považuješ za normální brát podporu a současně i plat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35930
19.6.22 15:51

Samozřejmě. Bez tam hned zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
19.6.22 22:54

@renduli píše:
@Simona1407 Jaképak dilema?! Samozřejmě oznámit nástup do zaměstnání. Nebo považuješ za normální brát podporu a současně i plat?

Podporu jsem nebrala neměla jsem na ni nárok, takže jsem doma zadarmo 2 měsíce. Mě jde jen o to jestli se musím odhlásit když už vlastně zase nikde nepracuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
19.6.22 23:06

Nejspíš už je na dodatečné hlášení pozdě a vyradi Té. Zadarmo jsi byla, ale byla osvobozena od placení zdravotního a sociálního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
19.6.22 23:39

@Simona1407 ano, dle zákona samozřejmě musíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie