Brigáda jako OBZP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Záleží jakou budeš mít smlouvu a výdělek. Daň se odvádí vždycky. Soc. a zdravotní je rozdíl u DPP a DPČ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dan je vždycky. Ostatní odvádí zaměstnavatel když si na DPP vyděláš nad 10000 a u DPC nad 3500.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leinad píše:
@Cenarius takže daň si musím odvádět sám?
Ne, daň ti strhnou ze mzdy. Zdravotni si budes muset hradit sám pokud se nedostaneš ve výdělku na ty částky co psal Cenarius.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen k té dani - pokud podepíšeš Prohlášení poplatníka a příjmy z brigády nebudou moc vysoké, ani ti daň nestrhnou, pokryje ji sleva na poplatníka. Pokud ti daň budou strhávat, můžeš si příští rok podat přiznání k dani z příjmů a pravděpodobně to vyjde tak, že ti tu daň stát vrátí.
Zdravotní a sociální je jak psal @Cenarius. S tím, že pokud jsou částky nižší, než uvedené, sociální si platit nemusíš, jen to zdravotní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, nedávno jsem ukončil pracovní poměr kvůli špatným podmínkám které mi byly nabízeny. Jelikož od září nastupuji zase do školy tak mi přijde zbytečný si hledat novou práci a tak jsem nahlášen jako OBZP a přemýšlel jsem, že bych si našel brigádu přes prázdniny, jen nevím jestli za mě bude odvádět daň z příjmu zaměstnavatel u kterého budu na brigádě a zdravotní si budu platit sám nebo jestli za mě může odvádět oboje. Proto bych rád poprosil o radu jak to je. Předem díky