Brigáda na rodičáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Brigáda na rodičáku
Zdravím, mám pár asi hloupých otázek, ale raději chci mít jistotu. Rozhodla jsem se že bych k rodičáku šla na brigádu - na DPČ. Jsem s malým sama a mám příspěvek na dítě. Hlídat bude rodina.
Kolik si k rodičáku můžu vydělat, aby mi nevzali příspěvek na dítě?
Je nějak omezené kolik si můžu vydělat?
Musím to nějak hlásit na úřadě nebo stačí až půjdu dokládat příjmy skrz ten příspěvek?
MYslím, že mě zajímalo víc, ale samozřejmě jak jsem sedla k počítači, tak jsem vše zapomněla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
https://www.kurzy.cz/…vky-na-dite/
Tady máš kalkulačku. Pokud jste jeden dospělý a jedno dítě do 6 let, tak tvoje příjmy (rodičák+brigáda+případné jiné příjmy) nesmí přesáhnout 22 474 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stepankovka nevyplatilo by se ti do konce roku spíš DPP(300 ročně, což by mělo být do konce roku v pohodě), aspoň u toho nemusíš do 10 000 nic odvádět přitom u DPČ už nad 3500 musíš. Se zbytkem neporadím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, je možné mít brigádu na rodičáku? nevezmou mi pak třeba přídavky? popř. do jaké částky. Děkuji
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Můžeš mít brigádu. Na přídavky je kalkulačka, tak si to spočítej. Nevíme kolik máš děti, na jakou částku nás nastavený rodicak atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
Přesně tak. Vždy záleží na příjmu. Na rodičák to vliv nemá, na další příspěvky už to vliv mít může. Za sebe můžu říct, že pro mě byl důležitější příjem, než řešit nějaké příspěvky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 máti mi ted říkala,.že se prý musí všechny brigády hlásit, tak ted nevím ![]()
- Citovat
- Upravit
Co nevíš? Ano, od července musí zaměstnavatel všechny DPP hlásit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 no jestli mi pak vezmou přídavky nebo ne? to bych fakt nerada, ale penízky navíc ted potřebujeme. Do práce nemužu, muselo by to být je práce z domu, což je taky problém něco najít
Každopádně oboum děkuji.
- Citovat
- Upravit
Tak běž na brigádu a neřeš přídavky, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžou nemusí. Záleží na všech příjmech co budete mít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 ty přídavky jsou částkou skoro jako rodičák. No, už vím co jsem potřebovala vědět, když tak se ještě zeptám na soc. Děkuji
- Citovat
- Upravit
To mas tolik dětí, nebo tak nízký rodičák? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit