Pracovní úřad - nabídky zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Dej jim to vědět rovnou, nečekej na výsledek konkurzu. Normálně řekni, že tě chybně informovali o pracovní době a ty nejsi schopná zajistit vyzvedávání dítěte ze školky. Tyhle sdílený místa mají pomáhat ženám po rodičáku, ale ve skutečnosti je to nedomyšlený. Taky jsem jedno kvůli pracovní době opouštěla…..
- Citovat
- Upravit
A nemůžeš si na 2× týdně na hodinu! najít nějakeho studenta/středoškoláka/sousedku/dítě od sousedů na vyzvednutí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky, mám dotaz, kdo byl kdy na pracáku.
Jsem bohužel na pracáku a hledám zkrácený úvazek od rána kdykoliv, ale nejpozději o půl 4 musím končit (manžel pracuje do 4, školka do 4) a že hlídání prostě 0 (nemoci, prázdniny). Paní, co mě má na pracáku, mi na minulé návštěvě dala papír do ruky s tím, že se jedná o pozici na pracovním úřadě a podala to tak, že je to sdílené místo, kde dělá někdo ranní a někdo odpolední - prostě ideálka pro někoho, kdo může na ráno, ale odpoledne musí vyzvedávat atd. Říkala, že odpoledne tam může být někdo jiný (důchodce atd), prostě sdílené pracovní místo. Životopis jsem poslala. Prošla jsem celým pohovorem, kde nás bylo několik a na konci mi bylo sděleno, že pracovní doba je 2× týdně do 18hod. Byla jsem tak překvapená, že jsem se bohužel nezmohla na reakci. Jako naschvál mě vybrali mezi 3 nejlepší a rozhoduje se. Já ale vím, že prostě bude problém s vyzvedáváním syna a že manželovi tu pracovní dobu 2× týdně prostě neupraví. Jednorázově ano, ale napořád to prostě neexistuje. Vůbec nechápu, proč mě tam poslala, když má zadané mé pořadavky. Kdybych to místo náhodou odmítla, hrozí mi vyhození z pracáku nebo jak to funguje, když mi prostě dala info k práci, která je pro mě nereálná? Nevím, jestli vyčkávat, že mě nevyberou nebo rovnou oznámit, že jsem měla neaktuální informace o pracovní době. Přijít to o 2 roky později, tak je to úžasná příležitost, ale syn má jen 4,5r a nemůže být ještě sám doma a to asi se starším (9). Mám z toho akorát nervy. díky
U nás by devítileté bylo schopno vyzvednout to mladší a počkat s ním chvíli doma, než se vrátí táta z práce. V těch dvou letech navíc už rozdíl nevidím.
Další možnost je dvakrát týdně si zaplatit nějakou matku jiného dítěte, sousedku, důchodkyni nebo studentku, i když na SŠ se většinou taky končí kolem půl čtvrté. Ve vašem případě jde jen o chvíli.
Nevím, co máš za vzdělání a jaké máš možnosti diktovat si pracovní dobu, ale u nás v kraji všechny úřady fungují dvakrát týdně do 17 hodin a taky si matky na těchto pozicích musí nějak zajistit vyzvedávání dětí z institucí, které končí nejpozději v 16.30.
Jedna věc je podání mylných informací. Druhá věc je ta, že čím dál víc chápu, proč jsou matky od dětí hůře zaměstnatelné, když nejsou schopny upravit si podmínky v rodině tak, aby se mohly přizpůsobit dané situaci a u manžela v práci nic změnit nejde
(zajímalo by mě, do jaké míry to v práci řešil v souvislosti s tím, že se vracíš do práce). Pokud vydělává tolik, že by byl schopný vás všechny uživit, můžeš se nahlásit na ZP jako osoba pečující o děti a máš klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jsi tu informaci dostala předem: že jde o pracovní místo se zkrácenou pracovní dobou buď na dopolední směny, nebo na odpolední do 18:00. Určitě tam nebylo uvedeno že si můžeš vybrat jen dopolední směny.
Je bezýznamné co ti jakási paní sdělila ústně. Je třeba naučit se vnímat že to co je psáno platí, a to je taky dáno. Papír, email, zveřejněný inzerát s podmínkami, datová zpráva. Toto je rozhodující.
Nespoléhat na cosi co jsi zaslechla mezi řečí od nějaké úřednice! To jsou klepy bez jakéhokoliv významu. Tohle by měli učit v základní škole.
- Citovat
- Upravit
@Pears206 A bude hur. U nás v práci již delší dobu hledame lidi na vesměs juniorské pozice. Kandidáti mezi 20-30 lety max. A co chodí na pohovory je hodně divoké.
Nic to neumím, žádné vyrazne závazky typu péče o děti či staré rodice, chce to manažerské plat i za kancelářskou práci pro „cvicenou opicku“ a pracovní dobu ideálně 9-15 max, nejlépe permanentní HO protože přeci nebudou dojíždět 30 minut denně metrem, a když jim řekneš, že v určité dny či období, kdy je peak aktivit si nelze vzít dovolenou a musí se maknout, protože se to musí stihnout do termínu, tak se hroutí ze židle a koukají na tebe jako na vykořisťovatele pracujících. ![]()
Fakt nevím, co tato generace bude dělat, až budou muset pracovat a u toho ještě kmitat okolo děti. Když problémem je i v okamžiku, kdy mají na starost maximálně samy sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice ono ty mladý teďka hodně rozmlsala situace na trhu práce. Jelikož se ocitli na trhu práce v době, kdy se firmy přetahují o zaměstnance, takže i neschopný lempl si může trochu diktovat podmínky. Až se situace otočí tak budou mít HODNE protažený xichty a toho brekotu co bude.
Ale měl jsou nedávno možnost přijít do styku s pár lidmi z učiliště. Pár rozumných co chápou že bez vzdělání to nejde, ale většina to má totálně v paži a myslí si, že jen se základkou ovládnou svět. Smutný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@Pears206 A bude hur. U nás v práci již delší dobu hledame lidi na vesměs juniorské pozice. Kandidáti mezi 20-30 lety max. A co chodí na pohovory je hodně divoké.
Nic to neumím, žádné vyrazne závazky typu péče o děti či staré rodice, chce to manažerské plat i za kancelářskou práci pro „cvicenou opicku“ a pracovní dobu ideálně 9-15 max, nejlépe permanentní HO protože přeci nebudou dojíždět 30 minut denně metrem, a když jim řekneš, že v určité dny či období, kdy je peak aktivit si nelze vzít dovolenou a musí se maknout, protože se to musí stihnout do termínu, tak se hroutí ze židle a koukají na tebe jako na vykořisťovatele pracujících.
Fakt nevím, co tato generace bude dělat, až budou muset pracovat a u toho ještě kmitat okolo děti. Když problémem je i v okamžiku, kdy mají na starost maximálně samy sebe.
A proč by to nemohli chtít? Jakmile to někdo produpe, bude to standard. To, že starší generace nemá moc úctu k vlastnímu volnému času, neznamená, že je jejich přístup lepší. Říct, že mladí nic neumí je hodně odvážné - nicméně i tak - správný zaměstnavatel má zaškolit a jestli poptává pozice pro cvičenou opičku, tak to je hlavně jeho problém a jeho manažerská neschopnost, takové pozice jsou úplně zbytečné. ![]()
Já jsem sice starší, ale řeknu ti, že chtít odcházet z práce v 15, nebo naopak chodit na 9, mi u administrativních pozic nepřijde jako extrémní požadavek, jakékoli omezování možnosti dovolených taky vidím jako manažerské selhání (má fungovat zastupitelnost a efektivní plánování - nějaké peaky jsou jen výmluva zakrývající organizační neschopnost). Nejpozdější pracovní dobu jsem měla do 16:30, bylo to hned po škole a teda nepovažovala jsem to za výhru, ani když jsem pak přešla na plný homeoffice.
Teď můžu jít ve dvě domů, v pátek v poledne - a jsem spokojená - přičemž to fakt neznamená, že tak chodím každý den, přecejen si to konto pracovní doby musím odpracovat, ale jde o to, že mám možnost si plánovat rodinné akce třeba už na tu druhou, nebo naopak zařídit věci před 10 odpoledne. Šetří to čas i zaměstnavateli, protože jinak bych si musela brát volno kvůli lékařům, výletům apod. Taky mě to motivuje stihnout práci dřív.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A proč by to nemohli chtít? Jakmile to někdo produpe, bude to standard. To, že starší generace nemá moc úctu k vlastnímu volnému času, neznamená, že je jejich přístup lepší. Říct, že mladí nic neumí je hodně odvážné - nicméně i tak - správný zaměstnavatel má zaškolit a jestli poptává pozice pro cvičenou opičku, tak to je hlavně jeho problém a jeho manažerská neschopnost, takové pozice jsou úplně zbytečné.![]()
Já jsem sice starší, ale řeknu ti, že chtít odcházet z práce v 15, nebo naopak chodit na 9, mi u administrativních pozic nepřijde jako extrémní požadavek, jakékoli omezování možnosti dovolených taky vidím jako manažerské selhání (má fungovat zastupitelnost a efektivní plánování - nějaké peaky jsou jen výmluva zakrývající organizační neschopnost). Nejpozdější pracovní dobu jsem měla do 16:30, bylo to hned po škole a teda nepovažovala jsem to za výhru, ani když jsem pak přešla na plný homeoffice.
Teď můžu jít ve dvě domů, v pátek v poledne - a jsem spokojená - přičemž to fakt neznamená, že tak chodím každý den, přecejen si to konto pracovní doby musím odpracovat, ale jde o to, že mám možnost si plánovat rodinné akce třeba už na tu druhou, nebo naopak zařídit věci před 10 odpoledne. Šetří to čas i zaměstnavateli, protože jinak bych si musela brát volno kvůli lékařům, výletům apod. Taky mě to motivuje stihnout práci dřív.
Je krásný že v tom máš jasno. Můžeš tuto informaci předat třeba účetním. Nebo jakékoliv velké firmě co má plánovanou firemní dovolenou. Nebo firmy co opravdu mají peaky v objednávkách (eshopy, vánoce), tam mě řekni, jak to jako manager rozhodis rovnoměrně do celého roku, když na to přijdeš, tak ti Alza dá mega měsíčně určitě. Ale jinak to opravdu není tak jednobarevný a jednoduchý, i když pro tebe ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych si to zkusila zařídit - buď naučit staršího, aby vyzvedl mladšího a tu půl hodinku s ním doma počkal, případně bych se domluvila s maminkou některého spolužáka ve školce, zda by ty dva dny nemohla vzít i tvého syna a manžel by ho po čtvrté vyzvedl. Ale teda školka, co má otevřeno jen do 16, co to je? ![]()
No, pokud by to nešlo, tak bych dala rovnou vědět tomu, kdo s tebou vedl pohovor a situaci vysvětlila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A proč by to nemohli chtít? Jakmile to někdo produpe, bude to standard. To, že starší generace nemá moc úctu k vlastnímu volnému času, neznamená, že je jejich přístup lepší. Říct, že mladí nic neumí je hodně odvážné - nicméně i tak - správný zaměstnavatel má zaškolit a jestli poptává pozice pro cvičenou opičku, tak to je hlavně jeho problém a jeho manažerská neschopnost, takové pozice jsou úplně zbytečné.![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Dej jim to vědět rovnou, nečekej na výsledek konkurzu. Normálně řekni, že tě chybně informovali o pracovní době a ty nejsi schopná zajistit vyzvedávání dítěte ze školky. Tyhle sdílený místa mají pomáhat ženám po rodičáku, ale ve skutečnosti je to nedomyšlený. Taky jsem jedno kvůli pracovní době opouštěla…..
ono by to bylo super, kdyby byla školka o 30min déle, to už by manžel stíhal. Sice na knop, ale stíhal. Já to nechápu, hlavně, že jsem to hlásila. Ale štve mě to
nebudu říkat, že ne. Praxe by se hodila, mzda teda nuzná, ale šla bych tam kvůli praxi. Já brigádu mám a měla jsem v plánu to tak nějak pytlíkovat ještě aspoň ten rok, ale pořád jsem doufala ve zkrácený úvazek. Nikde nic prostě.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
ono by to bylo super, kdyby byla školka o 30min déle, to už by manžel stíhal. Sice na knop, ale stíhal. Já to nechápu, hlavně, že jsem to hlásila. Ale štve mě tonebudu říkat, že ne. Praxe by se hodila, mzda teda nuzná, ale šla bych tam kvůli praxi. Já brigádu mám a měla jsem v plánu to tak nějak pytlíkovat ještě aspoň ten rok, ale pořád jsem doufala ve zkrácený úvazek. Nikde nic prostě.
Když byla před pár lety na pracáku moje máma, která má střední uměleckou školu, nulovou znalost jazyků a s počítačem taky žádný velký kamarád, klidně jí nabízeli administrativní pozice v mezinárodních firmách
Takže nějaké ohledy n požadavek na pracovní dobu jsou celkem úsměvné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius Přesně. Prostě mzdovka si fakt nemůže vzít dovolenou kvůli wellness 1.-5. v měsíci.
Stejně tak třeba fakturantka prostě je práce pro cvičenou opičku nebo základní základnický servis (škála problémů volajících se prostě opakuje), ale zcela zautomatizovat nejde (protože občas někdo přijde s nějakým extra špekem, který prostě robot nevyřeší a chce to nějakou invenci, spojit se se správnámi lidmi z jiných oddělení apod.), a nikdo Ti za to70 tisíc nástupní plat nedá ani ve velmi slušně platící nadnárodce.
Anonymní Slunečníce patří evidentně jěště k té starší generaci která si svou práci odvede a pak není problém, aby to v pátek zapíchla ve dvě hodiny. Asi nezažila hvězdy, co přijdou za 5 minut 9, dají si kafíčko, pokec, počítač pustí v 9:30, ono se jim to jak na potvoru akztualizuje, takže reálně něco dělat (povětšinou vyřídit e-maily) začnou v deset, v 11 se sebereou, že jdou na regulerní oběd, ze kterého už se nevrací nebo odchází na kontrolu na endokrinologii a k pracovní aktivitě (ani té v rámci HO), už se nevrátí. Reálně odvedená práce za ten den 0. A takovýto přístup „hlavně se nepředřít“ mají konstantní. Když se jim manažer snaží promluvit do duše (ne, fakt tu na ně nikdo neřve a nedehonestu je), rozpláčou se nebo jsou uražení a ještě roznáší drby, jak je na ně šéf zlý. Přitom jim nejen celkem pravidelně chybí „hodiny na kontě“, ale ani tu práci nemají udělanou, jsou věčně ve skluzu, mají tendenci nedodržovat termíny. No a protože je situace na pracovním trhu jaká je, tak není bohužel moc vůle se jich zbavit, protože by to bylo akorát z bláta do louže. Takhle udělá alespoň něco, v okamžiku, kdy se jí zbavíš, tak máš velkou šanci, že 6 měsíců ta práce nebude udělaná nebo udělaná za cenu toho, že ji naložíš na někoho jiného z týmu (obvykle těch pracujících spolehlivých „blbců“). A když konečně někoho nového najdeš, vyčleníš na něj zkušeného člověka z týmu na zaškolení /takže ten udělá míń nebo logicky musí dělat přesčas), tak ti nováček na konci zkušebky řekně, že si nepředstavoval, že to bude tak složitý/tolik práce a udělá Ti pá pá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
ono by to bylo super, kdyby byla školka o 30min déle, to už by manžel stíhal. Sice na knop, ale stíhal. Já to nechápu, hlavně, že jsem to hlásila. Ale štve mě tonebudu říkat, že ne. Praxe by se hodila, mzda teda nuzná, ale šla bych tam kvůli praxi. Já brigádu mám a měla jsem v plánu to tak nějak pytlíkovat ještě aspoň ten rok, ale pořád jsem doufala ve zkrácený úvazek. Nikde nic prostě.
Obrat se na zřizovatele. Nejlépe najít další rodiče. Tady jsou školky a družiny do 16.30 standard. Méně jen v nějakých dírách, ale i tam lze zajistit dohled nad dítětem pracovnicí místního obecního úřadu, která si k vůli tomu dělá kurz asistenta pedagoga, protože učitelce jede poslední autobus domů a neřídí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, mám dotaz, kdo byl kdy na pracáku.
Jsem bohužel na pracáku a hledám zkrácený úvazek od rána kdykoliv, ale nejpozději o půl 4 musím končit (manžel pracuje do 4, školka do 4) a že hlídání prostě 0 (nemoci, prázdniny). Paní, co mě má na pracáku, mi na minulé návštěvě dala papír do ruky s tím, že se jedná o pozici na pracovním úřadě a podala to tak, že je to sdílené místo, kde dělá někdo ranní a někdo odpolední - prostě ideálka pro někoho, kdo může na ráno, ale odpoledne musí vyzvedávat atd. Říkala, že odpoledne tam může být někdo jiný (důchodce atd), prostě sdílené pracovní místo. Životopis jsem poslala. Prošla jsem celým pohovorem, kde nás bylo několik a na konci mi bylo sděleno, že pracovní doba je 2× týdně do 18hod. Byla jsem tak překvapená, že jsem se bohužel nezmohla na reakci. Jako naschvál mě vybrali mezi 3 nejlepší a rozhoduje se. Já ale vím, že prostě bude problém s vyzvedáváním syna a že manželovi tu pracovní dobu 2× týdně prostě neupraví. Jednorázově ano, ale napořád to prostě neexistuje. Vůbec nechápu, proč mě tam poslala, když má zadané mé pořadavky. Kdybych to místo náhodou odmítla, hrozí mi vyhození z pracáku nebo jak to funguje, když mi prostě dala info k práci, která je pro mě nereálná? Nevím, jestli vyčkávat, že mě nevyberou nebo rovnou oznámit, že jsem měla neaktuální informace o pracovní době. Přijít to o 2 roky později, tak je to úžasná příležitost, ale syn má jen 4,5r a nemůže být ještě sám doma a to asi se starším (9). Mám z toho akorát nervy. díky