Pracovní úřad - nabídky zaměstnání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
23.9.22 15:28

A taky jsem se právě kvůli logistice nenastěhovala do Kotěhulek, ale někam, kde jezdí MHD a děti, když nato přijde, by byli schopné se dopravit na kroužek přes celé město (i když za optimální to považuji v našich konkrétních podmínkách tak nejdřív od 3. třídy).
A snažím se védst děti k samostatnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11206
23.9.22 15:30
@Svistice píše:
A pokud by dítě jo po něčem toužilo a bylo to nestíhatelné logisticky, tak bych se snažila zajistit nějaké vodění. Třeba dítě uvažovalo o floorbalu, co byl 3× týdně na druhém konci města, z toho dvakrát tuším od 15 h. Byli jsme předdomluvení s rodičui spolužáka, cp tam chodí, že by kluky jednou v ty blbé dny vozili oni a jeden den bych se urvala já (ve stylu, že si doomluvím HO, v 14:40 skočím do auta, vyzvednu kluky, dovezu je na floorbal, domů přijedu 15:20 a budu dál pokračovat v práci).

Nakonec si o děcko rozmyslelo a pokračuje 1× týdně v předchozím kroužku, který je 16:30-18:30 ve vedlejší vesnici, kam ho vozíme autem.

Příspěvek upraven 23.09.22 v 15:26

Třeba u nás by to bohužel nešlo, no… Do té ZUŠ nikdo od nás nechodí a u nás je hlavní problém dostat dceru ze školy v 15 km vzdálené vesnici do města, kde je ZUŠ, v době, kdy já jsem v práci, to by s ní musel extra někdo jet. Řekla bych ale, že úderem 4. třídy už bude natolik zdatná, že si dojede do města sama autobusem (uvažovala jsem už letos, ale sama mi řekla, že si netroufá), u mě v práci má zázemí, kde může vždycky počkat na čas, kdy jí to začne. Mám strategicky umístěnou práci v centru, odtam si pak může dojít sama. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11206
23.9.22 15:35
@Svistice píše:
A taky jsem se právě kvůli logistice nenastěhovala do Kotěhulek, ale někam, kde jezdí MHD a děti, když nato přijde, by byli schopné se dopravit na kroužek přes celé město (i když za optimální to považuji v našich konkrétních podmínkách tak nejdřív od 3. třídy).
A snažím se védst děti k samostatnosti.

Jasan, no mě si ty Kotěhůlky tak nějak haluzově našly samy :D :D :D, co nadělám, zase je to totálně bezpečné prostředí pro dítě cca od 5 let, kdy může samo ven do vsi s ostatními dětmi, taková svoboda, bez provozu a tak, no. V tomto super. A do školy a ze školy do vedlejší vsi jezdí děti samy autobusem od 1. třídy. Samostatné jsou dost, tráví hodně času venku ve skupině, takové ty vesnické děti, bunkry v kukuřici, nebojí se vzít slepici do náruče (já jo:-))), jsem z velkého města:-))), ale to vožení je občas problém, no. Každé má svoje, ale neříkám, že jsem hned od začátku byla nadšená, dost mi trvalo, než jsem se s tím smířila, že nebydlíme ve městě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.9.22 15:35

@Fazulina Ano, hodně záleží na konkrétní místě, zdatnosti dítěte. Starší, i když vím, že byt objektivně v pohodě zvlánul, se do nějakého samostatného dojíždění nežene, to se raději spokojí s tím jedním kroužkem týdně kam ho dovezeme a případně kroužky ve škole (letos teda byla nabídka bídná a nic pro něj tam nebylo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.9.22 15:41
@Fazulina píše:
Jasan, no mě si ty Kotěhůlky tak nějak haluzově našly samy :D :D :D, co nadělám, zase je to totálně bezpečné prostředí pro dítě cca od 5 let, kdy může samo ven do vsi s ostatními dětmi, taková svoboda, bez provozu a tak, no. V tomto super. A do školy a ze školy do vedlejší vsi jezdí děti samy autobusem od 1. třídy. Samostatné jsou dost, tráví hodně času venku ve skupině, takové ty vesnické děti, bunkry v kukuřici, nebojí se vzít slepici do náruče (já jo:-))), jsem z velkého města:-))), ale to vožení je občas problém, no. Každé má svoje, ale neříkám, že jsem hned od začátku byla nadšená, dost mi trvalo, než jsem se s tím smířila, že nebydlíme ve městě…

Jasně, každý má svoje a je to o prioritách. Nemůžeme mít vše. My se rozhodli pro okrajovou část města, ve kterém je celkem dost možností, slušná dopravní dostupnost (takže netřeba mít 2 auta, taxikařit do konce školní docházky atd.) a pro 2 full time (muž má teda o hodinu denně zkrácený úvazek) úvazky. Ale za cenu, že děti nemůžou mít úplně každý kroužek, na který si ukáží nebo kam chodí jejich spolužačka s maminkou n azkráceném nebo 2 důchodovými babičkami v pohotovosti.
Vždy hledám způsoby ne důvody, i když někdy to prostě objektivně fakt nejde, někdy by to šlo, ale už za cenu nějakého dyskomfortu či nákladů, který už nejsem ochotná akceptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11206
23.9.22 15:46
@Svistice píše:
Jasně, každý má svoje a je to o prioritách. Nemůžeme mít vše. My se rozhodli pro okrajovou část města, ve kterém je celkem dost možností, slušná dopravní dostupnost (takže netřeba mít 2 auta, taxikařit do konce školní docházky atd.) a pro 2 full time (muž má teda o hodinu denně zkrácený úvazek) úvazky. Ale za cenu, že děti nemůžou mít úplně každý kroužek, na který si ukáží nebo kam chodí jejich spolužačka s maminkou n azkráceném nebo 2 důchodovými babičkami v pohotovosti.
Vždy hledám způsoby ne důvody, i když někdy to prostě objektivně fakt nejde, někdy by to šlo, ale už za cenu nějakého dyskomfortu či nákladů, který už nejsem ochotná akceptovat.

Přesně tak, mám to podobně. Dcera není navíc nějak extrémně cílevědomá, že by fakt za něčím šla… Ve škole chodí jen proto, že tam chodí spolužačky:-)). Vybrala si kroužky podle toho:-))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
23.9.22 15:50

@EvaDDD tak celkem má dva kroužky, jeden u školy, pak bude muset jezdit sám domů a tak tu hodinu, dvě počkat, až dojedu domů. Na jeden kroužek ho vozime, je to řemeslný, kde opravdu pracují v dílně se dřevem a nářadím. Jiný jsme nenašli, takže si co 14 dní beru náhradní volno, střídáme se s manželem. Myslím, že dva kroužky jsou tak akorát…
Fakt mu nebudu dělat taxikáře, abychom doma živořili. Když má manžel volno, dělá krátký dlouhý, udělají si volno podle sebe, kolo, brusle, hřiště…

• Citovat
  • Upravit
33005
23.9.22 15:52
@Fazulina píše:
Přesně tak, mám to podobně. Dcera není navíc nějak extrémně cílevědomá, že by fakt za něčím šla… Ve škole chodí jen proto, že tam chodí spolužačky:-)). Vybrala si kroužky podle toho:-))).

Děti jsou na tom podobně. Kroužky mají jako sociální záležitost, zkusit něco nového, trávit smysluplně volný čas, nic výkonostního. Ony k ničem založeném na drilu a honbě za výsledky svým naturelem taky netouží. Takže si vystačí s nabídkou místního Sokola, školy, eko nebo hasičských spolků či DDM.
A ještě za bezdětna jsme měli s mužem celkem jasno a předdomluveno, že prostě odmítámě být obětí finančně či časově náročných kroužků typu hokej, kdy celá rodina musí žít a jet v rytmu toho odvětví. Odmítáme mít zabité víkendy zápasy, povinnými soustředěními apod. Máme i jiné rodinné aktivity a povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.9.22 15:54

@EvaDDD Mžu se zeptat, kolik je dětem a co mají za kroužky ( a jak jsou logisticky dostupné)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
23.9.22 15:56
@EvaDDD píše:
@Svistice tak nejde snad o to vybírat kroužek aby se líbil dítěti a ne podle času a místa?

To jako, že bych i své volnočasové aktivity nadradila své práci a finančnímu zajištění rodiny???
Sorry, fakt tohle je úlet… Syn je enormně manuálně zručný, takže v tomhle vidím smysl, ale jinak je jedno, jestli chodí na spesl kroužek, jde ho jako otrok budu vozit, nebo je na kroužku ve škole. Ještě dovedu pochopit ZUŠ pro děti, které mají uměleckého ducha a baví je to…
Ale vše má být v nějaké rovnováze… Ne že děti jsou na prvním místě a pak až práce…nevím, jestli ti tvé tři děti v dospělosti podekuji, že jsi jim obětovala čas, měly plno kroužků a vyžití, ale nebudes jim schopná třeba finančně pomocí s jejich osamostatněním… Jak se pak chceš v životě realizovat ty? Až odrostou, tak co bude náplní tvého života?

• Citovat
  • Upravit
1794
23.9.22 16:11
@Svistice píše:
No pokud si dítě vzpomene, že chce vozit 3× týdně na jedny konkrétní tanečky od 14h, tak ná prostě při dvou full time pracujícíh rodičích smůlu nebo si musí počkat, až si tam bude schopné a ochotné dostat se samo třeba s pomocí MHD.Máme pravidlo, že cokoliv po 16:00 není logisticky problém, 15:30 po domluvě a zvážení.
Děti njsou blbé a jaksy chápou, že když budou chtít v léte k moři, tak nemůžou mít doma nezaměstnaného rodiče nebo rodiče pracujícího na půl úvazku, aby je mohl taxikařit na všechno, co si usmyslí.

Heh, moje dítě nebude schopno samo jezdit MHD ani v patnácti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
23.9.22 16:14
@Svistice píše:
A víš co? Taky jsem šla na české poměry od dětí brzo do práce. S jasnou motivací toho, že nechci po 5-6 letech rodičáku začínat někde od nuly, s nulovým manévrovacím prostorem ohledně vyjednávání a flexibility protože doma dva školkáčci.
Samozřejmě jsem si vyslechla (i tady na emiminu), že děti malé jen jednou, pracovat budeš celý život, je potřeba si ten rodičík užít bla bla…
No jsme o cca 5 let dál, a ty samé mi zavidí, že nás fianančně/profesně nezasáhl covid a zavření škol/karantény, HO, že jsem schopná nějak po domluvě se zaměstnavatelem spytlíkovat prázdniny i nějaká nečekaná ředitelská volna, objíždění doktorů apod.
Jo, ale musela jsem pro to něco udělat, místo užívání si dětiček a let doma mimo pracovní provoz. :lol:

Už bych měla do práce, mezi lidi… četla sem NOČNÍK :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
23.9.22 16:15

@Svistice zto by mě taky zajímalo. Já byla jako au-pair v jedné rodině, kde ty holky první, druhá třída měly denně kroužek, už ani nevím co, jezdily domů tuším kolem 17 hodiny, večeře, příprava do školy a byly naprosto ko. Měli extra kočku, která je na ty kroužky vozila… Tohle byl za mě extrém. Dva kroužky jsou podle mě optimální, volný čas a kámoši na dětské „projekty“ a hraní jak píše @Fazulina to je to nejlepší pro děti.
Teď už v té třetí kluci pomalu začínají chodit sami ze školy, tak občas někoho po dohodě hostime doma u nás, nebo je syn u nějakého spolužáka… Myslím, že tisíckrát lepší než kroužek…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
23.9.22 16:20

@Alexandria Nixia a proč by se nenaučili jezdit MHD??? To má nějaký hendikp, to bych chápala…ale už ve druhé třídě byl syn schopný dojet MHD v Brně těch pár zastávek domu, teď od třetí už bude odcházet z družiny sám, dostal hodinky, aby mohl volat.
Nedávno byl nemocný, já měla HO, ale musela jsem na jednání, které jsme dlouho plánovali, najít volnou kalendariich CEO je vždy náročné. Takže dostal popcorn, v Telče puštěný film a musel doma ty necelé čtyři hodiny vydržet…zvládl to a zjistil, že být doma občas sám má taky něco do sebe… vždycky má nějakou povinnost, nádobí, nachystat si svačinu, posbírat prádlo, to hned čas utíká líp :P bude mu devět v listopadu. My taky doma měli povinnosti a chápali jsme že nejdřív je právě a pak zábava…

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
23.9.22 16:24
@EvaDDD píše:
Mám pocit ze na emiminu je 90% žen manazerek s VS, příjmem ve statisicich a třemi chybami. Proč světu dobzakladatelky takhle reje? Já taky nechci jít na celý úvazek a děti videt až večer. Radsi budu na UP. Moje požadavky jsou prace pouze dopoledne; max třikrát v týdnu do dvou. to vám fakt nevadí že Ty děti vubec nevidíte?

Tak když tě / vás manžel uživí a tobě neva, že se strhá 🤷🏻‍♀️

I když dávky jsou tak úžasně nastavený, že ženská ležíc na sofa se má mnohdy finančně líp, než ta, co poctivě celý měsíc hákuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat