Brigáda při pracáku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Myslím že by na to možná přistoupili, jsou se mnou spokojení a lidi potřebují, málokdo chce o víkendu směnovat. Jenže je to levá že, je to pro ně dost o hubu.
- Citovat
- Upravit
Dělá to takhle skoro každý druhý, takže se jich zeptej, za to nic nedáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cherubinek-L píše:
Dělá to takhle skoro každý druhý, takže se jich zeptej, za to nic nedáš
A co třeba krást v obchodě? Není zbytečný tam platit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
A co třeba krást v obchodě? Není zbytečný tam platit
Tak se mi zdá, že se tu míchají jablka a hrušky dohromady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 V případě okrádání státu je mi to jedno, protože stát okrádá nás. Kdyby se stát do plno věcí nes*** tak by všechno bylo jednodušší.
Viz věc s DPP, proč studenti, za které stát platí odvody si můžou vydělat na DPP do 10tis. - samozřejmě mohou víc, ale do 10tis. se z toho neodvádí soc. a zdrav., ale člověk na ÚP, za který stát taky platí odvody, si může vydělat jenom polovinu měsíční hrubé mzdy, tj. 4250,– Kč hrubého. Mně se zdá, že je to postavený krapet na hlavu. A to samé určení minimální mzdy - čím víc jí budou ti nahoře zvyšovat, tím víc bude nezaměstnaných. Vždyť i Německo jí zrušilo právě z tohohle důvodu, ale tady u nás ne, tady musí být kocourkov ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cherubinek-L To, že se člověku nelíbí nějaké zákony, ale není důvod pro to, aby je člověk porušoval…
A studenti studují, což je malinko něco jiného než lidé na UP, protože ti studenti si zvyšují kvalifikaci a tráví spoustu času ve škole zadarmo a co dělají lidi na UP? Nic, tak nevidím důvod, proč by jim ostatní měli při výdělku až do 10 000,– platit zdravotní.
S minimální mzdou souhlasím, její zvyšování je blbost, stejně jako vysoká ochrana zaměstnanců a zákaz švarc systému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 No nechci nic říkat, ale většina studentů má brigády v restauracích, rychlých občerstveních, v obchoďácích za pokladnami a to mi jako zvyšování kvalifikace moc nepřijde
Jen málokdo se dostane na místa, která opravdu k něčemu jsou. Takže ve výsledku na UP končí mraky studentů, kteří jsou sice papírově „kvalifikovaní“, ale jsou bez pořádné praxe, takže ve výsledku jsou stejně nepoužitelní ![]()
Jinak na UP práce nekončí jenom nemakačenkové - ano, ty bych hnala, ale i lidé, kteří jsou už vyššího věku, z jejich práce je propustili a jak víme, nikdo už je zaměstnat nechce. Takže i oni musí živořit s 4200,– Kč, protože si víc vydělat nemohou. Navíc víme jak to kolikrát končí - sebevraždy apod. Fakt kocourkov ![]()
Ale dvojí metr mít nemůžeme, to by byla pak diskriminace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cherubinek-L Já myslela že si zvyšují kvalifikaci tím studiem, že zdravotní mají placeno „za to, že studují“ a tedy proto mají možnost si vydělat víc.
A když už se tedy bavíme o lidech vyššího věku, tak ti mají nárok na podporu v nezaměstnanosti 8 nebo 11 měsíců, takže bych zas tak netvrdila, že hned musí živořit s 4200,–… plus si víc vydělat mohou, jen si musí zaplatit sami zdravotní, takže pokud dostanou 10 000,– a zaplatí cca 1100,– zdravotní, tak mají 8900,– a ne 4200,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 V průběhu studia mají možnost vydělat si víc, aby pak stejně skončili u 4200,–
A peníze našetřené samozřejmě žádné, protože ty se utratili - ať už ti zodpovědní za studium, nebo ti méně zodpovědní za večírky, dovolené apod.
Starší sice podporu mají delší, ale stejně nemá nikdo zájem je zaměstnat. A málokteré brigády jsou za těch krásných 10tis. či víc - to jsou zpravidla výjimky, většina volně dostupných brigád je za menší peníze. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přivýdělek
Ahoj holky. mám dilema. Manželovi v práci zkrátili úvazek a bude pobírat menší plat. Máme půjčku a asi to neutáhnem, při této výši příjmu.
proto se vás chci zeptat, jestli nemáte některá zkušenost s tím, jesli se dá při rodičovské přivydělat u obce (zametání, stříhání stromků…) a jak je to s placením. zatím mi bylo od známé řečeno, že u boce mohou pracovat pouze ti, co jsou více jak rok na pracáku.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivusx Tam bude problém ten, že na tyhle místa budou obce brát nějaké dotace na platy, takže tam určitá pravidla určitě budou, ale jaká přesně jsou, to netuším
A ty jsi opravdu na RD, tedy máš trvající pracovní poměr, nebo pouze pobíráš rodičák?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, práci mám, teď jsem na RD. To mi říkala známá taky, že na to obec pobírá dotace. prácě mi jde o to jestli to jde při RD nebo jen když jsem na pracáku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit