Neschopenka a úřad práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
neschopenka a úřad práce
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat jestli nevite, jak je to s neschopenkou, když jsem na úřadu práce?? Jdu ve čtvrtek na laparoskopii a na pracak jdu pristi tyden, kam urcite pujdu. Musim si nechat vystavit neschopenku, kdyz schuzku na uradu splnim??
dekuji moc za info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
neschopenka a úřad práce
Na všechno si nech napsat neschopenku, pokud jde o ÚP. Já teď musím překecat doktorku, aby mi jednu napsala, protože jsem se překoukla u data návštěvy onoho baráku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NekoNeko Dekuji! Ja si prave rikam jestli to neni zbytecny, prt budu zase omezena vychazkama a potrebuju funovat prt od dubna mam praci a chodim tam ted na ruzny porady atd… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli to chápu dobře, tak ty chceš vypsat neschopenku, protože nevíš, jestli budeš schopná dojít na sjednanou schůzku na pracáku?
- Citovat
- Upravit
@RadkaCh Ja na schuzku na pracak dojdu. To v pohode stihnu. Jen nevim jestli musim mit NP kdyz jsem na pracaku a od dubna stejne budu mit novou praci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivkaaa Já bych si ji nenechávala vypsat, byla jsem v podobné situaci - ambulantní zákrok s následným nutným klidovým režimem doma a na ÚP mi řekli, že pokud na schůzku přijdu, je mi neschopenka na nic. Max. kdyby se to nějak zkomplikovalo a nemohla bych se dostavit, jen by mi doktor potvrdil, že ten den schůzky jsem nebyla schopna se dostavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vzhledem k tomu, že nejsi zaměstnaná a tudíž nepotřebuješ mít omluvenku do práce a ani ti ty dny nikdo nezaplatí, tak není důvod si tu neschopenku vypisovat. A pokud by se mělo stát, že nestihneš schůzku na pracáku, tak je potřeba tam dopředu zavolat, že se nedostavíš.
- Citovat
- Upravit
Já byla taky na laparce a zároveň v evidenci ÚP a neschopenku jsem si psát nenechala. Termín schůzky jsem stihla, tak jsem neviděla důvod, proč jí tam nosit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si prave rikam, proc si ji psat kdyz na schuzku se dostavim a kdybych nemohl, tak mne Dr napise omluvenku…Dekuji holky za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusíš, já to na pracáku teda nahlásila, že jdu do nemocnice, ale oni mě pozvali až za dlouhou dobu a neschopenku jsem vůbec nepotřebovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam podobny dotaz.
Na UP jsem velmi kratce, dnes jsem se vratila z nemocnice, bohuzel ochrannou lhutu nestiham, ale i tak by se mi to asi nevyplatilo, snad nebudu marodit dele nez par tydnu, i kdyz kdo vi, jak se to vyvine.
V nemocnici jsem neschopenku odmitla, k nicemu mi neni, kdyz mi stejne nikdo nic neda, ale obvodacka na kontrole mi ji vnutila, ze ji pisou vsem a ze na pracaku chteji videt papir, proc si nemuzu aktivne hledat praci. Jako zamestnavatele tam uvedla UP. Pani na pracaku si taky neni uplne jista, ale pry ji mam poslat kopii casti urcene pro zamestnavatele, kdyz uz ji mam, i kdyz predpokladam, ze se na UP na schuzku dostavim.
Takze tri dotazy:
- co s listkem na penize - zmuchlat, vyhodit?
- nebude nekde nejaky problem, kdyz mi byla vystavena neschopenka, kterou defakto ja nikde neuplatnim, ale dr. tu svou pulku odesle na socialku?
- jak je to s vychazkama, jaky muze byt postih, kdyz je nebudu dodrzovat, kdyz mi stejne nemuzou zadne penize sebrat? Pokud mi zrovna do vychazek vyjde navsteva UP? Nehlede na to, ze pokud nezadam zadne penize, moc se mi je dodrzovat nechce, v ramci pooperacni rekonvalescence nepovazuji za poruseni pooperacniho rezimu, kdyz si pujdu s ditetem sednout ven na hriste radsi, nez aby mi doma skakalo po hlave.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk
To je zvláštní, osobně si myslím, že ti neschopenku vystavit vůbec neměla. Na pracáku obvykle požadují potvrzení od lékaře, které neschopenku nahrazuje, ale ne samotnou neschopenku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BAZÁREK ANGIE ano, to jsem ji taky navrhovala, ale pry to pisou vsem, i studentum. Popravde jsem rozhozena z nemocnice, z diagnozy, vsecko me boli a k obvodacce jsem se sotva dohrabala, takze uz jsem nejak jeste nemela energii na miste technicky resit tohle. Takze ted me zajima co s tim, kdyz uz je neschopenka vypsana.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk
Tady jsem o tom něco našla :
PNka a Úřad práce.
Pacienti evidovaní na Úřadu práce si musí plnit tzv „ povinnosti uchazeče o zaměstnání „
K těmto povinnostem kromě jiného patří : • navštěvovat úřad práce v určených termínech • projednávat event návrhy na zaměstnání • další povinnosti
V tomto případě se nevypisuje formulář PN. Ověřuje a potvrzuje se ale formulář, který dostanete na úřadě práce.
Vzniká otázka. Která onemocnění brání navštívit úřad práce v určeném termínu?
Na tuto otázku bych nechal odpovědět čitatele tohoto příspěvku. • Je to pacient navštěvující rehabilitaci pro bolesti páteře? Ten kdo má zlomenou ruku? Pacient propuštěn z nemocnice? • Pacient s angínou? Zlomeninou dolní končetiny?
Navštěvovat, event projednat navrhovanou práci je schopno 90 a více % všech uchazečů.
Pozor! Nejde o bezprostřední nástup do práce, ale o projednání vhodnosti navrhované práce.
Anebo jinak – pokud jste schopni přijít na Úřad práce - z velkou pravděpodobností PNku nepotřebujete!
Pokud máte PNku vypsanou – tak na UP nechoďte - po dobu PN s ním nemáte nic společného!
Buďte doma, a dodržujte léčebný režim!
Řídit se musíš asi tímto :
ormulář PNky má 5 dílů.
Oznam okresní správě sociálního zabezpečení o začátku PN
Oznam zaměstnavateli o začátku PN
Předávací část, kterou po 21 dnech trvání PN zaměstnavatel předává okresní správě sociálního zabezpečení o trvání PN
Oznam o ukončení PN okresní správě sociálního zabezpečení
Oznam o ukončení PN určený zaměstnavateli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit