Brigáda při pracáku?

6971
5.3.13 00:13

brigáda při pracáku??

Ahojky.. momentálně jsem na pracovním úřadě (cca 3 měsíce) a známí mi nabídl práci- no práci… ještě ani neví jak, jen že to bude do září.. a né každý den.. Chtěla bych se zeptat zda nevíte kolik si můžu celkově za měsíc vydělat, kolik můžu pracovat hodin za ten měsíc??
Já mám v hlavě zafixovaný to, že si můžu vydělat max do 4 tisíc, jinak mě pracák odhlásí a musím si platit zdravotní a sociální sama- což by se mi nevyplatilo dostat třeba 6 000 a z toho 1500 dát státu:/ - to radši dostanu 4000 a pracák to za mě zaplatí…
No je to komplikovanější, počkám si na to, co napíšete:) Děkuji (přinejhoršim tam budu muset zavolat:/ jenže jsem přiřazená k takový nepříjemný ženský která dostudovala snad před rokem maximálně:/:/…
(jinak plánujeme mimčo, chci práci hlavě abych se nenudila doma a nezlenivěla:) ¨Děkuji mockrát :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5080
5.3.13 05:32

Moje kolegyně v práci je taky na ÚP šéfová jí posílá 4 000 měsíčně a kolegyně každý měsíc posílá na pracák potvrzení, že si vydělala 4 tisíce. No a jelikož je tam ta holka každý den, tak zbytek výplaty jí posílá na manžela :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
5.3.13 08:00

Pokud jsi na pracáku, nesmíš si vydělat ani korunu. Pokud bys měla brigádu, tak bys měla na ÚP nahlásit, co a kdy děláš a v ty dny, kdy budeš pracovat ti pozastaví výplatu podpory - pak zase obnoví. Pokud by na to někdo přišel, že pracuješ, tak budeš mít malér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
5.3.13 08:05

@Terulisekk Nesmíš si přivydělat nic, to platilo kdysi. Podporu ti pozastaví, tak mi to bylo řečeno.

• Citovat
  • Upravit
5158
5.3.13 08:12

OT. ale když už skončila podpůrčí doba a podpora není, tak si zase vydělat může, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
5.3.13 08:15

Když jsem byla na UP asi před třemi měsíci, tak mi paní řekla, že brigádu mít můžu(dokonce se ptala, proč jako žádnou nemám). Smíš si vydělat do těch čtyř tisíc, musíš to do osmi dnů od začátku činnosti nahlásit a samozřejmě nebudeš dostávat podporu. Pravděpodobně Ti ji pozastaví, ale stejně je jen na několik měsíců, takže v září už ji stejně dostávat nebudeš. POkud vyděláš víc, tak tě vyřadí a musíš odvádět. Jestli se to v novém roce nezměnilo, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
5.3.13 08:15

@archienka1 To si myslím, že jo, ale zakl. asi podporu má :think:.

• Citovat
  • Upravit
Hanullka
5.3.13 08:17

@MillieH Asi změnilo, mně teď právě říkala, že si nesmím přivydělat vůbec nic, můžu prý na brigádu, ale musím to nahlásit a podpora se pozastaví…

• Citovat
  • Upravit
5158
5.3.13 08:17

@Hanullka jj, to byl jen takovej doplňkovej dotaz :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
5.3.13 08:24

@Hanullka Tak to se v podstatě chápem dobře. Na pracáku bez brigády = dostaneš podporu(jen po omezenou dobu). Na pracáku smíš mít brigádu, ale k tomu žádná podpora. Jen ta hranice 4000 tisíc už teda není? Nezáleží na částce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102420
5.3.13 08:25

Na UP je možnost si přivydělat do 4000,– měsíčně, musí se to nahlásit předem nebo nejpozději v den nástupu a pokud se ještě pobírá podpora, tak je na dobu brigády přerušena a pokračuje zase po ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
5.3.13 08:32

@MillieH Tak s tou částkou teda nevím :think:.

• Citovat
  • Upravit
_Kaczenkaa_
5.3.13 08:39

Pokud nepobíráš pvn, můžeš si vydělat 4tis. HRUBEHO. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
6971
5.3.13 10:45

@doumi - No.. tak nějak by to chtěl „vedoucí“ udělat jeden měsíc, protože to mě tam bude potřebovat na dýl a nechce mě na jeden měsíc tahat z pracáku..:)

@ynax - to mi nějak nejde hlavou.. mě na pracáku říkali něco o 4 000… asi budu muset zjistit více..

@MillieH - no já podporu neberu, tak to mi je nějak jedno:).. neberu vůbec nic, takže se mi to nejspíš vyplatí:) (já jsem tam byla v lednu :D ale ona mi fakt nic neřekne..sní se dohadovat na to fakt nemám)

--- jinak děkuji… Já podporu nepobírám žádnou- doma jsem tři měsíce, předtím jsem tři měsíce pracovala, bohužel mě ředitelka pro nadbytek vyhodila:(… Předtím jsem studovala, takže asi tak.. Momentálně si chci jen trošku přivydělat.. tak alespoň vím, že můžu..děkuji:)..
A ještě by mě zajímalo zda je to nějak i s hodinama?.. to už je asi jedno že? ikdybych tam byla furt tak je to zajímat nemusí když dostanu jen 4000?.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.14 13:02

Čau holky, chci se zeptat. Nastupuji do práce jen na víkendy, dostala jsem od agentury dohodu o provedení práce, jsem evidovaná na úp, ale už nedostávám podporu. Problém je ten, že jen na víkendovoé práce mi agentura nedá normální pracovní smlouvu, ale můžu si vydělat přes šest tisíc za měsíc, jenže pokud mám jen dohodu, musím pro pracák dokládat papír o příjmu, kde si nemůžu vydělat víc než 4200,–.Ráda bych věděla, jestli to jde nějak očůrat, že by mi pro pracák napsali výdělek do 4200,– a zbytek pěněz posílali na účet :oops:,máte s tím zkušenost? Peníze opravdu potřebujeme, jenže když budu dělat za 6000,– na dohodu a odhlásím se z pracáku, musím si zaplatit zdr. a soc. sama a jsem opět na těch 4000,– :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat