Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milé maminky a očekávající, přidávám se do klubu těhotných a ráda bych věděla Vaše názory a praxi na brigádu v rizikovým. V práci mi házejí klacky pod nohy a tahám věci nad 10 kg a o stresu ani nemluvím. Jsem pokladní-prodavačka v L., takže tohle dělat nemohu. Máte někdo s tím vším zkušenosti? Moc dekuji za všechny rady.
@ŠÁRKAaVIKI a v tom Lidlu jsi na brigádě nebo na stálo a chceš si najít brigádu? Rizikové těhotenství máš čím?
@ŠÁRKAaVIKI píše:
Milé maminky a očekávající, přidávám se do klubu těhotných a ráda bych věděla Vaše názory a praxi na brigádu v rizikovým. V práci mi házejí klacky pod nohy a tahám věci nad 10 kg a o stresu ani nemluvím. Jsem pokladní-prodavačka v L., takže tohle dělat nemohu. Máte někdo s tím vším zkušenosti? Moc dekuji za všechny rady.
A oni vědí, že jsi těhotná?
Zalezi na co rekne doktor a jaky je stav v tehotenstvi. Ja delam normalne lehkou sedavou kancelarskou praci, ale nalez mam spatny, tak musim lezet a jsem jen rada, ze nelezim ve spitale. Kazde tehotenstvi je jine a takhle zdalky to tezko posoudime.
Vědí že jsem v tom a dela jim radost, když najednou musím makat vic. Jsem tady na stalo a rizikové bych chtěla protoze pochybuji, že se jejich chování zlepší.
Pokud jsi na rizikovém, tak jsi na neschopence. Chápu dobře, že chceš jít na rizikové a přitom dělat brigádu? To jaksi nejde. Samozřejmě, že černotu seženeš, ale hodně štěstí s kontrolami.
Jestli si jiz oznamila, ze jsi tehu, tak ti musi prizpusobit praci. Takze sedet na kase, obcas se jit projit odkrabicovat, srovnat non food, vybalovani lehkych veci urco nevadi. Ale nesmis tahat patety a tahat rezky bedny..banany, atd…to bych nedelala.
Ale musis jim to oznamit.
Jen nechapu to, ze pises ze si na rizikovem…to by ti asi mudr napsal neschopenku nee!
@ŠÁRKAaVIKI Pokud tvůj lékař bude souhlasit s vymyšlenou diagnózou a kvůli tomu, že tě práce štve, ti napíše neschopenku (což se dnes bohužel děje často), tak budeš muset dodržovat léčebný režim plynoucí z té vymyšlené diagnózy. Tzn. pokud např. umíš výborně anglicky a budeš si přivydělávat domácími překlady, tak je to v pořádku, ale myslet si, že v jednom krámě prodávat tě už štve, tak půjdeš prodávat na brigádu do druhého, je opravdu lichá představa. Vycházky budeš mít dané max. 6h denně nejpozději do 19h.
@ŠÁRKAaVIKI na rizikové půjdeš tehdy, pokud to uzná tvůj lékař. Znám pár holek, který dělaly v lidlu i jako těhotné, jedna dokonce až do 6. měsíce.
Běž za doktorem, že máš náročnou práci, jestli by tě nenechal doma na neschopenku. Neřeš, že budeš chvíli bez práce, prostě se uskrovníš a budeš mít aspoň klid. Nic není důležitějšího než mimino!
@Anonymní píše:
Běž za doktorem, že máš náročnou práci, jestli by tě nenechal doma na neschopenku. Neřeš, že budeš chvíli bez práce, prostě se uskrovníš a budeš mít aspoň klid. Nic není důležitějšího než mimino!
Ale PN na narocnou praci se fakt nedava.
Samozřejmě ze bych nedělala tu samou práci, ale mam možnost jít sedět na 5 hodin a bez stresu.
@Anonymní píše:
Bez práce nebude, bude na neschopence, bude pobírat nemocenskou, bude mít omezené vycházky…
@ŠÁRKAaVIKI píše:
Vědí že jsem v tom a dela jim radost, když najednou musím makat vic. Jsem tady na stalo a rizikové bych chtěla protoze pochybuji, že se jejich chování zlepší.
Ze zákona máš nárok na přeřazení na jinou práci(lehčí) v těhotenství. V tom ti musí vyjít vstříc