Brigáda při rizikovým těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36155
14.2.26 12:01

A co čekáš, že teda najdeš za práci na měsíc? Tak holt tě bude živit otec tvých děti než se vyřídí papíry a dostaneš peníze.
Na neschopence můžeš pracovat např. Když si zlomíš nohu a pracuješ ve fabrice, tak můžeš dělat z domu na počítači. Ale umíš něco co se dá dělat z domu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
14.2.26 12:07
@Anonymní píše: Více

Nic takového neexistuje, dr si musel vymyslet nějakou diagnózu. Takze ti tam napsal hrozící potrat, ale v praci maji povinnost přeřadit těhotnou na vhodnou praci. To ze mas nevhodne zaměstnání pro těhotné neni důvod k neschopence. Kdyz uz smlouva skončila, neuděláš nic no. Jak vis, ze mas měsíc do rodicaku? Ty vis kdy presne budes rodit? To mas za měsíc termín porodu a řešíš ted praci?
Pokud zaměstnavatel nereaguje, je nejlepsi zajit osobne na úřad a domluvit se tam, aby si ho oni obeslali. Jak dlouho jsi na neschopence? To jsi doteď bez peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.2.26 12:09
@teroonka píše: Více

Jasně, takhle se to píše, ale jí potrat nehrozí. Kdyby měla práci, kterou mohou vykonávat těhotný, tak se nic neděje. Tady postupoval špatně zaměstnavatel. Tohle podvod ze strany lékaře je a bez diskuze. A jestli tohle napsal do neschopenky a zakladatelka to pěkně protáhla po úřadech, tak z toho lékař bude mít taky možná dost velký problém. Já nemám nic proti tomu, aby ženská šla na neschopenku, nečekám v těhotenství údernictví a práci do padnutí, ale sakra taky ty ženský musí používat hlavu a nefňukat, že mají krátký vycházky, že chtějí jet na dovolenou nedejbože jít v neschopence na brigádu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.2.26 12:16

Tady něco nesedí. Za měsíc má zakladatelka nastoupit na rodičák, takže počítám, že je tak 28-30tt. Na neschopence teda musí být od začátku těhotenství, cca 8tt a po brigádě se shání až teď? K čemu na jeden měsíc. Navíc jí ty peníze sociálka pak stejně pošle najednou, až se to dořeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
14.2.26 12:20

@Janli podle mě plete dohromady i rodicak a mateřskou. Na rodicak se přece nastupuje az po porodu, to uz by musela byt tak 36tt kdyby ho mela mit za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.2.26 12:26
@Kriss Tina píše: Více

S tím, že to plete, počítám. I tak mi to přijde divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.26 12:40

@Janli na neschopenku jsem nestoupila az kdyz sem sama uznama ze to v praci nezvládám. Nejsem tam od samého začátku. Jsem na ni ani ne mesíc a pul.
A to ze me ma živit otec deti je sice pěkné ale v mem případě to neni možné. Otec si našel jinou se kterou je. A me nechal těhotnou s dítětem samotnou.
Nefnukam ze mam vychazky. Vůbec mi nevadí že mam omezený režim na to jit ven.
Ale očividně me tu hodlate ve většině případech všechny pranirovat za to ze sem na doporučení šla na neschopenku kvuli praci. Šlo mi jen o to jestli je možná nejaka brigada z domu. Která je možná delat během neschopenky. O nic vic.

• Citovat
  • Upravit
101927
14.2.26 12:40
@izabe píše: Více

No, on to na tu neschopenku 100% napsal jinou diagnozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8687
14.2.26 13:13
@j.a.n.i1 píše: Více

Tak proč zakl uvádí, že to bylo kvůli namáhavé práci? :lol: 8o Jako asi jo, napsal tam něco jiného, ale i tak, snad má mít rozum aspoň ten doktor, ne? Úplně zbytečně šla na PN, teď z toho ještě může mít ten doktor problémy a zakl je bez peněz - stav ideál. Vyhrála to akorát ta firma, která se zakl zbavila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.2.26 13:28

Takže ono je to ještě jinak. Jsi na neschopence měsíc a půl a mezitím ti skončila smlouva v práci. Takže ta neschopenka byla kvůli tomu, abys překlenula období do nástupu na rodičák, protože tu smlouvu by ti neprodloužili tak jako tak. Víš co, pokud chceš rady, tak by bylo fér, abys hned na začátku uvedla všechny informace po pravdě, ne je tahala dramaticky jak králíky z klobouku. Manžela dát okamžitě k soudu, má povinnost ti zajistit slušný podmínky k životu a alimenty na dítě, z toho nějakou dobu vyžiješ. Brigádu asi seženeš, ale tak maximálně nějaký telefonování a ještě prodej a stejně budeš potřebovat zaškolení, což na neschopence nezvládneš. Peníze si pujč od rodiny, vrátíš je až dostaneš neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.2.26 13:30
@izabe píše: Více

Té firmě to je jedno, ta by se jí zbavila tak jako tak, když jí končila smlouva. Spíš mě zaráží, že s tím dělají takový obštrukce, když jim o nic nejde. Proč by si dělali takový zle přes inspektorát práce, když jde o jeden papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101927
14.2.26 13:32
@Janli píše: Více

Tak on to nemusi být nutně umysl, staci bordel ve firmě a ucetni s chripkou doma a hned mas slusny zdržení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8687
14.2.26 13:43
@Janli píše: Více

Ano, ale měla trvat na přeřazení na jinou vhodnou práci - nenechat se. Pokud je jinak těhotenství v pořádku, mohla pracovat do konce platnosti smlouvy, popř měla byt doma na 100%. Chápu, že by ji smlouvu neprodloužili a myslím si, že ani ona by tam zpět nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.26 13:49

Ja jsem te vubec nepranyrovala. Ale ještě jsi nenapsala, co umíš, abysme mohli neco vymyslet.

• Citovat
  • Upravit
3209
14.2.26 14:00
@utopia píše: Více

Však ano, já jsem z těch jejích komentářů pouze vypíchla skutečný důvod neschopnosti, tedy ne „náročná práce“, protože to není diagnóza. To, že je to vymyšlený důvod, není pochyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí