Brigáda pro syna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Děkuji všem. Samozřejmě se poptáme. Mě šlo o to Jestli ma cenu se ptat, aby nás nevyrazili ve dveřích. On by chtěl nastoupit na srpen. A nevíte kdy se tak začít ptát, aby vůbec něco sehnal? Bohužel jsme teď přestěhovaný a známy moc nemáme v novém městě.
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 píše:
Zadnej fast food brigadnika pod 15 nevezme!
Samozřejmě. Mě šlo o to Jestli by mu někde místo podrželi nebo ne do jeho 15.
- Citovat
- Upravit
Ve fastfoodech berou brigádníky. Zkus do nějakého zavolat( zítra až nebude státní svátek) a zeptej se. Při nejhorším tě pošlou do háje. Nic horšího se stát nemůže, ale moc tomu nedávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ufonek444 píše:
Ve fastfoodech berou brigádníky. Zkus do nějakého zavolat( zítra až nebude státní svátek) a zeptej se. Při nejhorším tě pošlou do háje. Nic horšího se stát nemůže, ale moc tomu nedávám.
Ze zakona ho vzit nesmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Samozřejmě. Mě šlo o to Jestli by mu někde místo podrželi nebo ne do jeho 15.
Procby to delali, pokud budou mit jine zamjemce, kteri muzou nastoupit hned. Hlavne v teto dobe. A oni siceberou i tak mlade, ale cim starsi, tim lepsi. Nejlepší 18,to potom nemusi resit, ze se je treba pracovat i po desate vecer (treba uklid po zavreni, to pod 18 nesmi)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Ze zakona ho vzit nesmi.
Proč ne? Pokud ný mu bylo 15?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ufonek444 píše:
No to jo, ale az na konci toho července. Ne ted. Navic ted jedou v omezenem rezimu, nikdo ji nic neslibi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aquarius79 píše:
Kdepak, teď je blbá doba na všechno a i ten věk je brzdou. Ale můžete se pokusit ho dostat do nějakého dobrovolnictví, aby pochopil, že ne vše se točí jen kolem peněz.
No ale on by spíš měl pochopit, že se vše kolem těch peněz točí, jinak ho tento Kapitalismus semele a vyplivne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když ho nevezmou, tak může sekat zahrady, venčit psy, chodit krmit kočky…
Já měla v 15 brigádu ve sklárnách, pracovala jsem na strojích, řezala sklo, umývala, třídila… Ségra byla v 15 v sámošce, kde v oddělení zeleniny vážila lidem zeleninu. A pak jsem chodila do Call centra volat výzkumy trhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ufonek444 píše:
On ho spíše nikdo nebude chtít, protože patnáctiletý může jen na poloviční úvazek. A brigádník má většinou nahradit pracovní sílu na dovolené… A krýt to zase dvěma brigádníky se nevyplatí.
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 píše:
Přečti si můj příspěvek ještě jednou. Píšu, že by musel nastoupit až by mu bylo 15. Je to hned první věta.
Oprava: Omlouvám se, už to vidím, omylem jsem v poslední větě napsala pod 15, místo pod 18. Ale myslím si, že s ohledem na první větu mého příspěvku je jasne, ze slo o překlep ![]()
Příspěvek upraven 05.04.21 v 16:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camor píše:
No ale on by spíš měl pochopit, že se vše kolem těch peněz točí, jinak ho tento Kapitalismus semele a vyplivne
Tak v patnácti snad už každý ví, že je obvyklé za práci dostat odměnu a že se to kolem těch peněz točí. To, že neznají hodnotu těch peněz, to je věc druhá. Ale kdo ví, jak to s tou hodnotou peněz nakonec bude…
- Citovat
- Upravit
Dneska se všude možně hledá na práci v lese, pálení, uklízení po těžbě apod. Kdo chce najde i v 15.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děkuji všem. Samozřejmě se poptáme. Mě šlo o to Jestli ma cenu se ptat, aby nás nevyrazili ve dveřích. On by chtěl nastoupit na srpen. A nevíte kdy se tak začít ptát, aby vůbec něco sehnal? Bohužel jsme teď přestěhovaný a známy moc nemáme v novém městě.
Jak nás? Snad jeho? Nebude ho do práce doprovázet a zařizovat všechno maminka ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit