Brigáda pro syna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
5.4.21 12:53
@nactileta píše:
Určitě by musel nastoupit, až by mu bylo 15. Já do 18 uklízela v jedné firmě (což pro kluka asi není), pak jsem dělala v občerstvení na koupališti a vybalovala zboží v supermarketu. Pokud jste z většího města, kde máte fast food, tak tam taky berou pod 15 (úklid a příprava jidel).

Zadnej fast food brigadnika pod 15 nevezme!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.21 12:55

Děkuji všem. Samozřejmě se poptáme. Mě šlo o to Jestli ma cenu se ptat, aby nás nevyrazili ve dveřích. On by chtěl nastoupit na srpen. A nevíte kdy se tak začít ptát, aby vůbec něco sehnal? Bohužel jsme teď přestěhovaný a známy moc nemáme v novém městě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.21 13:02
@Hanka1 píše:

Samozřejmě. Mě šlo o to Jestli by mu někde místo podrželi nebo ne do jeho 15.

• Citovat
  • Upravit
19
5.4.21 13:28

Ve fastfoodech berou brigádníky. Zkus do nějakého zavolat( zítra až nebude státní svátek) a zeptej se. Při nejhorším tě pošlou do háje. Nic horšího se stát nemůže, ale moc tomu nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
5.4.21 13:54
@Ufonek444 píše:
Ve fastfoodech berou brigádníky. Zkus do nějakého zavolat( zítra až nebude státní svátek) a zeptej se. Při nejhorším tě pošlou do háje. Nic horšího se stát nemůže, ale moc tomu nedávám.

Ze zakona ho vzit nesmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
5.4.21 13:56
@Anonymní píše:
Samozřejmě. Mě šlo o to Jestli by mu někde místo podrželi nebo ne do jeho 15.

Procby to delali, pokud budou mit jine zamjemce, kteri muzou nastoupit hned. Hlavne v teto dobe. A oni siceberou i tak mlade, ale cim starsi, tim lepsi. Nejlepší 18,to potom nemusi resit, ze se je treba pracovat i po desate vecer (treba uklid po zavreni, to pod 18 nesmi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.4.21 14:21
@vokishka píše:
Ze zakona ho vzit nesmi.

Proč ne? Pokud ný mu bylo 15?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
5.4.21 14:32
@Ufonek444 píše:

No to jo, ale az na konci toho července. Ne ted. Navic ted jedou v omezenem rezimu, nikdo ji nic neslibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
5.4.21 15:14
@Aquarius79 píše:
Kdepak, teď je blbá doba na všechno a i ten věk je brzdou. Ale můžete se pokusit ho dostat do nějakého dobrovolnictví, aby pochopil, že ne vše se točí jen kolem peněz. :P

No ale on by spíš měl pochopit, že se vše kolem těch peněz točí, jinak ho tento Kapitalismus semele a vyplivne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
5.4.21 15:23

Když ho nevezmou, tak může sekat zahrady, venčit psy, chodit krmit kočky…

Já měla v 15 brigádu ve sklárnách, pracovala jsem na strojích, řezala sklo, umývala, třídila… Ségra byla v 15 v sámošce, kde v oddělení zeleniny vážila lidem zeleninu. A pak jsem chodila do Call centra volat výzkumy trhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
5.4.21 16:29
@Ufonek444 píše:

On ho spíše nikdo nebude chtít, protože patnáctiletý může jen na poloviční úvazek. A brigádník má většinou nahradit pracovní sílu na dovolené… A krýt to zase dvěma brigádníky se nevyplatí.

• Citovat
  • Upravit
180
5.4.21 16:34
@Hanka1 píše:

Přečti si můj příspěvek ještě jednou. Píšu, že by musel nastoupit až by mu bylo 15. Je to hned první věta.

Oprava: Omlouvám se, už to vidím, omylem jsem v poslední větě napsala pod 15, místo pod 18. Ale myslím si, že s ohledem na první větu mého příspěvku je jasne, ze slo o překlep ;)

Příspěvek upraven 05.04.21 v 16:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
5.4.21 16:36
@Camor píše:
No ale on by spíš měl pochopit, že se vše kolem těch peněz točí, jinak ho tento Kapitalismus semele a vyplivne :think:

Tak v patnácti snad už každý ví, že je obvyklé za práci dostat odměnu a že se to kolem těch peněz točí. To, že neznají hodnotu těch peněz, to je věc druhá. Ale kdo ví, jak to s tou hodnotou peněz nakonec bude…

• Citovat
  • Upravit
98
5.4.21 16:52

Dneska se všude možně hledá na práci v lese, pálení, uklízení po těžbě apod. Kdo chce najde i v 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
5.4.21 16:55
@Anonymní píše:
Děkuji všem. Samozřejmě se poptáme. Mě šlo o to Jestli ma cenu se ptat, aby nás nevyrazili ve dveřích. On by chtěl nastoupit na srpen. A nevíte kdy se tak začít ptát, aby vůbec něco sehnal? Bohužel jsme teď přestěhovaný a známy moc nemáme v novém městě.

Jak nás? Snad jeho? Nebude ho do práce doprovázet a zařizovat všechno maminka ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat