Brigáda x ÚP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahojky!Když nemáš zdravotní problémy,tak bych to riskla.Každá koruna dobrá a pak se ti to bude počítat i do důchodu,když ti to napíšou na smlouvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co bys nemohla
jen teda pokud to bude DoPP tak budeš muset jít 4letý rodičák (nebo udělat jinou volbu pobírání přes otce, pokud by měl nárok na PPM)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mazlucha píše:
Ahojky!Když nemáš zdravotní problémy,tak bych to riskla.Každá koruna dobrá a pak se ti to bude počítat i do důchodu,když ti to napíšou na smlouvu.
nebude, z DoPP není účastna zdravotního (to si budeš muset platit až do porodu sama ve výši 1.080,–/měs.) ani sociálního pojištění(tím pádem se to nepočítá do odpracovaných let, ani nemá nárok na nemocenskou - tím by mohla získat volbu 3letého pobírání RP)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mati píše:Mazlucha píše:nebude, z DoPP není účastna zdravotního (to si budeš muset platit až do porodu sama ve výši 1.080,–/měs.) ani sociálního pojištění(tím pádem se to nepočítá do odpracovaných let, ani nemá nárok na nemocenskou - tím by mohla získat volbu 3letého pobírání RP)
Aha,tak jsem to popletla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
urcite se nahlas, budou za tebe platit zdravotni pojisteni, zmin se i o svem tehotenstvi, nebudou te pak tak „nutit“ k hledani prace.
pokud budes hlasena na pracaku, muzes si prividelat, ale ted si vazne nejsem jista kolik
, budes jim jen kazdy mesic davat vyplatni pasku, aby meli kontrolu, zda jsi nevydelala vic nez muzes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aa pardon, tak od ledna je zmena, uz si privydelavat nelze. tak teda bud budes hlasena na UP a oni zaplati zdr. pojisteni. nebo budes pracovat a ZP odvadet sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucie.t píše:
aa pardon, tak od ledna je zmena, uz si privydelavat nelze. tak teda bud budes hlasena na UP a oni zaplati zdr. pojisteni. nebo budes pracovat a ZP odvadet sama.
přesně tak, to zdravotní nevím, jestli je to stejné i po ukončení vš, ale já před pár lety po maturitě platila zdravotní jako OBZP až od září
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na UP si lze přivydělat i teď, maximálně 4000,– měsíčně jen při tom nesmí běžet podpora.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
HOlky nevíte někdo jak je to aktuálně, když je člověk na UP, podporu nepobírá a chtěl by na brigádu (na chvilku), musí se to hlásit???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš hlásit a i když nemáš podporu, můžeš si vydělat max 4000 hrubého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A musí se to hlásit předem nebo potom (do kdy) přijít s nějakým potvrzením o příjmu atd.??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
1.6. jsem dostudovala na vysoké škole, budu se muset nahlásit na pracák, mám na to prý měsíc. Vím, že nemám právo na podporu, ale můžu nastoupit někde na dohodu o provedení práce? Slyšela jsem, že pokud nepobírám podporu, tak můžu, je to pravda?
Má to ale malý háček. Jsem v šestém měsíci těhu. Mám to „risknout“?? Šla bych třeba jen na 4 hodiny denně, práce u počítače. Žádné zdravotní problémy nemám. Jde o to, že by se přivýdělek hodil a já bych aspoň měla nějakou práci.
Tak co radíte??