Nervozita z pohovoru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nervozita z pohovoru
Ahojky, jsem v období, kdy si hledám po rodičovské dovče práci a samozřejmě po té době jsem hodně nervozní ze všech pohovorů, člověk z toho přeci jen vypadne. Jak nervozitu a trému zvládáte vy? Nemáte nějaké rady, jak se těmto pocitům vyhnout a jak je překonat? Díky moc za příspěvky! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dnes jsem jeden absolvovala. Od okamžiku, kdy se mi ozvali, že mě zvou na pohovor, jsem kloudně nespala a nejedla, včerejší noc jsem z nervů neusnula už vůbec. Samozřejmě můj výkon tomu celkem odpovídal - zombie bez nadšení a bez energie:(
Vím, že tě to neuklidní, ale aspoň víš, že v tom nejsi sama.
Bagh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dopadla posledně podobně, dříve jsem to vůbec neřešila, ale čím jsem starší, tím je to horší ![]()
Zajímalo by mě, jestli se to vůbec dá nějak řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někde jsem slyšela, že pomáhá opakovat si, že ty si vybíráš zaměstnání, ne oni zaměstnance. Prostě přijít a rozhlídnout se po lidech, po prostředí a pak to jde všechno líp, protože se cítíš na koni, že ty jsi ten, kdo se rozhoduje.
Osobně to vyzkoušené ale nemám, já si hledala práci naposledy ve dvaceti, od té doby jsem na jednom fleku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Romik píše:
Někde jsem slyšela, že pomáhá opakovat si, že ty si vybíráš zaměstnání, ne oni zaměstnance. Prostě přijít a rozhlídnout se po lidech, po prostředí a pak to jde všechno líp, protože se cítíš na koni, že ty jsi ten, kdo se rozhoduje.
Osobně to vyzkoušené ale nemám, já si hledala práci naposledy ve dvaceti, od té doby jsem na jednom fleku
To už jsem taky slyšela, ale já bohužel po roce na pracáku už si moc vybírat nemůžu, budu ráda, když mě konečně někde vezmou
Ale i tak díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gina108 píše:
Představit si dotyčného, který vede pohovor jak sedí na WC
Tak teď jsem se krásně zasmála ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gina108 píše:
Nebo jak souloží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Romik píše:Gina108 píše:Nebo jak souloží
No ještě lepší ![]()
Ale je fakt, že jsou lidi, který si při tom občas nedokážu představit
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nahého nebo v plenkách
to jsem dělala já, a ještě jsem si předtím dala panáka a cigárko…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi to není univerzální, ale mě uklidnuje vědomí, že přestože tu práci kupříkladu moc chci, tak že když mě neveznou, tak manžel nás v pohodě uživí..
Takže nemám takové ty existenční stresy..
Ale jinak souhlas - pohovor je druh mučení..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou to jenom lidi zrovna tak jako ty. Možná jeden z nich chvíli předtím seděl na záchodě s průjmem, druhý se rozvádí a vůbec tě neposlouchá a paní je v přechodu s návaly.....Vzpomínám, jak jsem byla vyplašená z pohovoru v práci, do které jsem se potom dostala, byli hrozně přísní, vůbec se neusmívali, důležití a teď si zpětně říkám potom, co je znám…čeho jsem se sakriš bála? Nějak jsem si to tehdy nepřipouštěla, říkám si, že jsou tak namistrovaní, že mě připrdlouna jistě nepřijmou, tak jsem byla v pohodě uvolněná, protože to pro mě bylo jasné fiasko, o to jsem pak byla překvapenější, že to vyšlo. Takže když to shrnu: ber to úplně v klídku, nevyjde tohle, vyjde něco jiného a vše je tak, jak má být a pokud to zrovna nevyjde, tak aspoň se trošku otrkáš a příště už budeš zase suverén ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas Kristankou, jde snad o život?
Nejde
Ale já jsem divná, mě pohovory vždycky bavily
Pěkně jsem si u nich popovídala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nervozitu z pohovorů dokážu zvládat jediným způsobem - když mám pocit, že se pohybuju na „známém teritoriu“. To znamená, když něco vím o práci, kterou jdu dělat a něco málo o obchodních partnerech nebo jiných subjektech, se kterýma přijdu do kontaktu. Počítám s tím, že dnes je v módě dělat z uchazečů pitomce - otevřeně či skrytě. To aby tě rozhodili a dokázali nahlédnout i „do tvé hlavy“. Počítám i s tím, že hodně nepříjemých věcí, na které se přímo zeptáš, ti přímo neřeknou (například organizace pracovního týdne - to dopředu sděluje tak každá pátá firma). No a počítám s tím, že nísta šéfů bývají často povyšovaní lidi, kteří mají sklony k tomu, aby s podřízenými manipulovali nebo je vydírali.
Přesto se skoro vždycky najde něco, co se popsanému vymyká a já bývám i tak dost rozhozený.
Takže na pohovor běž s pocitem, že stejně bude všecko jinak - takže je to vlastně v tomto státě normální stav a že se zase tak moc neděje. Slabá útěcha, ale aspoň něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A souhlas s Romikem, vždycky si říkám: „Tak firmy si vybíraly doteď, odteďka si budu vybírat já…“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit