Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky, jsem ted skoro ve 29 tt, a přijde mi že mám dost malý bříško. a když si lehnu na záda,tak jsem jak kdybych byla víc najedená. mimi by mělo měřit něco přes 30 cm, ale to teda nechápu jak se mi tam vejde
docela se bojim aby bylo vše vpořádku, i když na UTZ nic špatnýho nebylo…
neboj, pockej za par tydnu, to budes koukat jak ti brisko vyroste, nebo je mimi vic do panve, kdyz byl UTZ ok, tak proc se zbytecne strachovat
![]()
tak at se dari.
Ahoj
já minulý těhu byla hospitalizovaná kvůli tlaku na rizikovým a můžu ti říct že je děsnej rozdíl mezi břichama ve stejnejch týdnech…
nakonec tento můj údiv završilo to, že tam přijímali paní s předčasným porodem - a měla břicho jak já ve 20 tt… a přitom byla v 33 tt!!!! a fakt to na ní nebylo skoro poznat… a prcek přitom byl v pohodě a vážil tolik kolik v daný tt měl…
takže to chce určitě hlavně klid:o))))
Neboj, já jsem taky měla malé bříško. Ve 29tt jsem ho ještě s klidem zamaskovala, když jsem po třebovala jít v kostýmku
Před porodem jsem vypadala tak na 7.měsíc a dcerka byla normálně velká a vše bylo v pohodě. A po porodu jsem byla v původním stavu
Nemusela jsem nic hubnout. Tak buď ráda!
Když se narodila malá sousedi se mě ptali kde sme to mimčo vzali, vůbec nepoznali že sem těhu a ne jen sousedi… a měla normální porodní váhu.
neboj, za posledni mesic Ti brisko hodne poposkoci. Na nas hubenych se bricho projevuje temer hned. Urcite v tom nehledej nic divneho, nekdo ma zkratka bricho od zacatku a nekdo ma male roztomile brisko az do konce
Já jsem byla hubená dost a přesto jsem neměla skoro žádný bříško, vylouplo se mi trošku kolem toho 7měsíce. Ale to jen malinko - no nejvíc se mi vykulilo poslední měsíc. A přesto jsem ho měla docela malý oproti jinej maminám co jsem potkávala v porodnici. Taky nikdo nečekal, že se mi narodí takovej macek jako se mi narodil. I doktoři z toho byli udivení. Záleží dost na tom, kolik máš plodový vody, ta dělá hodně.
Jistě je to tak jak píšou ostatní holky. Pokud je mimčo na utz v pořádku, tak je to O.K. Taky záleží, jaké jsi postavy. Já zase naopak mám bříško skoro od 3.měsíce. Ale nepřibírám nikam jinak, přibrala jsem 3 kila a mám to asi jen v bříšku. Manža mi říká, že rostu před očima. Mám normálně 52 kilo, takže to na mě šlo vidět brzy.
Určitě se pořádného bříška dočkáš, pak budeš vzpomínat, jak bylo malé ![]()
Kati + Prcek
jéééé,tak to ste mě uklidnili. já jsem taky docela hubená, a vlastně za celé těhotenství jsem přibrala 8 kg. tak ale radši jsem se vás zeptala,a jsem klidnější ![]()
V prvním těhu mi narostlo bříško trochu v 5. měsíci, ale do všeho oblečení jsem se v pohodě vešla ještě v sedmém. Teď v tomhle těhotenství mi přijde, že jsem od začátku děsně tlustá. Takže ještě jsem neukončila 3. měsíc a už je to fakt dost poznat.
Ne na váze, ale na vzhledu. Tak nevím.
Vůbec si z toho nic nedělek, já jsem u prvního syna mela břísko jak ve 25tt a šla jsem rodit, prostě nikde nic, zato u druhého těhu jsem rostla.
Každý miminko se vyvíjí jinak
Serfindo, ja pribrala s prvnim prckem za cele tehu 9 kg (vazil nakonec 2,80 kg a narodil se o 10 dni pred terminem, takze by to na 3 kila urcite dotahl, kdyby vydrzel). Ted co jsem tehotna podruhe, jsem napred zhubla na puvodni predtehu vahu (coz se mi predtim nepodarilo
) a ted jsem 26 tt a pribrala jsem necele 3 kg. Brisko ale uz mam, i kdyz zadnej obr to neni. Dr. se nad tim vubec nepozastavuje, pry je to OK.