Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Bříško jsem měla, ale určitě si nemyslím z by to bylo miminkem. Spíš jsem se moc nafoukla. Takové to pravé těhotenske bříško mi zaclo růst kolem 18 týdne
Těhotenske břicho se mi začalo rýsovat až někdy v 21tt. Takhle brzo je to nesmysl.
Mně začalo lézt až po 20tt, ted jsem 29tt a teprve začínám vypadat nějak těhotně
ale kamarádka taky prvorodička měla od 11tt šílenej balon ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím,chtěla jsem se optat. Jsem v 8. týdnu, skoro tedy už v 9. Těhotná jsem prvně a předtím jsem neměla nijak zvlášť velké břicho. Bylo spíše ploché, vypracované zase ne, při sedu se objevil nějaký faldík.
Zajímalo by mě, jestli i vy prvorodičky jste měly brzy bříško, nebo šlo vidět až později.
U prvního jsem v 6 měsíci nevypadala tehotne, u druhého od cca 14 tt už bylo jasně vidět a u třetího od 8 tt vypadám jak před porodem ![]()
Mě vylezlo až kolem 20tt. S kamarádkou jsme od sebe s termínem o 5 dní a ona už ve třetím měsíci měla břicho jako já v sedmém. ;D
Ze začátku akorát nafoukle, pak splasklo, u prvniho se objevilo az v 7. mesici.
Ja teď 14+3 a v místě kde je uložena děloha se rýsuje břicho, takže možné je vše ![]()
Ze začátku sem byla nafoukla jako balón, byly to prdy. Těhotenství na mě bylo vidět až tak v 6 měsíci. Druhý už teda dřív.
Jsem poprvé těhotná a takto zezačátku jsem byla také nafouklá
Teď jsem konec 15tt a bříško už mi roste. Myslela jsem si že stále nafouklé, ale už ho nezatahnu. Zatím jde s trochou šikovnosti ukrýt oblečením ![]()
Před těhotenstvím jsem nebyla silná, ale také žádný sportovec a tak si myslím že to dělá hlavně to, že mám povolené břišní svaly a v srpnu mi bude 31let ![]()
Taky jsem byla hned od začátku nafouklá - ještě dřív než se potvrdilo těhotenství
Nafouklost se zvětšovala a přešla v těhu břicho. Na plochém břiše uvidíš každý prd ![]()
Ahoj, jsem také prvorodička a moje bříško už je taky pěkně obrovské, jsem ve 20tt a lidi si myslí, že už jsem tak ve 30tt, bříško mi začalo růst už tak ve 14tt
Ahoj, čekáme taky první miminko, jsem teprve 10 tt a už mám břicho jako některé maminky v 6 měsíci
samozřejmě nafouknuté, ale stejně je to na mě už vidět., předtím jsem žádné břicho neměla ![]()
Já jsem měla dvě ZT v prvním trimestru a břicho mi ještě dva týdny po ZT spokojeně rostlo a rostlo (nafukovalo se). To bylo překvapení na gyndě, když jsem se dozvěděla, že plod už dávno neroste…
Splasklo až po revizi. A jedno své těhotenství jsem zjistila až ve 12tt (dlouhej příběh, ale důvody pro to, že jsem to nevěděla tak dlouho, byly dost pádné). Celou tu dobu jsem chodila do fitka a dřela jak kůň a radovala se, jak konečně hubnu a začínám mít ploché a vypracované bříško ![]()
No, zjistila jsem, že jsem ve 12tt a rázem jsem měla břicho jak balón
Takže můj názor je ten, že nám s tím nafouknutým břichem pomáhá dost hlava
Nehledě na to, že to nafouklé břicho vidíme stejně většinou jen my. Když jsem čekala prvního syna, tak jsem si taky říkala někdy ve 4. měsíci, jak už je to na mě vidět, a že už by mě lidi v MHD měli pouštět sednout
No nereagoval nikdo, dokonce ani známí.
Ale až tak v osmém měsíci jsem pochopila, co je to skutečně těhotenské břicho ![]()
Zdravím,
chtěla jsem se optat. Jsem v 8. týdnu, skoro tedy už v 9. Těhotná jsem prvně a předtím jsem neměla nijak zvlášť velké břicho. Bylo spíše ploché, vypracované zase ne, při sedu se objevil nějaký faldík.
Zajímalo by mě, jestli i vy prvorodičky jste měly brzy bříško, nebo šlo vidět až později.