Britax Römer First Class 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19573
17.2.19 17:30

Jako mama trech deti (tudiz s praxi vychytat ruzny situace tak, aby to bylo co mozna nejschudnejsi) Bych ted urcite vytahla tu vlozku.. A az zacne precuhovat hlava, jakoze vazne. Koupila bych klidne tu Britaxku, vydrzi vam pak dlouho. A pak vozila ditko v ni.. A ve vajicku ji prenasla k autu i z auta. Doma do vajicka, prisla bych k autu, prendala do autosedackya vajicko mrskla do kufru. A cestou z auta zase obracene. :think: nebo pripadne poridila ergo nositko.. Tak jsem to udelala ja, kdyz se syn do vajicka nevlezl (on byl vazne tlustoch, v pul roce mel skoro 10kilo). Proste z domu v nositku, do sedacky a domu zase v nositku (na rukach jsem nemela sanci ho odnest, treba dal na parkoviste)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.2.19 19:34

Holky kdyz vyndam tu vlozku tak sedi na tom plastu, je to tvrdy a jen potazeny kousickem latky :?
Moc děkuji za rady… nosím v satku a za par dni mi prijde i nositko,tak to pak poresime tim ze ji budu prenaset rovnou… a myslis ze tedy ten Britax Römer First Class 2019 neni špatný ? Az nam tedy bude precuhovat hlavicka…zatim teda nechame toto vajicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
17.2.19 19:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
18.11.19 11:40

Ahoj, chtěla bych oživit diskuzi s možná hloupým dotazem, ale přece.
Měli jsme od švagra půjčené vajíčko, abychom nemuseli utrácet. Jenže se stalo, že se švagrovi taky zadařilo a na začátku ledna čekají dítě - tudíž jim vajíčko v prosinci vrátíme.
Malému v té době bude půl roku a myslím, že už bude mít 8kilo (minimálně), ale zatím nesedí a nevypadá to, že by se chystal.
Vzhledem k tomu, že už teď jsem ho skoro nemohla do vajíčka vmáčknout, jsme se rozhodli, že nebudeme pořizovat další vajíčko ale koupíme rovnou sedačku 0-18kg. A volba padla po dlouhých hádkách právě na Britax FC.
Zajímala by mě jedna věc - je nutné sedačku otočit po směru v momentě kdy dítě sedí a má 9kg a víc? Nebo může dál sedět v protisměru? Nikde jsem se nedočetla jestli to výrobce nedoporučuje. A přijde mi, že by to snad mohlo být jedno, kterým směrem je dítě otočené.
Je tu někdo kdo tuto sedačku má a vozí stále protisměru i když dítě sedí a je těžší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
18.11.19 12:30

@LilyJane to mě zajímá :think:
Nicméně jsem kvůli tomu pořídila raději Joie Stages :mrgreen: náš kluk má v 5 měsících neuvěřitelných 11,2kg a 70cm

pak je ještě Joie Steadi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.11.19 13:10

Sedačku můžeš mít v protisměru až do 13kg, pak je nutné ji otočit do po směru, protože s těžším dítětem už ztrácí stabilitu.

• Citovat
  • Upravit
3914
18.11.19 14:51

@Janli Sakryš. Přesně tohohle jsem se obávala, že tam bude důvod tohohle kalibru. No ale aspoň do těch 13 kil. To mu snad nějakou dobu potrvá, než je nažene.
Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.11.19 16:50

@LilyJane tak nějak můžeš být v klidu, protože většina dětí začne v protisměru řvát dřív, než dosáhne aspoň těch 13kg a ty sedačku otočíš jen proto, aby jsi měla konečně na řízení klid. Navíc ta jízda v protisměru je sice super při čelním nárazu, ale při bočním už to zase pro velké dítě taková hitparáda není. FC jde navíc hodně polohovat, takže i v po směru dítě leží pomalu jako ve vajíčku. A v protisměru se mu poměrně záhy nevejdou nohy, dítě je nemůže natáhnout a jezdí jako skrčenec. Co udělá delší jízda s kyčelními klouby, to radši nechci vědět. Pro větší dítě je protisměr dost nepohodlné cestování, ale to uvidíš sama.

• Citovat
  • Upravit
3914
18.11.19 17:29

@Janli Díky moc za rady. Naštěstí nejsem řidič, takže mě to řvaní znepokojovat nebude. :) Ale ty nohy to je pravda. Šlo mi o to abych měla malého co nejdéle to půjde v protisměru, ale ne za cenu toho, že tam bude šprajclý. To určitě ne.
Akorát jsem se bála toho, že když se váhově rychle vyšvihne, tak ho budu muset otočit kvůli stabilitě sedačky.

@Káťa19 nad Joie jsem uvažovala taky, ale chlap nakonec rozhodl že BR… tak máme BR. Já už na další hádky neměla nervy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
18.11.19 18:14

Prave ted probiha zivy chat s odbornikem, do 21h, ptejte se zde…
 https://www.emimino.cz/…acku-371476/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario