Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
to určitě není blbé, když tě to obtěžuje..a neměnila jsi antiko? nebo máš pořád stejnou? myslím, že to máš z těch prášků.. když po antiko rostou prsa,nalévají se prsa, tak co by nebrněly..nesvědí tě to?
Taky mám kamarádku, která otěhotněla přes HA. Je jí 39, tak když nedostala MS, myslela si, že už je asi v přechodu, protože prášky brala poctivě. Šla k dr. a ta jí na UTZ ukázala veliké mimino, byla asi v 16 tt.
Nejprve byla v šoku, vůbec to nemohla vstřebat, nevěděla, jak to říct manželovi, … teď mají doma krásné zdravé miminko a jsou šťastní.
Ale myslím si, že to jsou fakt ojedinělé případy.
Jako pro to brnění může být více důvodů, buď ty prášky, nebo je to taky bez důvodu a za chvíli to samo odezní.
nn, neměnila jsem
Nesvědí
Joo, určitě to bude z těch prášku
A poslední ms byla zpožďená asi o tři dny, tak to bude určitě souviset s tím a asi se mi jen na chvilku pobláznily hormony..
![]()
To doufám že to odezní..
Je to fakt nepříjemné:)
Jinak to je hezký
Já bych se bála, že bude miminko kvuli HA nejak nemocny nebo tak.. :/
Holky, tak jsem to dneska dostala pres HA.. Na jednu stranu jsem rada, ze jsem to dostala, ale na druhou stranu me potrapilo, ze to je divny ze jsem to dostala pres HA, jestli fakt nemuzu cekat mimco.
Ale mam to uz od rana tak silny, az jsem z toho vyplasena..
Takze to snad tehu byt nemuzu kdyz uz první den to mam tak silny ze??
Tak mi trosku spadl kamen ze srdce..
Akorat ted nevim, jestli mam v praskach pokracovat dal i s ms, nebo je mam prestat brat… ![]()
Veru, zavolej si zítra k dr. a zeptej se, jak se máš dál chovat. A asi by nebyla od věci ani prohlídka, až budeš mít po MS, ono to, že máš MS v době, kdy nemáš a bereš HA není v pořádku.
Dekuju, myslíš že by to mohlo být něco moc spatnyho?
Tak ja nevim co si o tom myslet… ![]()
Myslím, že to nebude nic vážného, toho se neboj, spíš se ti jen nějak rozhodil cyklus a chtělo by to srovnat a to bys měla udělat na radu gynekologa, on ví nejlíp, jak na to. Každé prášky jsou jiné, jak složením, tak užíváním a vyžadují jiné srovnání cyklu. Myslím, že ti jen poradí, jak prášky brát, aby se to hodilo do normálu.
No, je fakt, ze ja mam problemy s praskama uz od 15, kdy jsem je zacala prvne brat… ![]()
uz jsem vymenila ctvery prasky.. :/ Ted beru Katyu, pred ni jsem brala Regulon. Ale uz ji beru delsi dobu, takze to podle me nebude tou zmenou, ale proste moje telo mi dava jasne najevo, ze HA proste nechce! .. ![]()
Nedela mi dobre, kdyz beru HA, mam i bolestivou ms, kdyz ji neberu je to ok… A naslo by se toho vic..
A zadne prasky nebyly vyjimkou, vsechyn mi delaji uplne stejne potize… :/ Neexistuje neco jineho nez HA ? .. ![]()
No, se mnou je to tezky… HA moje telo ocividne neprijima…
Kondom nesnesu já, na prerusovanou solouz si netroufnu, tak ja uz nevim co se mnou…
Asi budu abstinovat do konce zivota ci co..
to by ze me mel ten muj brouk radost ne?… ![]()
![]()
tak jsou třeba i nějaké jiné druhy antikoncepce. Vím, že kamarádka měla v ruce v paži nějaký „čip“ nevím, jak se to jmenuje správně, ale dr. by ti měl říct všechny jiné možnosti, které máš, kromě HA a kondomů.
Já s kondomy problém nemá a partner taky ne, takže než jsem zašli plánovat těhu, používali jsem kondomy a po šestinedělí začneme zase. Až po druhém těhu bych si chtěla dát nitroděložní tělísko. To třeba ale pro bezdětné myslím není vůbec vhodné.
Dr. určitě něco vymyslí. Nebo zkus hledat na netu.
To já právě přesně nevím, ani s tou kámoškou teď nejsem moc v kontaktu, abych se jí zeptala. Ale byla to taková tyčinka, asi 3 cm dlouhá a měla to v paži ve svalu. Asi to vylučovalo nějaký hormon, nebo nevím, … zkusím pohledat na netu a kdyžtak hodím odkaz.
http://www.mineralfit.cz/…koncepce-160
nebo ještě injekce Depo provera
http://www.vitalia.cz/…epo-provera/
Ale určitě bys měla vhodnost užívání probrat s dr. a třeba ti doporučí něco jiného, uvidíš
Veru: mě antiko(tabletky) taky dělala prolémy, měla jsem třeba měsíc špinění..a to mi vadilo… jediné co mi sedlo byla Evra-náplasťová anti, njde přes játra, takže je nezatěžuje..a jde hned do krve..a mění s ejednou za týden..což je taky výhoda, že nemusíš pamatovat každý den..