Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
Jmenuju se Vláďa a je mi 14 let a chci se optat ohledně mých problémů.
Někdy v červnu jsem byl hospitalizován s velkou bolesti hlavou. V nemocnici jsem byl hrozně histerický, protože jsem si myslel že mám nádor na mozku. Všechny testy byli OK a i MR také, ale teď mě zase trápí obavy z RS.
Začalo to bolestí lýtka, a poté v brnění rukou a nohou ale jen v klidu, kdyz se hybu tak nic necítím ale jakmile jsem v klidu tak to začne hlavně když usínám. A teď se to proměnilo v bolesti/necit prostřednicku, a prostě lechtani, bolesti, mravenčení v celém těle kromě hrudi a hlavy. Musím uznat že jsem strašný hypochondr a léčím se ale i tak ta obava ve mě zůstává a aspoň každý den brečím. Musím zmínit že jsem před měsícem začal hrát fotbal, a několik zápasu do toho. P. S nikdy jsem moc ne sportoval. Prosím o nějakou radu. ![]()
@Vladik69 píše:
Dobrý den,Jmenuju se Vláďa a je mi 14 let a chci se optat ohledně mých problémů.
Někdy v červnu jsem byl hospitalizován s velkou bolesti hlavou. V nemocnici jsem byl hrozně histerický, protože jsem si myslel že mám nádor na mozku. Všechny testy byli OK a i MR také, ale teď mě zase trápí obavy z RS.
Začalo to bolestí lýtka, a poté v brnění rukou a nohou ale jen v klidu, kdyz se hybu tak nic necítím ale jakmile jsem v klidu tak to začne hlavně když usínám. A teď se to proměnilo v bolesti/necit prostřednicku, a prostě lechtani, bolesti, mravenčení v celém těle kromě hrudi a hlavy. Musím uznat že jsem strašný hypochondr a léčím se ale i tak ta obava ve mě zůstává a aspoň každý den brečím. Musím zmínit že jsem před měsícem začal hrát fotbal, a několik zápasu do toho. P. S nikdy jsem moc ne sportoval. Prosím o nějakou radu.
tak nevím, milý Vláďo, nejsi náhodou slečna?
@vokishka píše:Že by?
@mamule42 píše: Že by?
kromě toho fotbalu pro zmatení davu je to totéž
@vokishka píše:
První, co mě napadlo… Pod svým skutečným nickem už nedostává odpovědi, které chce slyšet, tak to zkouší oklikou.
Pokud se Vláďo tedy už léčíš s psychikou, prober svoje stavy s ošetřujícím lékařem, může ti upravit / nasadit medikaci, terapie atd.
@vokishka píše:
kromě toho fotbalu pro zmatení davu je to totéž
Fotbalem chtěla asi oklikou popsat ty brusle, že zvládá nějakou tu fyzickou aktivitu a sport.
@Michelle_M píše:
Fotbalem chtěla asi oklikou popsat ty brusle, že zvládá nějakou tu fyzickou aktivitu a sport.
aha, vidíš, na brusle jsem zapomněla
Dobrý den, jsem kluk, užívám Atarax, Lavekan od paní doktorky.
@Vladik69 píše:
Dobrý den, jsem kluk, užívám Atarax, Lavekan od paní doktorky.
Fakt? Lavekan nemá být užívaný dětmi do 18 let…
@Michelle_M píše:
Fakt? Lavekan nemá být užívaný dětmi do 18 let…
Dcera má také of-label léky. Podepisovala jsem souhlasil.
Vládíku, náctiletí chlapci se takhle opravdu, ale opravdu nevyjadřují.
@Vladik69 píše:
Dobrý den,Jmenuju se Vláďa a je mi 14 let a chci se optat ohledně mých problémů.
Začalo to bolestí lýtka, a poté v brnění rukou a nohou ale jen v klidu, kdyz se hybu tak nic necítím ale jakmile jsem v klidu tak to začne hlavně když usínám. A teď se to proměnilo v bolesti/necit prostřednicku, a prostě lechtani, bolesti, mravenčení v celém těle kromě hrudi a hlavy. Musím uznat že jsem strašný hypochondr a léčím se ale i tak ta obava ve mě zůstává a aspoň každý den brečím. Musím zmínit že jsem před měsícem začal hrát fotbal, a několik zápasu do toho. P. S nikdy jsem moc ne sportoval. Prosím o nějakou radu.
Je to duplicitní nick? Tato osoba?
@Anonymní píše:
Dcera má také of-label léky. Podepisovala jsem souhlasil.
Je tento anonym zakladatelka nebo https://www.emimino.cz/…jicislecnat/ ?
Ač jsem mezi 14-18 rokem ráda četla ve slovníku cizích slov, listovala domácím lékařem, nikdy jsem nehloubala nad tím jestli nemůžu tu anebo tu nemoc.
Dokonce jsem ani nestudovala bolesti hlavy a migrény, i když je mám od devíti let silné a neřešené až do dospělosti.