"Divná" angína

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
767
23.6.23 12:29

"Divná" angína.

Ahoj,

dcera (11 let) má od minulého pátku asi angínu - bolest v krku, bolest mandle na vnější dotek, bez teplot. Byly jsme hned v ten pátek u lékaře s tím, že jí udělal stěr na streptokoka, který se ukázal negativní (má tu speciální mašinku přímo v ordinaci). Bylo mu to divné, protože jsou mandle dle jeho slov docela prosáklé. Prý počkáme do středy, teplotu nemá, strep negativní, nasadit klidový režim, Orofar, kloktat šalvěj a dělat zábaly. Ve středu jsme tedy přišly na kontrolu s tím, že stav zůstává nezměněn. Krk bolí, ale dá se to vydržet, teplota není.

Dr. opět udělal strep test a zase negativní. Hm… mandle jsou stále prosáklé, tak počkáme přes víkend… to mám pak dovolenou, tak pak jedině pohotovost.

No, a já se ptám, setkali jste se někdy s takovou angínou? Na mandlích jsou patrné čepy, ale streptokok vyšel negativně (leda že by ten přístroj nebyl zas tak kvalitní???), teplota ani jiné další příznaky nejsou. Kdyby to bylo virového původu, neměl by se už stav zlepšovat?

Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9164
23.6.23 12:47

Doporučuji priezzdnitzuv obklad, tím se nic nezkazí.
Mononukleózu vyloučil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
23.6.23 12:50

Mononukleóza mě též napadla, jinak on nedělal ani CRP? proč zrovna jenom streptokok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11781
23.6.23 12:52

Tak ona angína je vlastně zánět krčních mízních uzlin neboli mandlí a okolí…ale nebývá způsobena jen streptokoky..ale i treba stafilokoky, a dalšími jinými bakteriemi.. taky může být virová…pak se tomu říká viróza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
23.6.23 12:57
@pannda píše:
Doporučuji priezzdnitzuv obklad, tím se nic nezkazí.
Mononukleózu vyloučil?

Obklady dáváme pravidelně, o mononukléoze nepadla řeč - a já jí mám spojenou s dalšími projevy jako horečka, celková schvácenost, bolest v krku, které je téměř nesnesitelná (brácha jí měl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
23.6.23 12:58
@medvidka píše:
Mononukleóza mě též napadla, jinak on nedělal ani CRP? proč zrovna jenom streptokok?

Jo, CRP se dělalo, to jsem zapomněla zmínit. V normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
23.6.23 13:02
@Vladusxx píše:
Tak ona angína je vlastně zánět krčních mízních uzlin neboli mandlí a okolí…ale nebývá způsobena jen streptokoky..ale i treba stafilokoky, a dalšími jinými bakteriemi.. taky může být virová…pak se tomu říká viróza…

Ano, vím. Právě proto se zde ptám, abych si ujasnila, jestli jí mám na tu pohotovost vzít, aby jí udělali komplet stěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.6.23 13:11

My se s tím doma potýkáme už pěkně dlouho a bohužel v okolí je nás hodně. Navíc se to vrací pořád zpět. Teď mi pomohl Bactoral a nejsem jediná.

• Citovat
  • Upravit
64920
23.6.23 13:18
@anahry píše:
Ano, vím. Právě proto se zde ptám, abych si ujasnila, jestli jí mám na tu pohotovost vzít, aby jí udělali komplet stěr.

Tak na to pohotovost neni. Doktorka bude mit zastup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
23.6.23 13:20

Dr. měl poslat stěr normálně do laboratoře, nám se stalo, že Strep test negativní, v laboratoři pozitivní. Popř. má virovou anginu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
23.6.23 13:21
@anahry píše:
Ano, vím. Právě proto se zde ptám, abych si ujasnila, jestli jí mám na tu pohotovost vzít, aby jí udělali komplet stěr.

Nikdy mi na pohotovosti nedelali výtěr. Myslím, že u Vas to nebude výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
23.6.23 13:22
@Janli píše:
My se s tím doma potýkáme už pěkně dlouho a bohužel v okolí je nás hodně. Navíc se to vrací pořád zpět. Teď mi pomohl Bactoral a nejsem jediná.

Nám Bactoral nepomohl. Pomohlo nám až když si manzel nechal vytrhnout mandle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
23.6.23 13:22
@Janli píše:

Jo, Bactoral jí dávám - teď už 2 x denně. Mně právě zaráží nulovej progres a na druhé straně nedošlo ani k zlepšení. Holka nemůže Klacid, Penicilin není, tak mám takové podezření, že se z toho vykroutil, aby nemusel řešit ATB (to ho nechci nějak hanit, ale mezi řečí se zmiňoval, že v poslední době tráví nejvíc času hledáním ATB). Já do ní taky ATB nechci rvát na slepo, ale zase, blíží se prázdniny a bylo by lepší to dořešit teď, než pořád čekat a pak bum - angína se vší parádou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
23.6.23 13:23
@Anik6 píše:
Nikdy mi na pohotovosti nedelali výtěr. Myslím, že u Vas to nebude výjimka.

U nás jo teda… dokonce i mně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
23.6.23 13:25

@vokishka Zástup je právě pohotovost. Jsme na vesnici, tady to tak zkrátka funguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí