"Divná" angína

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2650
23.6.23 20:36
@Anik6 píše:
Atb na angínu se dávají na 10 dní, pokud jsi měla na týden, tak možná proto se to vrátilo. Špatně nasazená atb.

No ona to nebyla typická angína. Můj jediný projev byla bolest v krku při polykání. A měla jsem zahnisané mandle. Ale i nosohltan.

Ale ok. Kdyby ty první antibiotika na 7 dní, byly špatně nasazené, tak proč nezabraly ty druhé, které byly na 10 dní? Proč se mi to opět po 7 dnech vrátilo? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
23.6.23 20:43
@KeckaJ píše:
No ona to nebyla typická angína. Můj jediný projev byla bolest v krku při polykání. A měla jsem zahnisané mandle. Ale i nosohltan.Ale ok. Kdyby ty první antibiotika na 7 dní, byly špatně nasazené, tak proč nezabraly ty druhé, které byly na 10 dní? Proč se mi to opět po 7 dnech vrátilo? :roll:

Manzel to same. Nejdriv atb nasazeny naslepo na pohotovosti na 7 dnu, vratilo se po mesici. Pak atb na 10 dnu, penicilin na ktery mel byt ten streptokok vnimavy, vratilo se po tydnu po dobrani. 8o Ted ma dalsi atb na 10 dnu.

Pry to ted takhle je casto. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
23.6.23 21:25

@veria To prostě chceš. Já jsem zvědavá na ty stěry, co z toho vyleze. Je to totiž fakt divný. Docela mě štve, že jsem si stěry nevydupala už podruhé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
23.6.23 21:48
@KeckaJ píše:
@veria To prostě chceš. Já jsem zvědavá na ty stěry, co z toho vyleze. Je to totiž fakt divný. Docela mě štve, že jsem si stěry nevydupala už podruhé…

No jemu je udelali a jak vidis stejne to bylo k nicemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.6.23 22:30

Streptokok je normalni soucast osidleni sliznic.
Pokud ma jedinec imunitu v poradku, streptokok se nepremnozi a nedela problemy.

Mit anginu nese dve zpravy: „mam premnozeneho streptokoka“ a „moje imunita nepracuje dobre“.

Co udelaji atb? Vymlati bakterie na sliznicich a sejmou imunitu.
Jakmile prestanou pusobit, na sliznice se po vyhubeni vseho zacnou stehovat nove bakterie, nove osidleni. Za stavu zhorsene imunity po atb.
Co se stane?
Ano, opet se tam nastehuje i streptokok.
A co se stane dal?
Joo, premnozi se.

Kdyz jedna vec dvakrat nezabere, dava nejaky logicky smysl udelat ji potreti…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
23.6.23 22:31

@Lucie_Sx Dobre tak co navrhujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
23.6.23 22:40

Vystrikat krk dubovkama kapkama od dědka kořenáře.. do hodiny je po bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.6.23 22:52
@veria píše:
@Lucie_Sx Dobre tak co navrhujes?

Posilit imunitu.
Pisu to sem furt :nevim:.
Vysoke davky cecka, zinku, decka, prirodni atb - lichorerisnice, cesnek, cibule; med, antibakterialni a antivirove byliny, byvaji treba v cinskych smesich.
Zadne ibace, coldrexy atd. Nesrazet horecku leky. Neprechazet to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.6.23 22:53
@Královna Kosmíru píše:
Vystrikat krk dubovkama kapkama od dědka kořenáře.. do hodiny je po bolesti

Ty jsou i v tom Streptokillu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
23.6.23 23:03

@Lucie_Sx To díky za radu a co když mi to nefunguje? Mám se trápit s bolestí při každém polknutí?

Imunitu posiluji, otužuji se. Od podzimu do jara beru imunoglukan, zinek a vysoké dávky vit. D. Při prvních známkách nachlazení vit. C. K tomu jsem přidala bylinné kloktaní. A houno z toho.

S antibiotiky jsem dle rady lékárníka brala probiotika. I dál po dobrání antibiotik. Takže, kde je chyba? Kromě toho, že se mi to zase vrátilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
23.6.23 23:05

A ten Streptokill teda pomaha?

Manzel taky dost bere vitaminy, chodi do sauny… a nikdy to takto nemel, anginu nemel 30 let natoz aby se mu dvakrat vratila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
23.6.23 23:21
@KeckaJ píše:
No ona to nebyla typická angína. Můj jediný projev byla bolest v krku při polykání. A měla jsem zahnisané mandle. Ale i nosohltan.Ale ok. Kdyby ty první antibiotika na 7 dní, byly špatně nasazené, tak proč nezabraly ty druhé, které byly na 10 dní? Proč se mi to opět po 7 dnech vrátilo? :roll:

protože zřejmě vůbec ATB neměly být nasazené, jak píšou nade mnou, jen ti vymlátily osídlení krku a nic užitečného neudělaly, tvá nemoc se neměla léčit antibiotiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
23.6.23 23:31

@veria Je to podpůrná léčba. Manžel ho jednou bral na radu lékaře. V podstatě jsou to trochu lepší dubové kapky ve spreji. Ale manžel bral i antibiotika. Navíc je to pár let zpět. A normálně měl po týdnu pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
23.6.23 23:34
@stinga píše:
protože zřejmě vůbec ATB neměly být nasazené, jak píšou nade mnou, jen ti vymlátily osídlení krku a nic užitečného neudělaly, tvá nemoc se neměla léčit antibiotiky

Dobrá a čím se to mělo léčit? Měla jsem vydržet? Protože před prvními i druhými antibiotiky jsem nějakou dobu čekala a jen se to zhoršilo.

A neraď mi bylinky. Ty mi nikdy jako léčba nepomohly. Jako doprovodný prostředek jsou jistě fajn, ale jinak už na ně nevěřím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
23.6.23 23:42
@Lucie_Sx píše:
Ty jsou i v tom Streptokillu.

Ja to nečtu cely tady.. mam doma dubovky proste.. a funguje to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek