Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@KeckaJ píše:
Dobrá a čím se to mělo léčit? Měla jsem vydržet? Protože před prvními i druhými antibiotiky jsem nějakou dobu čekala a jen se to zhoršilo.A neraď mi bylinky. Ty mi nikdy jako léčba nepomohly. Jako doprovodný prostředek jsou jistě fajn, ale jinak už na ně nevěřím.
Jo, cloveka proste bude dva tri dny bolet v krku, no.
U vseho co pises, ze „nefunguje“, je zasadni davkovani. Chce se ti ho dopsat…?
Ja kdyz uz jsem nevedela co, cinani maji smes „Vystydnuti horke plotny“, takovy bylinny dryjak. Bere se to par dni fakt „po hrstech“. Je v tom pravenka latnata, antivirova bylina. Jsou lidi, co na ni nedali dopustit behem covidu.
Nebo lichorerisnice. Pokud to ma zabrat, chce to prvni den brat treba po dvou hodinach lzicku. Proste nadstavit tu davku.
V Rusku piji trikrat denne vyluh z čagy, naprosto na vsechno, u nas se da sehnat taky. Ale to jsem jeste nezkousela
.
@Lucie_Sx píše:
Jo, cloveka proste bude dva tri dny bolet v krku, no.
U vseho co pises, ze „nefunguje“, je zasadni davkovani. Chce se ti ho dopsat…?Ja kdyz uz jsem nevedela co, cinani maji smes „Vystydnuti horke plotny“, takovy bylinny dryjak. Bere se to par dni fakt „po hrstech“. Je v tom pravenka latnata, antivirova bylina. Jsou lidi, co na ni nedali dopustit behem covidu.
Nebo lichorerisnice. Pokud to ma zabrat, chce to prvni den brat treba po dvou hodinach lzicku. Proste nadstavit tu davku.
V Rusku piji trikrat denne vyluh z čagy, naprosto na vsechno, u nas se da sehnat taky. Ale to jsem jeste nezkousela.
Vis dva tri dny bolet v krku, ale nekdy to neni tak easy, ale kdyz te pri kazdem polknuti reze v krku jak blazen, kdyz mas ten krk oteklej tak ze je to videt i zvenku, a skoro se dusis, to uz asi naka lichorerisnice nevyresi….
@veria píše:
Vis dva tri dny bolet v krku, ale nekdy to neni tak easy, ale kdyz te pri kazdem polknuti reze v krku jak blazen, kdyz mas ten krk oteklej tak ze je to videt i zvenku, a skoro se dusis, to uz asi naka lichorerisnice nevyresi….
Uplne nejbrutalnejsi bolest v krku jsem mela pri covidu
. Nastesti trvala jen asi ctyri hodiny. Myslela jsem, ze chcipnu. Atb by byla k nicemu.
Vis co, ja na bolesti v krku trpim, vsecny infekce mi jdou hned na mandle, vzdycky to zacina bolenim v krku. Tak uz mi to asi tak neprijde.
Ale od te doby, co jsem vyhazela coldrexiky a jedu v cecku, se to nejak konecne da.
@Lucie_Sx píše:
Uplne nejbrutalnejsi bolest v krku jsem mela pri covidu. Nastesti trvala jen asi ctyri hodiny. Myslela jsem, ze chcipnu. Atb by byla k nicemu.Vis co, ja na bolesti v krku trpim, vsecny infekce mi jdou hned na mandle, vzdycky to zacina bolenim v krku. Tak uz mi to asi tak neprijde.
Ale od te doby, co jsem vyhazela coldrexiky a jedu v cecku, se to nejak konecne da.
A kolik ho beres? 2000 akutne?
Dcera když byla na jaro nemocná, tak streptest vyšel negativně, přesto doktor udělal klasický výtěr z krku a ten vyšel pozitivně.
@veria píše:
A kolik ho beres? 2000 akutne?
3000 nebo 4000 prvni den. Ale musi byt s postupnym uvolnovanim nebo to rozlozit behem dne
Dobré ráno,
tak ten Streptokill fakt zabral (ťuk, ťuk). Krk dceru bolí občas, ale prý jenom malinko. Když jsem se jí podívala na mandle, tak i pohledově, pro mně jako pro laika, je tam vidět velké zlepšení. Akorát jí teda začalo bolet břicho, tak nevím, jestli to není z toho, že to po vstřiknutí polyká.
Složením je opravdu jako Dubovky, ty doma mám taky, ale používám většinou zvenku.
@anahry můžu se jen zeptat, jestli dceru nakonec vyléčil ten Streptokill, nebo byla potřeba ta antibiotika?
Taky ted bojujeme s angínou, která se i přes léky nelepší, ani nezhoršuje, tak už nevím co..
@spiritt píše:
@anahry můžu se jen zeptat, jestli dceru nakonec vyléčil ten Streptokill, nebo byla potřeba ta antibiotika?
Taky ted bojujeme s angínou, která se i přes léky nelepší, ani nezhoršuje, tak už nevím co..
A je to skutečně bakteriální angína?
@spiritt píše:
Asi takhle, o té doby má pokoj (ťuk, ťuk). Vzhledem k tomu, že nic jiného jsem už nepřidávala, beru to tak, že Streptokill opravdu pomohl.
@Doctus To nevíme. Dělala jsem domácí crp test a vyšel zcela negativní. Doktor ale nedělal crp, ani stěry, ani nebral krev. jen uvažuje o prodloužení antibiotické léčby.
(diktovat mu, co má udělat si netroufám, tak tedy doufám, že ví, co dělá)
@spiritt
Prodloužení ATB léčby? Zkontrolovat kultivačně a ev. stěr, proč se ládovat zbytečně ATB.
@spiritt píše:
@Doctus To nevíme. Dělala jsem domácí crp test a vyšel zcela negativní. Doktor ale nedělal crp, ani stěry, ani nebral krev. jen uvažuje o prodloužení antibiotické léčby.
(diktovat mu, co má udělat si netroufám, tak tedy doufám, že ví, co dělá)
To bych si teda crp a stery vyzadala. Neboj se o to rict.
@spiritt Ten stěr bych si normálně vyžádala. Já teď měla 2× jinou bakterii a příznaky v krku jako angína. Ukázaly je až stěry.