Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Davas ji neco?
10 l. diteti s bolesti v krku dam dva dny po sobe 2000 mg cecka, 25 zinku, dalsi dny pulku. Strikam Streptokill, na kloktani salvej.
U nas vetsinou na progres staci to cecko samo o sobe.
Pokud bys to chtela jeste vic vytunit, tak po trech hodinach lzicka lichorerisnicove tinktury a 3* denne stava cibule+med jako na kasel
@anahry píše:
Jo, Bactoral jí dávám - teď už 2 x denně. Mně právě zaráží nulovej progres a na druhé straně nedošlo ani k zlepšení. Holka nemůže Klacid, Penicilin není, tak mám takové podezření, že se z toho vykroutil, aby nemusel řešit ATB (to ho nechci nějak hanit, ale mezi řečí se zmiňoval, že v poslední době tráví nejvíc času hledáním ATB). Já do ní taky ATB nechci rvát na slepo, ale zase, blíží se prázdniny a bylo by lepší to dořešit teď, než pořád čekat a pak bum - angína se vší parádou…
není důvod dávat ATB když je crp v normě, nepomůžou
@Lucie_Sx píše:
Davas ji neco?
10 l. diteti s bolesti v krku dam dva dny po sobe 2000 mg cecka, 25 zinku, dalsi dny pulku. Strikam Streptokill, na kloktani salvej.
U nas vetsinou na progres staci to cecko samo o sobe.Pokud bys to chtela jeste vic vytunit, tak po trech hodinach lzicka lichorerisnicove tinktury a 3* denne stava cibule+med jako na kasel
Dávám vše možné, nechtěla jsem to sem všechno vypisovat. Lichořeřišnici dávám dětem s menšími přestávkami asi půl roku.
Teď koukám na ten Streptokill, pomohl??
@medvidka Akorát jsem si dočetla diskuzi, kde uživatelka - lékařka píše, že CRP není jasným ukazatelem bakteriální angíny. Tak já nevím…
@anahry U nás penicilin je. Právě ho bere skoro celá rodina. ![]()
Manželovi se angína vrátila již podruhé, jedno dítě má spálovou angínu a jedno bezpříznakového streptokoka v krku. V okolí je toho spousty a pořád se to vrací.
Jinak si myslím, že by se měl léčit klinický obraz a když se to nelepší, atb by asi byly na místě, ani CRP není jednoznačný ukazatel vždycky.
Co to je ten Bactoral?
@anahry píše:
Dávám vše možné, nechtěla jsem to sem všechno vypisovat. Lichořeřišnici dávám dětem s menšími přestávkami asi půl roku.
Teď koukám na ten Streptokill, pomohl??
Syn mel povlaky a cepy, do tri dnu byl dobrej.
Akorat bacha na reflux, mne to asi trochu zhorsil, nastesti kratkodobe.
Ale ja nedam dopustit na to cecko, bez toho ani ranu.
@anahry píše:
@vokishka Zástup je právě pohotovost. Jsme na vesnici, tady to tak zkrátka funguje…
Stery bych ji kazdopadne udelat nechala, neni na co cekat..
Jj, nechat udělat pořádný klasický stěr, kdoví jak jsou ty rychlotesty spolehlivé…
@Lucie_Sx píše:
Syn mel povlaky a cepy, do tri dnu byl dobrej.
Akorat bacha na reflux, mne to asi trochu zhorsil, nastesti kratkodobe.
Ale ja nedam dopustit na to cecko, bez toho ani ranu.
Zkusím ještě ten Streptokill a pokud nebude do neděle zlepšení, tak jí vezmu na tu pohotovost.
@veria píše:
@anahry U nás penicilin je. Právě ho bere skoro celá rodina.
Manželovi se angína vrátila již podruhé, jedno dítě má spálovou angínu a jedno bezpříznakového streptokoka v krku. V okolí je toho spousty a pořád se to vrací.Jinak si myslím, že by se měl léčit klinický obraz a když se to nelepší, atb by asi byly na místě, ani CRP není jednoznačný ukazatel vždycky.
Co to je ten Bactoral?
To je zajímavé… Doktor mi tvrdí, že Penicilin prostě není. Ani Pamycon pro kluka před 14 dny nebyl.
Bactoral je orální probiotikum, které obsahuje hodné bakterie, které vystrnadí ty zlé - velice laicky řečeno.
@anahry píše:
To je zajímavé… Doktor mi tvrdí, že Penicilin prostě není. Ani Pamycon pro kluka před 14 dny nebyl.Bactoral je orální probiotikum, které obsahuje hodné bakterie, které vystrnadí ty zlé - velice laicky řečeno.
U nas opravdu je, a to jak Penbene, tak V-Penicilin.
Manzel dostal na imunitu Luivac.
@anahry píše:
To je zajímavé… Doktor mi tvrdí, že Penicilin prostě není. Ani Pamycon pro kluka před 14 dny nebyl.Bactoral je orální probiotikum, které obsahuje hodné bakterie, které vystrnadí ty zlé - velice laicky řečeno.
Já dostala v minulém týdnu Penbene i Pamycon v pohodě
Na konci května proběhlo zásobení PNC přípravky, ale to už je zase nějaká doba, takže se to samozřejmě dost mění. U nás na malém městě minulý týden V-Penicilin bez problemů, tohle úterý v Plzni Ospen už ne, ale Penbene ještě jo…dnes v té samé lékárně už nic. Mamka nakonec sjezdila po Plzni asi 6 lékáren, než se jí zadařilo-ale dle slov lékárnice brala jedno ze čtyř posledních balení.
Nevím, co by pomohlo, ale dnes jsem byla už po 3 u mého PL. Poprvé jsem prý měla angínu. Nasazený ant. po týdnu dobrý. Za týden po dobraní jsem opět nemohla polykat. Znovu ant. tentokrát zánět nosohltanu. Dnes opět, doktorka nabrala stěry a krev.
Jediné co konstatovala, že má víc pacientů, kterým se nějaká potvora stále vrací. Že se jí to ještě nestalo. Aby se něco tak často vracelo.
Jo jinak nemám žádné příznaky, ani kašel ani rýma. Teploty, pocení, nic. Vůbec nic, jen nemůžu polykat a cítím ten hlen v nosohltanu.
@KeckaJ píše:
Nevím, co by pomohlo, ale dnes jsem byla už po 3 u mého PL. Poprvé jsem prý měla angínu. Nasazený ant. po týdnu dobrý. Za týden po dobraní jsem opět nemohla polykat. Znovu ant. tentokrát zánět nosohltanu. Dnes opět, doktorka nabrala stěry a krev.Jediné co konstatovala, že má víc pacientů, kterým se nějaká potvora stále vrací. Že se jí to ještě nestalo. Aby se něco tak často vracelo.
Jo jinak nemám žádné příznaky, ani kašel ani rýma. Teploty, pocení, nic. Vůbec nic, jen nemůžu polykat a cítím ten hlen v nosohltanu.
Atb na angínu se dávají na 10 dní, pokud jsi měla na týden, tak možná proto se to vrátilo. Špatně nasazená atb.