Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat, když syn má zlomenou kost u kotníku, jak je to s OČR? Je to placené klasicky na těch 9dní nebo dýl?
Syn měl nohu zkomenou v zimě. Placených je 9 dní, ale zůstat s ním doma můžeš, jak dlouho je potřeba.
Pokud nesplňuje podmínku nějaký počet dní v nemocnici, tak je placených 9 dní. Je jasné, že je to problém, ale kdyby byla škola, tak by asi byl schopný do ní chodit - jezdit na vozíčku atd.
@Aspera píše:
Pokud nesplňuje podmínku nějaký počet dní v nemocnici, tak je placených 9 dní. Je jasné, že je to problém, ale kdyby byla škola, tak by asi byl schopný do ní chodit - jezdit na vozíčku atd.
Tak my treba mame starou skolu, zadny vytah, v prizemi jsou jen dve tridy, vse ostatní v patre. Druhy stupeň ve druhem.
@vokishka píše:
Tak my treba mame starou skolu, zadny vytah, v prizemi jsou jen dve tridy, vse ostatní v patre. Druhy stupeň ve druhem.
To my taky a syna kamarad proste pajdal o berlich. Prece nebude vic jak 2 mesice doma.
@vokishka píše:
To jsme do nedávna měli taky a děti o berlích chodily do školy. Co šlo se přesunulo dolů a zbytek hopkaly. Nyní už máme naštěstí plošinu, sice super pomalou, ale jezdí.
@vokishka píše:
Ono je i otázka jak je starý. Ti menší se v pohodě poponesou.
Děti v okolí se zlomenými nohami chodí taky do školy. Doma jen v případě nechodící sádry. Potom už je pohyb žádoucí.
@1Pears1 Tak ten, o kterem mluvim, to mel nechodici cele 2 mesice, on to nemel v sádře, nebot mel i vnější zranění, ale slapnout na to nesmel.
Syn byl doma 10 týdnů, měl nechodící sádru až do třísla. Ke konci by se mohl ve škole pajdat o berlích, ale mají třídu v 5. patře a nebylo mu umožněno používat plošinu a výtah, které jsou aspoň do nějakého patra.
OČR jsem měla klasicky 9 dní placenou, pak jsme to různě pytlíkovali, muž HO, já třeba do práce 13-21, mám tu možnost.
Bylo mu 13, ale jídlo by si neudělal, vodu nedones, neumyl se sám. Taky jsme se snažili dělat školu.
Dalších asi 5 týdnů chodil do školy i berlích, už bez sádry a vyskákat 5 pater nebylo jen tak.
Tak u nás ředitel nechce, aby děti o berlích s nechodici sádrou byli ve škole. Stačí strcení a dítě letí i s berlemi na zem. Zrovna jsem s dcerou doma se zlomeninou bérce (7.trida).
@Labužník Alenka02 No, rekla bych, ze nechtít může, ale to je tak asi vsechno. Nemůže jen tak vyloucit dite ze vzdělávání, jen protože ma nejaky drobny telesny hendikep.
Má druhý týden zlomeninu, tudíž je to čerstvé. Takže je doma a s učiteli jsme domluveni. Navíc je to školní úraz z lyžáku.
@Labužník Alenka02 píše: Více
Tak když s ní můžeš být doma, je to vaše věc. Ale ředitel jí prostě do školy zakázat jít nemůže.