Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli někoho netrápil podobný problém.
Poslední týden mám takový tlak v hlavě ke kterému se přidalo brnění v hlavě a jakoby pocit husí kůže, která projede hlavou (parkrat za den). Vše se odehrává pouze v pravé straně. Dnes mě i polila horkost tou pravou stranou, to bylo chvilkové, měla jsem pocit horka i ucha.
Tlak v hlavě začal den nebo dva po fyzioterapii, kdy došlo k mobilizaci pánevniho dna, netuším jestli to muže byt k tomu. Plus jsem začala 3 týdnem užívat vítal i houby cordyceps a reishi, také nevím, jestli to nemůže byt způsobeno tím.
Jinak bolesti hlavy mívám od krční páteře, ale to bývá jako kdybych měla hlavu ve svěraku, to teď není.
Jsem z toho akorát ve stresu, na neurologii jsem objednána, ale ty čekací lhůty jsou děs.
Proto jsem se chtěla zeptat a trochu uklidnit, neměl někdo podobný problém s brněním hlavy a tlakem? Dekuji
To bude tou mobilizací, někde je něco skříplýho. Placebo tabletky na výrobu drahé moč to dělat nebudou.
Máš předepsanou nějakou protahovací soustavu na cvičení? Cvičíš?
Jestli ne, tak zkus třeba tohle - https://www.youtube.com/watch?…
nechoď přes bolest, ale pokud někde bude nějaký významnější tlak při nějakém pohybu, tak v té poloze zůstej a pořádně prodýchejt. Tedy drž a pomalu a hluboce se nadechuj a vydechuj, alespoň pětkrát a pak to zkus v té poloze dát o trošičku dá, opět ne tak, aby to bolelo, jen k tlaku a znovu pomalu a hluboce dýchej
@Ou myslíte? To mě trochu uklidnilo, je pravda, že to začalo den nebo dva po.
První dva dny to bylo jen při rychlém pochybu, když jsem se zohla pro něco nebo rychle se predklonila. Tak mě tak intenzivně zatlačilo ze zvrcha hlavy na prave straně. Byl to taky bolestivý narazovy tlak. Teď už 4 dnem se přidal tlak celodenní v te prave části + to brnění. Je to pocit jak kdyby se mi ten mozek tam nevešel a tlačil na kost ( nevím jak jinak to popsat😃)
Nemám žádnou sestavu, docházím pouze má mobilizace pánevniho dna a někdy žeber, to teď neproběhlo.
Možná jsem blbec, ale nikde se nemůžu dočíst jaký cvik, nevím v jaké poloze mám vydržet, děkuji za upřesnění, snad mate pravdu 🙏🏼
Příspěvek upraven 12.01.23 v 17:30
@Zika1 píše:
@Ou aaaa už vidím odkaz, predtim tam nebyl. Dekuji
nebyl tam, neb jsem zapomněla na ctrl-v a udělala jen půlku.
Jo - ta mobilizace někde nějak proměnila svalové dysbalance ve spodní části trupu a postupně to udělalo jiné dysbalance na krku
Tedy fyzioterape funguje, hýbe se to, teď je jen zapotřebí to podchytit a srovna tak, aby to nezatuhlo.
Krk bych případně mazala něčím prohřívajícm a uvolňujícím a nosila venku šály.
Ja bych to tipla na krční páteř. Pokud něco brni, tak je to vždy „něco“ s nervem..nejčastěji podráždění nervu. S tou husí kůži po hlavě se mi to stalo už párkrát a mám také problémy s krční páteří. Když páteř pretizim, tak mám taky hlavu jak ve sveraku.
@S.maya také jsem si říkala, že by to mohlo byt i z toho. Mám šedavé zaměstnání a za PC sedím skoro cely den. Hlavu ve sveraku jsem měla hlavně u spanků, toto je ale jiné.
Ten tlak je strašně nepříjemný, je to opravdu jakobych měla “otekly mozek” a tlačil na lebku. Dneska mě tlačí i ucho. Vše se děje pouze na pravé straně, což mě docela znepokojuje.
Honí se mi hlavou hrozné myšlenky 🙈
Také jsem hodně četla, ze by to mohla byt krční pater, což vím, ze určitě nemám Ok. Chodím i na masaze a limfy na ramenech a kolem krku tak těch jech, vždycky ty uzliky rozmasiruje a ze jich tam je 🙈 plus mám blbé drženi těla, ramena i hlava mi jdou dopředu.
Takže to opravdu mohla byt kombinace mobilizace a krční páteře, snad to tak bude 🙏🏼
Někde jsem četla staré diskuze, kde mělo dost lidi podobný problém, ale nikde jsem se nedocetla, co to teda bylo a jak dlouho to trvalo, proto jsem založila i tuto diskuzi, zda se někdo objeví.
Moc děkuji za odpověď, snad už nebudu mít takové nervy z toho.
@Zika1 píše:
@S.maya také jsem si říkala, že by to mohlo byt i z toho. Mám šedavé zaměstnání a za PC sedím skoro cely den. Hlavu ve sveraku jsem měla hlavně u spanků, toto je ale jiné.
Ten tlak je strašně nepříjemný, je to opravdu jakobych měla “otekly mozek” a tlačil na lebku. Dneska mě tlačí i ucho. Vše se děje pouze na pravé straně, což mě docela znepokojuje.
Honí se mi hlavou hrozné myšlenky 🙈
Také jsem hodně četla, ze by to mohla byt krční pater, což vím, ze určitě nemám Ok. Chodím i na masaze a limfy na ramenech a kolem krku tak těch jech, vždycky ty uzliky rozmasiruje a ze jich tam je 🙈 plus mám blbé drženi těla, ramena i hlava mi jdou dopředu.
Takže to opravdu mohla byt kombinace mobilizace a krční páteře, snad to tak bude :pray_tone
Někde jsem četla staré diskuze, kde mělo dost lidi podobný problém, ale nikde jsem se nedocetla, co to teda bylo a jak dlouho to trvalo, proto jsem založila i tuto diskuzi, zda se někdo objeví.
Moc děkuji za odpověď, snad už nebudu mít takové nervy z toho.
No já mám sem tam bolesti také jen na pravé straně a jde to i do pravého ucha a krku. Je to taková tupá bolest, která po chvíli odezní. Zkuste si masírovat horní trapezy. Ty jsou určitě zkrácené a mačkání krční páteř k sobě
Me hodně pomůže když si krk nahreju pytlikem s peckami, co se ohřeje v mikrovlnce. To uvolní svaly a pak je promasiruji.
@Zika1 Ahojky, jak jsi na tom? Právě mám to stejné plus hlasité pískání v uších ( mam tinitus již dlouho jen se to extreme zhoršilo) a tlak v hlavě a uších. Jsem z toho nervózní, dnes se přidala blokáda krční páteře, bolest ramene a trapézů a hrozná únava. Na neurologii jdu 26.1..
@Verisfejt Jee já také jdu 26.1 😃
Já jsem to zřejmě měla opravdu z te mobilizace, je možné i ze zablokované krční páteře, psala jsem hned paní fyzioterapeutce a ta mi to potvrdila.
Po týdnu zhruba se to zlepšilo, ze jsem v tom neměla celodenní tlak. Jenom při rychlém pohybu nebo tlaku do hlavy a to mám doteď, vždycky mě tím projede takový bolestivý tlak.
Od fyzio mi bylo řečeno protahovat krcni pater a nahrivat krk a krize nějakým nahřívacím polštářkem + jsem cvičila dle toho videa výše.
Já už to mám tři týdny, tlak v hlavě a v uších + trošku motání
, jen teď se to po intenzivní rehabilitaci krční páteře hodně zhoršilo a přidalo se to brnění v hlavě, pálení mezi lopatkami. Tak doufám, že se to brzy zlepší.
Tak ať ti to na neurologii dobře dopadne ![]()
@Verisfejt já měla ten tlak na jedny straně bylo to přesně od poloviny hlavy doprava. V uších mě pak začalo taky tlačit, bylo to strašný. Myslela jsem si ze mi ta práva strana exploduje. Brnění jsem měla jeden cely den, bylo to nepříjemný a do toho mě tudma projizdela i husi kuze 🙈
Dle fyzio to bude od krční páteře a když se vám to tím zhoršilo, tak si myslím, ze to bude od toho, je potřeba nahrivat a protahovat a snad to pomůže 💪🏼 Taky držím pěsti 🍀
Teď už jsem docela klidná, ale predtim to bylo strašný, netušila jsem, ze takový věci muže způsobit krčka, potom jsem se docetla takový příběhy a mohla za to krční páteř až jsem se divila 🙈
Zdravim jak dopadly vaše problémy čím to bylo způsobeno mám teď něco podobného díky ![]()
@Nicketak to brnění a tlak jsem měla ze špatně udělané fyzioterapie. Každopádně kvůli tomu se mi rozjely další problémy, byla jsem z toho totálně vypsychovana, jak mě ta hlava tlačila, že se to pak zhoršovalo a další problémy se přidávaly. Měla jsem udělaný potom i ct a magnet, vše v pořádku. Každopádně samotný problém byl z té fyzio, která byla špatně udělana, byla jsem na spraveni pánevniho dna a jak se nedodržel nějaký postup, tak se mi tam něco bloklo a projektovalo do hlavy. To mi, ale řekli až po několika měsících, kdy jsem trpěla a byla zralá na psychinu😃 😃