Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holčičky prosím vás máte nějaká zkušenosti s AD, popřípadě přímo značky Deprex? Kdy jste začaly trochu cítit změnu? Mám to na úzkosti a depresivní stavy.
Díky moc, budu ráda když se někdo ozve ❣️
@levandule 30 píše:
Holčičky prosím vás máte nějaká zkušenosti s AD, popřípadě přímo značky Deprex? Kdy jste začaly trochu cítit změnu? Mám to na úzkosti a depresivní stavy.
Díky moc, budu ráda když se někdo ozve ❣️
Ahoj, Deprex beru 40 mg, brala jsem i 60 mg, ale hrozně mi bušilo srdce. Abych pravdu řekla, tak úplně mi nezabral, taky jsem ho dostala na úzkosti, OCD a deprese. Ale kdybych ho neměla, bylo by asi ještě hůř. Jinak AD obecně zabírají tak od 3. týdne, někdy to může trvat i 2 měsíce. Držím palce.
@Lollitka píše:
Ahoj, Deprex beru 40 mg, brala jsem i 60 mg, ale hrozně mi bušilo srdce. Abych pravdu řekla, tak úplně mi nezabral, taky jsem ho dostala na úzkosti, OCD a deprese. Ale kdybych ho neměla, bylo by asi ještě hůř. Jinak AD obecně zabírají tak od 3. týdne, někdy to může trvat i 2 měsíce. Držím palce.
Pokud ti úplně nezabral, tak proč ho bereš dál?
Zkoušela jsi třeba Rxulti?
@Freya_H
Rxulti je na předpis, takže těžko ho může “zkoušet” bez indikace. Navíc to není antidepresivum, ale antipsychotikum.
@noiretblanc píše:
@Freya_H
Rxulti je na předpis, takže těžko ho může “zkoušet” bez indikace. Navíc to není antidepresivum, ale antipsychotikum.
Ano, je to antipsychotikum s výrazně antidepresivním účinkem. Co se depresí týče, rozhodně bych mu věřila více než SSRI antidepresivům, které Lollitka vyzkoušela snad všechny a evidentně bez valného účinku
Na předpis samozřejmě je, ale to je i ten Deprex. Vše je jen o komunikaci s lékařem.
@Freya_H píše:
Ano, je to antipsychotikum s výrazně antidepresivním účinkem. Co se depresí týče, rozhodně bych mu věřila více než SSRI antidepresivům, které Lollitka vyzkoušela snad všechny a evidentně bez valného účinkuNa předpis samozřejmě je, ale to je i ten Deprex. Vše je jen o komunikaci s lékařem.
Co tě vede k tomu, že “věříš antipsychotikům víc než SSRI? V čem jim víc věříš?
@Freya_H píše:
Pokud ti úplně nezabral, tak proč ho bereš dál?Zkoušela jsi třeba Rxulti?
No Rxulti je jediné antipsychotikum, které jsem nebrala… Beru Abilify, Quetiapin a Latudu… Deprex pomáhá částečně a i za to jsem ráda.
@noiretblanc píše:
Co tě vede k tomu, že “věříš antipsychotikům víc než SSRI? V čem jim víc věříš?
Prosím, nepřišla ti moje SZ? Psala jsem ji někdy před týdnem cca, ale tys mi jednou napsala, že se ti jen zobrazilo, že jsem ti psala, ale ne ta zpráva, tak jestli náhodou tahle taky nedošla. Moc děkuji.
@Lollitka píše:
Prosím, nepřišla ti moje SZ? Psala jsem ji někdy před týdnem cca, ale tys mi jednou napsala, že se ti jen zobrazilo, že jsem ti psala, ale ne ta zpráva, tak jestli náhodou tahle taky nedošla. Moc děkuji.
Jestli je to na me, tak ne, bohužel nic nedorazilo ![]()
@Freya_H píše:
Jestli je to na me, tak ne, bohužel nic nedorazilo
Nene, to jsem reagovala na @noiretblanc které jsem již SZ psala…
@Lollitka píše:
No Rxulti je jediné antipsychotikum, které jsem nebrala… Beru Abilify, Quetiapin a Latudu… Deprex pomáhá částečně a i za to jsem ráda.
Ty bereš 3 antipsychotika naráz a ještě do toho chodíš na depotky…?
Hele Loli já nevím, ale fakt bych to zkusila minimálně zkozultovat s jiným lékařem. Také jsem tohle zažila u „naší“ paní doktorky – 5 léků naráz, úleva částečná. Jsem u jiného lékáře – 3 léky naráz a úleva značná ![]()
@Freya_H píše:
Ty bereš 3 antipsychotika naráz a ještě do toho chodíš na depotky…?Hele Loli já nevím, ale fakt bych to zkusila minimálně zkozultovat s jiným lékařem. Také jsem tohle zažila u „naší“ paní doktorky – 5 léků naráz, úleva částečná. Jsem u jiného lékáře – 3 léky naráz a úleva značná
Nene, Abilify mám depotku, takže dohromady 4 druhy léků, to mi ještě přijde ok. Psychiatričku mám moc fajn, fakt se snaží a vystřídaly jsme toho už fakt hodně, jinam nechci. Byla jsem hodněkrát v léčebně, kde mi taky dávali různé kombinace a taky to nikdy nebyl zázrak, takže to není chyba mojí psychiatričky. A ty bereš co?
@Lollitka píše:
Nojo, uz to vidím
Napíšu.