Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jak vás dlouho v Bohunicích nechali přenášet?
@beata123 píše:
@scentini
Tyjo to je docela dlouho jsem čekala tak 5.
No je to hodne, stejne se muselo vyvolavat.
Nejsem tedy z Brna, ale bylo mi řečeno, že nechávají přenášet týden od druhého termínu (termín dle utz) ![]()
Jen pozor, přenášení je až 42+0. Do té doby je to fyziologické těhotenství, i když někteří lékaři chtějí mít vše co nejdřív za sebou. A nikdo taky nemá právo vás „nenechat přenášet“, je to vaše dítě, vaše těhotenství a vaše tělo a nikdo vás do vyvolávání nutit nemůže (i když to dělají; nenechte si vyvolání vnutit, takový porod je mnohem bolestivější, nehledě na psychiku maminky i miminka) ![]()
Před třinácti lety jsem přenášela díky Bohunicím dceru jako prvorodička 13 dnů. Plodová voda mi praskla doma, byla kalná a i přesto mě nechali ještě celý den a noc na hekárně a až druhý den v poledne mi vyvolali porod, dítě nešlo ven, tahali ji až do večera. Dcera měla zánět močových cest a teploty, dostala kanylu do zápěstí, pak do čelíčka a já byla tři dny v limbu, protože jsem vykrvácela, když mi rvali placentu z dělohy. O kojení ani nemluvím. Prostě jsem jim věřila. Trvalo mi několik let, než jsem byla vůbec schopná myslet na druhé dítě.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.