Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravim ![]()
Prosím bruslící maminky o názor a zkušenosti, zda lze jezdit na in-linech s kočárkem bez ruční brzdy?
Bruslit umím, ale trochu se bojím toho, ze mi muže někdo vběhnout do cesty (pes, dítě) a já určitě na místě nezastavím. Přijde mi, že ale ruční brzda mi stejně při takovým brždění nepomůže, ne?
Mám víc kočárů, mimo jiné Icoo Peak 4 Air (ten jediný z nich by připadal trochu v úvahu), ten je sice jako tank, stabilní 4kolka, ale ruční brzdu nemá, tak nevím zda by stačil? Jezdíte někdo s kočárkem bez brzdy? Hlavně si říkám, že ten Icoo má asi 22kg, dítě 10kg - takže těžko zabrzdím při problému na místě jen s brzdou na brusli ![]()
Uvažuju, že si koupím ještě jeden kočar (jetej) s brzdou jen na brusle, řekla bych, že tak za 2-3t bych sehnala, ale přijde mi, že ani s lehčím kočarkem a s ruční brzdou stejně nezabrzdím na místě…nebo máte jiné zkušenosti? Mám pár tipů - quinny speedy, quinny freestyle, jane slalom, pp gt3, red castle nebo bebe confort high trek…některé z nich bych asi musela vyřadit, neb mám obříka
ale jinak asi budou na brusle vhodnější, ne?
No pokud mne někdo sejme, tak asi s čímkoliv ![]()
Předem moc díky za vaše zkušenosti a přeji hezkou neděli ![]()
Martina
Jezdila jsem s klasickým 4kol sporťákem zn. bobas
Polskej tank, těžkej jako kráááá…
. I s dítětem a svačinou těk 25+ kg hodil. byl stailní, bruslilo se s ním suprově. Kdybych přejela psa, bylo by mi to trochu fuk, myslím že na cikl. stezce nemá co dělat (pejskaři se snad neurazí). A s dětmi .. toliko jich tam zas není.
Poté jsem pořídila PP GT, taky supr tank na bruslení. Zastavení na fleku ale taky nelze. Řekla bych že jsem zastavila jen o něco dřív než s nebržděným kočárem. A to brzdím jak kočár tak sebe bruslí.
Pokud by ti před kočár někdo vběhl, nezastavíš. Hlavně si tedy pořiď kočár, nebo dítě kvalitně připoutej aby příp. nevypadlo. Tj, řádně přitáhnout pásy přes ramena, pokud nejsou, tak přimontovat klasické kšíry.
Jinak musím říct, že stejně jako před kolem, všichni uhýbaly i před kočárem …
já byla s přítelem zkoušet brusle a kočár mame x-landera a teda nic moc, přijde mi to fakt nebezpečný i vyhnout se nečekaný překážce je problém takže si koupím jane slalom prý je supr a ta brzda mi přijde bezpečnější
Já jezdím s cyklovozíkem s joggingovou úpravou.Je tam brzda na předním kole, hezky zabrzdím skoro na místě, ale musím se do vozíku opřít.Je těžkej má 30kg.Zkoušela jsem jezdit s kočárkem bez brzdy a po rovince to není problém, jezdila jsem po malém parku nebo u nás po parkovišti a dalo se to.
Kamarádka jezdí po Ladronce v Praze s kladickým čtyřkolovým kočárkem bez brzdy(TAKO) a taky v pohodě.Pokud nepojedeš po cyklostezce kde je to třeba z kopce, tak bych se toho nebála.
Pokud můžeš investovat do kočáru s brzdou, raději bych si ho pořídila, už jen pro vlastní klid.Přece jen tou brzdičkou zabrzdíš lépe než jenom brzdou na brusli.
Diky
Na nejaky cyklostezky se budu muset mrknout, myslela jsem ze bych jezdila do prazskych parků…stromovka, letna, ladronka, podel vltavy atd, jeste jsem to moc nezkoumala (nejsem z ph), ale zrovna na techto mistech je lidi, deti i psu mraky ![]()
Presne mne napadlo, ze budu muset pripoutat i pres raminka (i kdyz jinak horni cast nepoutam), kdyby preci jen nahodou…
http://www.modrykonik.cz/…t-high-trek/, asi by šla do něčeho takového,brzda je dobrá,s těžkým kočárem se fakt nedá na místě zastavit,já jela jen jednou s malým v těžkým hl. kočáru a vezl ho přítel(profes.hokejista) jemu jsem fakt věřila,že to zvládne,jinak možná pro větší stab.v předu dvě kola,já osobně bruslit moc neumím,ale kdybych chtěla jezdit na kol.bruslích s kočárem tak ta brzda je dobrá,měla jsem casualplay s4 a jezdila jsem s ním z dost prudkého kopce a bez brzdy bych to nedala
,jinak když ti do cesty vjede dítko a nebudeš mooc rozjetá tak to s tou ruční brzdou zvládneš,ale vyzkoušej to i s kočárem co máš a uvidíš sama
@zichisek píše:
Já jezdím s cyklovozíkem s joggingovou úpravou.Je tam brzda na předním kole, hezky zabrzdím skoro na místě, ale musím se do vozíku opřít.Je těžkej má 30kg.Zkoušela jsem jezdit s kočárkem bez brzdy a po rovince to není problém, jezdila jsem po malém parku nebo u nás po parkovišti a dalo se to.
Kamarádka jezdí po Ladronce v Praze s kladickým čtyřkolovým kočárkem bez brzdy(TAKO) a taky v pohodě.Pokud nepojedeš po cyklostezce kde je to třeba z kopce, tak bych se toho nebála.
Pokud můžeš investovat do kočáru s brzdou, raději bych si ho pořídila, už jen pro vlastní klid.Přece jen tou brzdičkou zabrzdíš lépe než jenom brzdou na brusli.
Nebyl by problem za par tisic koupit jeste jeden kocar, ale bojim se, ze kocar za 2 tisice bude v hroznym stavu, jakoze treba po chvili odejde brzda nebo neco podobne dulezityho
Navic nevim ktery z tech vyse uvedenych bych mela vybrat-taky na ne vzdy prectu nejakou negativni vec-napr. kratkou zadovou operku-a to by mne nastvalo, kdyby mu byl za pul roku malej
Cyklovozik je idealni, ale to uz se mi investovat nechce, je fakt drahej ![]()
@jannaa píše:
http://www.modrykonik.cz/…t-high-trek/, asi by šla do něčeho takového,brzda je dobrá,s těžkým kočárem se fakt nedá na místě zastavit,já jela jen jednou s malým v těžkým hl. kočáru a vezl ho přítel(profes.hokejista) jemu jsem fakt věřila,že to zvládne,jinak možná pro větší stab.v předu dvě kola,já osobně bruslit moc neumím,ale kdybych chtěla jezdit na kol.bruslích s kočárem tak ta brzda je dobrá,měla jsem casualplay s4 a jezdila jsem s ním z dost prudkého kopce a bez brzdy bych to nedala,jinak když ti do cesty vjede dítko a nebudeš mooc rozjetá tak to s tou ruční brzdou zvládneš,ale vyzkoušej to i s kočárem co máš a uvidíš sama
Jj, ten bebe confort mi taky prisel dobry, ale cetla jsem, ze se tam nevejdou deti uz v 1,5-2 letech…coz je dost blby-mam velky dite uz ted ![]()
Bebe Confort je fakt malej, ten už bych nebrala. Vzala bych buď PP nebo Jané. Ale pořídila bych to, já si to bez brzdy neumím představit. Kámoška koupila za 5 tisíc i Croozera, tak taky možnost, využiješ i do lesa. Záleží co potřebuješ.
Já mám PegPerego GT3 a na brusle je super
a přijde mi, že i hodně staré GT3 jsou v dobrém stavu, resp. maximálně je potřeba je prostříkat WDčkem a teflonovým sprejem, vyčistit uchycení předního kolečka a seřídit ruční brzdu.
Holky, omlouvám se, jestli je to mimo téma. Máte někdo zkušenost s bruslením s Casualplay S4? Ráda bych s ním vyrazila, dá se?
@suvik píše:
Bebe Confort je fakt malej, ten už bych nebrala. Vzala bych buď PP nebo Jané. Ale pořídila bych to, já si to bez brzdy neumím představit. Kámoška koupila za 5 tisíc i Croozera, tak taky možnost, využiješ i do lesa. Záleží co potřebuješ.
Janecek jsem videla dost s poruchovym kolem, navic brzdi rucni brzda predni kolo, to bych radeji tu na zadni…asi se mrknu po tom peregu ![]()
Croozer za 5 by taky sel, ale do terenu mam to Icoo, dalsi tank uz by bylo moc
Ale diky ![]()
Já jezdím právě s Peregem, ségra s Bebe Confortem a teď má i dvojmístnej Crozer. S tím se jezdí nejlíp, ale jak říkáš, pokud ho jinak nevyužiješ, je to zbytečný. A ten Bebe Confort má krátkou sedačku a je celej takovej vachrlatej, proto bych o něm vůbec neuvažovala, navíc podle mě z druhé ruky právě nemusí být v moc dobrým stavu (teda soudě dle sestřinýho).
@j.a.n.i1 píše:
Já mám PegPerego GT3 a na brusle je supera přijde mi, že i hodně staré GT3 jsou v dobrém stavu, resp. maximálně je potřeba je prostříkat WDčkem a teflonovým sprejem, vyčistit uchycení předního kolečka a seřídit ruční brzdu.
Jani, diky, to je dobre vedet ![]()
Jen prosim o info, kde koupim to WDcko (ani teda nevim co to je) a teflonovy sprej?