Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, už 5 den mam brutální rýmu zalehlé uši, bolavej krk, máte nějaké osvědčené domácí recepty co pomáhá. Jsem tak zahleněná že po kašli se mi chce zvracet. Vim, že je to hnusný téma, ale napadá mě že na začátku jsem měla klasickou světlou rýmu, ted hutnou do zelena…neznamená to že už to odchází z těla.?
@prdelinka_p1 znamená to infekční rýmu a mazala bych k doktorovi
Mám teď zánět průdušnice, od doktorky doporučeno na kašel ACC ling, mám dojem, že mi hodně pomohl. na rýmu bych si koupila nějaké kapky. Jinak z domácích receptů na kašel určitě cibulovej sirup ![]()
Zelená rýma -je z infence, hnisavá, atd… dávají se na to ATB kapky, ale ty ti napíše doktor!
@iiiv díky zítra zajdu, malej má to stejné tak mě čeká i dětská…
Tak tohle se mi táhne už třetí týden. první dny jsem myslela, že zdechnu na bolest uší.
byla jsem na výtěrech krku a z nosu, CRP 8, závěr??? je to virové, atb nepomůžou. Už mám pocit, že rýmička je fakt smrtelná nemoc ![]()
@Anonymní píše:
Tak tohle se mi táhne už třetí týden. první dny jsem myslela, že zdechnu na bolest uší.
byla jsem na výtěrech krku a z nosu, CRP 8, závěr??? je to virové, atb nepomůžou. Už mám pocit, že rýmička je fakt smrtelná nemoc
Nevím no. Syn to měl cca 3týdny zpět. Měl zelenou rýmu a „smrděla“-hned mu mudra dala Pamykoin což Atb jsou a zabralo to..
@prdelinka_p1
Ta rýma ti může vlézt do uší a pak si „užiješ“ daleko víc. loni mi kvůli rýmě dvakrát za sebou píchali obě uši a antibiotika jsem polykala tři týdny. Lepší jít dřív než pak trpět třikrát tolik. Dr. ti hlavu neutrhne.
Tak já jsem na tom stejně od pondělka ![]()
Normálně by mi zabral Stodal sirup, Hedelix, na noc dithiaden-při dávivém kašli. Na rýmu napařování-používám heřmánek nebo eukalyptus.
Pokud při kašli bolí na hrudníku tak pomáhá zábal.
Cibulový sirup a ovesný čaj.
Já jsem těhotná, tak mám momentálně omezené možnosti léků.
@zichisek Tak to ti nezávidim…ted jsem se nacpala chemii tak uvidim…a zítra ráno klušu k doktorce…