brýle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1762
28.5.07 15:53

brýle

Ahoj holky,
chtěla bych poprosit o radu. Klárka nosí už rok brýle (má astigmatismus) a teď zvažujeme, že jí necháme udělat samozabarvovací nebo černé brýle. Ty černé by ale byly asi jen k moři, nedokážu si představit, že tady běhá domů a ven a vždycky si je vymění. Proto zvažuji samozabarvovací Transitions, prý reagují rychle, jsou ale dost drahé, tak se chci poradit. Nemáte s nimi někdo zkušenosti, buď osobní nebo s dětmi?
Děkuji,Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20656
28.5.07 16:33

Sama zkušenosti nemám, ale manžel má samozabarvovací skla u brýlí anemůže si to vynachválit.
Vím, že když si je kupoval, dávali mu na výběr různé intenzity filtru i různou barevnost. Bylo to sice z příplatek, ale manžel nelituje, obzvlášť při řízení si je moc chválí, taky od té doby nepotřebuje sluneční brýle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
28.5.07 16:59

Halko, já byla na transition děsně natěšená a pak jsem je musela v jejich akci bezplatné výměny nakonec vyměnit za čirá skla. Jednak: transition jsou podle mne, „plasťačky“ dost těžké a brýle mi dělaly otlaky na nose (ty samé obroučky teď s plasty už ne), nespoléhej na to, že se budou zabarvovat i v autě (jenom mírně a děsně pomalu) a v případě, že dceři vyberete malé-rozuměj úzké obroučky (míním tím od tváře k obočí), pak jí bude horem svítit jako mně (nikdo na to neupozornil) a bude mít bolavé oči. U mne to došlo tak daleko, že mi očařka radila nechat si od nich zaplatit i to léčení těžkého zánětu spojivek!!! Celkově bych řekla že tento druh skel je super a nemít ty problémy co jsem napsala, nevzdala bych se jich,ale prostě jsem si vybrala na tahle skla špatné obroučky. Chce to vybrat dobré brejle prostě. A další věc, nevím jak je to s poškrabáním té zabarvovací vrstvy, myslím že je na té přední straně.

• Citovat
  • Upravit
6337
28.5.07 18:19

Halko, tak mě jako dítěti v 6-ti letech taky byl zjištěn astigmatismus. A to mi na tuto vrozenou vadu očí přišli až když jsem měla velký úraz levého oka. Tehdy jsem začínala na sedmičkách dioptriích :roll: , ale jelikož jsem byla opravdu poctivka a brýle jsem pořád nosila a moje maminka mi každý loupala dýňové semínka(prý to pomáhá), tak jsem v 17-ti letech skončila na 1,5 dioptriích a to si držím dodnes, je mi 27 let.
A co se týče těch brýlí, o kterých uvažuješ, tak je to výborná věc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
28.5.07 21:46

Taky jsem je chtěla. Zatím jsem to ale odložila (čekám na „svou“ optičku - stěhuje se ). Dávají se prý jemom skleněné. jenom do celého rámku (ne silon, nebo vrtaná skla) a stály by prý… jedno sklo přes 2 000 kč + obruby… Takže celkem nejmín 6000kč
Tak nevím. je to dost drahý pro malý dítě… aby si je hned nerozbila a tím sklem si ještě neublížila…
Ovšem vím jak je to hrozný.
Já jsem kdysi nosila v létě dvoje brýle na nose. (když jsem nosila lenonky :oops: ). Jedny dioptrické a na ně stejné sluneční..ty ovšem neměly takové ty šlapky na nos.
Pak jsem si pořídila nové dioptrické brýle na kterých je na tom spoji mezi očima magnet a na ten se přilepují sluneční krytky. ty byly super, akorát musíš sundavat a nasazovat ten kryt, takže ho mám dost „ojetý“ (cpala jsem ho do kapsy jen tak a pod… :oops: ) a uvažovala jsem , že si ho nechám opravit, nebo ty samozabarvovací…no zatím nejsem rozhodnutá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
28.5.07 22:48

Leeo, já měla transition ve vrtraných…jak je to do silonu, to nevím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.6.07 21:48

Ahoj,
jsem optička a pokusím se to trošku vysvětlit. Zabarvovací čočky existují ve skleněné i plastové variantě. Sklo musí být v klasické celokovové obrubě, plast může být i ve vrtaných a vázaných na silon.
Co se týče ceny a intenzity. V plastovém provedení jsou dvě varianty 1) Transitions - ten se zabarvuje při plném slunci až na 85%, takže dost tmavé a cena je opravdu přibližně 2000 Kč/ks

1. existuje však ještě jedna varianta od firmy Essilor a s tou mám dobrou zkušenost - čočky Aclimates, které se barví asi na 65% a pro malé dítě by to úplně stačilo, aby si to přehazování brýlí nemusela tak hlídat. Cena je pak asi 1100Kč/ks
    Obě cenové varianty se počítají i antireflexní vrstvou, která je výborná hlavně do auta.
    A hlavně po zkušenostech se šilhajícími dětmi je nezbytný klobouček nebo kšiltovka, která očka v dostatečné míře přistíní. V kombinaci s brýlemi perfektní.
     Jana
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí