Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím, jak na zelenou rýmu. Dcerka má věčně u nosu zelenou nudli, asi co 2 minuty. Mě to docela natahuje a ještě když si to olízne, nebo prstem utře do pusy, tak cítím, jak se mi žaludek nadzvedává. Tak smrkáme a smrkáme, ale za 2 minuty to má zas. Co s tím? Díky Evča
Ahoj,
když je to zelená rýma, chtělo by to radši k doktorce, napíše vám možná atb kapičky do nosu. Na tohle už totiž ani Sterimar nebo Nasivin nebo něco podobného nepomůže. Ale třeba někdo poradí něco „přírodnějšího“.
Katka
Ahojky, nevím jestli to zabere na zelenou rýmu , ale na obyčejnou ano- bereme beď Grepofit, nebo Vironal, to je podle věku dětí. Já mám jedno starší a druhé mladší, tak má každý něco. Možná s tím nemá někdo dobré zkušenosti, je to na přírodní bázi a přijde mi to lepší než chemie. Jinak jsem dost pro prevenci a tak preventujeme a vitamínujeme jak se dá. Na zelanou rýmu jsme měli od dr Pamycon??? Asi myslím, bylo to na recept. Majka
Ahojky,
sice ještě nejsem zasloužilá mamina, ale jako zdravotní sestra bych možná trochu poradila…
Je to tak, že ta zelená rýma znamená / může znamenat bakteriální infekci, většinou jí předchází rýma obyčejná (průhledná nebo třeba do žluta), a bakteriální infekce potřebuje ATB. Určitě bych šla k doktorovi, při neléčení se mohou dál množit a rozšiřovat bakterie a infekce pak může přestoupit eustachovou trubicí do středního ucha nebo i pak do vedlejších nosních dutin. Jistě si následnou léčbu dokážeš představit. Tak bych šla k doktorovi, myslím, že přírodní léčba tady nepomůže! Raději jít k dr. jednou zbytečně než potom podstupovat nepříjemné zákroky na oRL.
Tak brzké uzdravení! I.
AHojky, urcite radeji zajdi k dr. My se ted zrovna z jedne zelene rymy dostavame. Zacalo to zelenou hnisavou rymou, za dva dny uz se pichalo jedno ucho, druhy den znovu obe dve usi, udelali ji vyter, zjistili nejakou potvoru bakterii a mala dostala antibiotika. A protoze jsem to chytla i ja, tak ted dobirame ATB obe dve. Jana