Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, naší dvouleté dceři začalo v sobotu „divně zapáchat“ z pusinky. Těžko se to popisuje, je to takový jakoby nasládlý zápach.
Já vím, že zápachem se může projevovat cukrovka. K té by ale měla být nadměrná žízeň a mi máme opačný problém, dcera během dne skoro nepije. Mám dost problém do ní něco dostat. Taky hrozně málo jí. Tak mě napadlo, jestli to nemůže být třeba tím.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Díky.
Renata
Ahoj
nám se to stalo asi 2krát a vždy stoho byla dost velká angína!
Ahojky, i u nás je takto bezpečně poznán nějaký problém v krku a to u obou ratolestí , někdy to je jen zarudnutí a párkrát i ta angína. Tak uvidíš, ale pokud nemáte teplotu tak to snad nebude taková divočina… Držím palce. Majka.
No, já jsem naopak někde četla, že se ta může projevovat nedostatek tekutin (a mám to vyzkoušeno na sobě, kdy jsem v nemocnici nemohla nějakou dobu pít kvůli možné operaci)…
Veru
U nás to zatím vzdycky byla angína..teploty jsme vubec nemeli, ale k doktorce jsem zasla a mela krk uplne flekatej. ![]()
Holky, díky za odpovědi. S tím krkem by to mohlo být ono, protože od té soboty skoro nejí. Teplotu nemá. Asi pro jistotu skočím zítra k doktorce.
U nás se taky něco podobného objevilo. Malej měl plnou pusinku aftů. Měl jakousi infekci. Tak se mrkni do pusinky jestli tam nemá nějakou infekci.
mava
Ahoj
michal měl taky už asi 4× tzv. acetonový dech… vyčetala jsem že to signalizuje nějakoíu nemoc, nebo že to může být při horečce či teplotě… nikdy ale neměl ani horečku ani teplotu a ani žádnou jinou nemoc… tak nevím:o( taky nás napadla cukrovka… pak to zase přešlo , tak jsme to nechali být…
Ahoj mám 5m dcerku, divně jí zapáchá z pusinky i dudlík je cítit, (ale já cítim i když ve vchodě na konci baráku vaří koprovku)
jo rostou jí teda zuby, jeden má venku kousek a druhej se dere ven.. myslíte, že je to tím??
u první dcery jsem si toho teda nevšimla..
díky moc
Dcerka mela ted neco podobneho pak i spatne jedla a nechtela pit nakonec jsem prisla na to, ze ma cervene mandle a virove afty- vypada to jako pupinky s bilou spickou pry je to strasne boli mela je taky na spodku jazyka. Doktor rikal ze jsou to virove afty co postihujou male deti kolem dvou let a je to hodne infekcni. Nakonec to vyvrcholilo ze jedla skoro tri dny jen zmrzlinu a nepila- jen chroupala kousicky ledu.
Acetonovy zapach z pusy mela taky a pak to prestalo, tak jsme k lekari nesli, dodnes nevim co to bylo, to jeste byla plne na um, takze z jidla to nebylo.