Šelest na srdíčku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
197
18.5.07 11:47

Šelest na srdíčku

Ahoj maminky,
prosím poraďte mi, nemáte některá zkušenost se šelestí na srdíčku? U mé 11ti měsíční dcery to našla doktorka, byli jsme na EKG a ultrazvuku a tam mi doktorka řekla, že má takový malý otvůrek nějak mezi pravou a levou síní srdeční nebo tak nějak, přesně nevým s levopravým zkratem. Ten otvůrek je asi 3 mm. Nevíte co to znamená? Prý se musí čekat, jestli se jí otvůrek uzavře. Mám starosti, protože bych chtěla, aby byla zdravá. Moc prosím, nemáte některá podobný problém? Na kontrolu máme jít po půl roce. Co se stane, když se jí ten otvůrek nezavře? Děkuji za jakoukoli odpověď.
 Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4419
18.5.07 12:22

Ahoj, Honzík to měl taky, doktorka mu to našla na 18-ti měsíční prohlídce. Byly jsme taky na EKG a UTZ. Měl úplně to samé, co vy. Když jsme byly na druhé prohlídce, už to měl pěkně srostlé, jakoby tam nic nebylo.

Mně to doktorka vysvětlovala tak, že když je mimi v bříšku, má jakoby o jednu cestičku k srdíčku navíc, která by měla po porodu srůst. Někdy jí to ale trvá dýl, tím pak je ta šelest. Není to nic závažného, jen se to hlídá a většinou se to růstem úplně ztratí. Jak jsem psala, když jsme šli po půl roce znova na EKG a UTZ, tak to už neměl vůbec a už tam nemusíme chodit. Krásně mu to srostlo. Vůbec se neboj, sroste to 8) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
18.5.07 12:58

Přesunuji do dětských nemocí. Sati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.5.07 13:22

ahojky.ja to mam od narozeni a je mi 25 let a problemy jsem nikdy nemela a to jsem i sportovala.dokonce prej selest ma 80procent lidi,ale malokdo o tom vi :wink: kamca

• Citovat
  • Upravit
879
18.5.07 14:05

AHoj,
můj mladší syn má přesně stejný problém.
Byli jsme už asi 3× na kardiologii, vždy mu natočí EKG, vyšetří, řeknou,že je to stejné, a kdy na příští kontrolu.
Jinak mám hlídat jestli není dušný, nepromodrává apod.
Taky jsem z toho byla vyděšená,ale prý to není nic až tak moc závažného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
23.5.07 15:29

Re: Šelest na srdíčku

narcisek píše:
Ahoj maminky,
prosím poraďte mi, nemáte některá zkušenost se šelestí na srdíčku? U mé 11ti měsíční dcery to našla doktorka, byli jsme na EKG a ultrazvuku a tam mi doktorka řekla, že má takový malý otvůrek nějak mezi pravou a levou síní srdeční nebo tak nějak, přesně nevým s levopravým zkratem. Ten otvůrek je asi 3 mm. Nevíte co to znamená? Prý se musí čekat, jestli se jí otvůrek uzavře. Mám starosti, protože bych chtěla, aby byla zdravá. Moc prosím, nemáte některá podobný problém? Na kontrolu máme jít po půl roce. Co se stane, když se jí ten otvůrek nezavře? Děkuji za jakoukoli odpověď.
 Dana

Ahoj, je tady jeste jedno forum o selestu. Moje miminko jej ma taky ale defekt komoroveho septa. 3mm je docela malo a ocekavalo by se zahojeni kdyby ne asi by vas tam honili casteji, my tam byli skoro kazdy tyden ;)
v tom nejhorsim pripade ze by se otvurek zvetsil nebo vadil by hrozila operace ale jsou uz dost bezne a u defektu sinoveho septa se tusim nedelaji ani rozriznutim hrudniku.
Jinak rocne se rodi asi 600deti jen v CR s touto vadou a vetsine se zahoji do roka pripadne do sedmi let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
30.5.07 08:26

Ahoj maminky,
strašně moc Vám děkuji za Vaše přízpěvky, moc jste mě uklidnily, byla jsem z toho vyřízená, když jsem se to prvně dozvěděla, ale teď už jsem o moc klidnější. Ještě jednou děkuji Všem a ať máte všechny zdravá a krásná miminka a pěkně si to s nimi užívejte, protože to je to nejkrásnější, co jen můžeme mít, být s našimi dětmi a vidět, jak vyrůstají a každý den se naučí něco nového a být při tom. Moc děkuji. Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
23.10.12 11:12

Aahoj mamky,
potřebovala bych poradit a snad i trošku uklidnit.
Byla jsem s dcerkou 18m na prevenci a doktorka jí zjistila výraznou šelest 8o.
A přitom jsem tam s ní byla před 14 dny na poslech kvůli kačli a virozce a nic neslyšela.
Může se šelest objevit/ projevit/ po nemoci??? Dřív nemocná nebyla jen v 6m měla laryngitidu.

Doktorka nás chce za měsíc poslechnout znova, jestli to nezmizí :?: a přesto už nás objednala na kardiologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
23.10.12 11:17

@eviliska Ahoj, šelest může být slyšet v době nemoci, to bylo první na co se mě ptali na kardiu, jestli náhodou v době, kdy doktorka slyšela šelest nebyl nachlazený.
Zatím se tím neznepokojuj, počkej na kontrolu na kardiu, pro jistotu je lepší dítko s kouknout pořádně a pak teprve uvidíš co a jak. Ono to nejspíš nic nebude, mě to tak sama říkala doktorka, že většina šelestů je jen růstových a časem sami vymizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
23.10.12 11:19

@Aspera takže se to upraví samo??? No to by bylo super, já už viděla před sebou černo / špitály a chození po doktorech sem a tam :,(

moc děkuju, něco takového jsem opravdu potřevovala " slyšet" :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.12 11:21

Ahoj,

manžel ma selest, ktery mu vznikl v dětství po nemoci (mel vysoké horečky a doktorka to nějak blbe léčila). Zádné omezeni mu to nezpůsobilo, jenom místo vojny mel modrou :D Takže po nemoci to určitě vzniknout muže…

• Citovat
  • Upravit
12681
23.10.12 11:32

@eviliska šelest mě vznikla po nemoci ve 2 letech, chodila jsem pravidelně na kontroly na kardio, nesměla jsem ve škole cvičit, jezdit na tábory…Postupně se to začalo samo upravovat. Poslední kontrolu jsem měla v 18 letech, kde mě vyřadili s tím, že už je to minimálně a ničemu nevadí. Takže ano, po nemoci může mít klidně šelest na srdíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
23.10.12 12:20

Ahoj, neboj se pokud do ma jen par milimetru, tak se to ztratí, já to měla centak a pul a taky se to ztratilo :-) má to každé druhé miminko…

• Citovat
  • Upravit
1348
23.10.12 12:21

@eviliska Dceři doktor takhle taky objevil šelest na srdíčku když byla v tomhle věku. Ale rovnou nám řekl, že to bude nejspíš růstové, ať se neděsíme. Pak to jen sledoval a bylo to v pohodě. Určitě si dojděte na kardio (kde mají lepší přístroje) ať se zjistí jestli to je jen pozůstatek nemoci, růstové nebo něco jiného.

Hodně štěstí, ať to zase zmizí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
23.10.12 15:35

D2kuju Vám mamky za zkušenosti.
Už jsem se trošku uklidnila a něco si o tom početla. Vůbec jsem netušila, že něco takového se může objevit " z ničeho nic" a zase „zmizet“.
Snad se to i Marušce brzo vytratí a bude dobře. :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+